Симеонов: Не вярвам нещата да се нормализират

ПП-ДБ не можаха да произведат сбора от своите резултати, казва той
Обновена: 3 апр 2023 21:39 | 3 апр 2023 21:39, Нели Христова
25
Симеонов: Не вярвам нещата да се нормализират
Снимка: БГНЕС

Това, че либералните прозападни сили се събраха и Бойко Борисов пак ги победи, е новина. ПП-ДБ не можаха да произведат сбора от своите резултати. Макар и с малко, победата на ГЕРБ показва жизнеността на партийните ѝ структури. Да се прогнозира бъдещо правителство щеше да е по-лесно, ако ПП-ДБ бяха с първия мандат.

Към новините от вчера трябва да се прибави високият резултат на партия "Възраждане" (100 хиляди гласа повече за половин година) и той може да е стимул за сработка на останалите формации. Третото, което е своеобразна изненада е "Има такъв народ" – тяхната ситуация подлежи на отделен анализ.

В деня след изборите това коментира изпълнителният директор на "Галъп интернешънъл болкан" Първан Симеонов пред БНР.

Още по темата
Според него, резултатите и избирателната активност се обясняват донякъде с умората, липсата на алтернативи и проведените кампании. Опция за подкрепа ГЕРБ може би трябва да търси в "Демократична България".

Постоянните промени в изборните закони носят проблеми, но нищо чудно законотворците пак за зачовъркат регламентите, смята още Симеонов.

Той изтъкна още:

"Не вярвам нещата да се нормализират, напреженията в политическото поле ще останат, но може да се мисли за някаква сработка. Двата блока в България - прозападните либерали и балканските консерватори трябва да осъзнаят, че никой никого не може да победи в истинския смисъл на думата, никой никого не може да изчегърта. Това са легитимни хора, които имат право на съществуване. Личното ми мнение е, че най-добрият вариант щеше да е те да се редуват във властта. Това е една чудесна биполярност, която може да е продуктивна. Ако не могат да се редуват във властта, поне известно време да си сътрудничат."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
3
 
! Отговори
Защо сме такива преди 1 година
Няма никакви ,,прозападни либерали",нито пък още по-абсурдните ,,балкански консерватори".Всъщност почти всички са производни на БКП и ДС и се делят само по пристрастията си към различни версии на социализЪма и комунизЪма:едните са си преки наследници на живковския тарикатсоциализъм,другите гледат към западните левичари,а третите,четвъртите и петите един през друг се надпреварват да се докарат пред кремълското диктаторче.Няма представителство на дясното гражданско общество,затова 60% не гласуват.
20
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На другите избори Възраждане ще е първа политическа сила! После отваряме Беляне за с0р0соидите!!!
19
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На другите избори Възраждане ще е първа политическа сила! После отваряме Беляне за ***!!!
18
0
 
3
 
! Отговори
Щеще преди 1 година
Ще се разберат - и за мръсотиите, които ще натворят, и за милиардите, които ще накрадат.
17
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя винаги говори много, без да казва нищо.
16
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Избирателите от БКП пак бяха излъгани. Този път от Копейкин. Обеща им светло руско минало и ги приобщи, с което направо ги погреба. Щото забрави да им каже, че навън е 21 век и че нацизмът и комунизмът с бодри крачки вървят към историята. Само талибаните и ислямистите се държат още. Логично - имат преднина във фанатизма.
15
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега ПП+ДБ ще направят коалиция с ГЕРБ и ще управляват по ***. Избирателите отново са излъгани. Кирето дойде на власт с идеята да изчегърта Боци, а тя каква стана.
14
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 14 Хванаха възрожденците в най-много лъжи, но те продължават да търсят кьорфишеци. 100 000 гласа ви ги даде Корнелия поради грандоманията си. Но и новодошлите БКП-та скоро ще се светнат, че сте гола вода, самонадъхващи се с ултраски лозунги.
13
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПП щели да управляват, стига смешки те единствено могат да плюят ББ по цял ден и изпълняват поръчка на Радев да няма, повтарям да няма правителство в България.
12
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 12 Възрожденците пак живеете в паралелна вселена. Звездите ви говорят редовно. Лъжат себе си и си вярват.
11
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Битката между САЩ и Русия на тези избори бе спечелена от Русия. САЩ искаха на всяка цена евро-нато правителство, Русия - президентско. ГЕРБ и ПП заедно са мечтата и кошмара за САЩ. Защото няма по-добра рецепта от това да се провалят заедно, вместо да ги чакат един по един. А ще се провалят, защото кинтите едвам стигат за Украйна, а България трябва да се оправя сама. Енергия, ТЕЦ-ове, торове, зърно, задушена икономика.
10
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И този тотално се освети, че е на червена хранилка.
9
5
 
6
 
! Отговори
Маг Минчо преди 1 година
Преди да се нормализират нещата, нека Първан си публикува изборните прогнози отпреди месец,два,три...Слави,а и други недолюбвани политици са прави за внушенията и обвързаностите на социологически агенции,национални телевизии и "премиум" звездни журналисти! Някак липсват и коментарите на Аламанов, на Замундеца в кожено яке,на мяхко говорещия Атанас Славов...Д-р Н. Михайлов при Ризова оцени ГЕРБ като "земя", а ПП като "въздух"! Забрави само да обясни, "въздуха" под налягане ли е или без налягане?
8
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Едно от мещата обединяващи ГЕРБ и ПП е целта на руския клуб около една държавна фигура да поддържа нестабилност в България за да държи ужким помагайки чрез зависими политици по върховете като свои активи с цел техния контрол и дезинтеграция на държавата. Нищо ново за имперския принцип на управление. Не разраха ли, че България е гробокопач на империи.
7
8
 
5
 
! Отговори
На Боко Чекмеджето преди 1 година
Първане , я кажи , ако парапета беше първи с 75-80 дупетата, каква щеше да е разликата от сега? Как с 80 дупетата и никакви партньори ще направите правителство? Ми то ПП и ДБ с ИТН не можаха да се разберат от алчност и келешлък, та с тиквата ли ще могат?
6
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шорошки евро-жендарски рев... песен за ушите ми!
5
6
 
8
 
! Отговори
Урсула преди 1 година
Парван е грантаджия всичко му е наред :)))
4
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Правилно! То те и нямат шанс да се нормализирар! Ще ходим пак на избори!И ще 100 000 гласа ,а Възраждане ще решат нещата! ГЕРБ прикчо отдавна с властта в РБългария!-:/))
3
4
 
9
 
! Отговори
В. преди 1 година
Твърде ласкателно за държава, която в момента се крепи единствено благодарение на износа на оръжие за войната в Украйна.
2
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нещата ще се нормализират, когато народът отново си вземе властта и напълни затворите с евроатлантици, гербави престъпници и национални предатели!