Стою Стоев: Единствената алтернатива е кабинет с втория мандат

Концепцията на ПП/ДБ няма да се промени
Обновена: 17 май 2023 13:33 | 17 май 2023 13:10, Йоана Цонева
54
Стою Стоев: Единствената алтернатива е кабинет с втория мандат
Снимка: БГНЕС

С вторият мандат ще предложим правителство на малцинството, с управленска програма за 18 месеца. Ще търсим подкрепа за министри, без участие на хора от ГЕРБ. Един такъв кабинет има голям шанс да мине. Това е единствената алтернатива, за да не ходим на избори. Това заяви в ефира на БНТ депутатът от ПП/ДБ Стою Стоев.

По думите му от кого коалицията ПП/ДБ ще търси подкрепа ще се реши след връчването на втория мандат. Той бе категоричен, че концепцията няма да се промени, но не изключи кадрови промени в проектокабинета, предложен по-рано.

Народният представител изрази оптимизъм, че втория мандат може да се реализира, България да излезе от спиралата на изборите и да се върне по пътя на европейското развитие.

Още по темата
Стоев уточни, че решението да не се подкрепи първия мандат е взето единодушно.

Той коментира и темата за съдебната реформа. Според него е нужна не само съдебна, но и конституционна реформа. Депутатът подчерта, че за това обаче трябва работещо правителство. Визията ни, поне на хартия, се споделя и от други формации в НС, добави той.

Стоев посочи, че разрива между хората на най-високите постове в съдебната власт показват политическа зависимост. Предишните министри на правосъдието Янаки Стоилов и Надежда Йорданова, внесоха добре мотивирани искания за отстраняване на главния прокурор, които бяха отхвърлени. Сега една партия даде заявка и на следващия ден 6 прокурори от ВСС внесоха искане за отстраняване на Иван Гешев, поясни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Що ли някой печели изборите като няма да прави правителство?!
38
0
 
0
 
! Отговори
Пепо преди 11 месеца
Тоя,защо така ми прилича на ранния Пеевски?Е,имат малка разлика в позициите.Пеевски още като ученик го направиха Директор на Борда на директорите на пристанище Варна?Представяте ли си?При наличие на Военно морска академия,идва едно шопче,което не е виждало кораб на живо.А този "свинчо",поне е изучен.Трагедията ни е голяма!
37
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Е тая с втория мандат няма как да стане! Да се измитат партиите от НС и да ходят да си доучат урока как се прави Правителство на Националното спасение! Иначе да се връща Симеон Сакскобурготски и някоя врачка да връща духовете на Дамян Велчев и Кимон Георгиев! В никой случай не "помощ" от тези от прокурорската гилдия и от философите-юристи професорите Даниел Вълчев и Пл.Киров!
36
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Абе Вие с Бъларския Народ ли се ебавате бе ? как е възможно тоя *** огрухтял да е депутат ? Путин , закривай тая *** българия бе , закривай такъв срам такова чудо не е имало и по турско
35
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Стою , да ти бера лайката дебело дете провинциално
34
1
 
9
 
! Отговори
Бай Танас преди 11 месеца
Туй момче много е слушкало, и още повече папкало. Явно на тати в офиса папките са тънички и не стават за фитнес
33
2
 
16
 
! Отговори
Николай Стоименов преди 11 месеца
В ПП се появи друго свинеподобно след ококорения
32
25
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
ПП/ДБ БЪЛГАРИЯ ПОБЕДА!!!
31
2
 
14
 
! Отговори
Бай Дрън преди 11 месеца
Вторият мандат ще е като първия мандат на ПП, когато съставиха правителство. Какви 18 месеца, какви пет лева? Целта е да се издържи до есента, да се приемат вреднии несъществени за страната закони и на есен да се обере кайнака от хубавото, вероятно предложено от партньори, като вдигане на заплати и пенсии, а за лошото да се обвинят поддържащите ги партии. Това е цялата работа, не си правете илюзии, че някой искал правителство. Таралеж в гащите на никой не му трябва!
30
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Втори мандат няма да има. Веднъж им дадоха властта на тепсия, на ПП, провалиха се. Няма втори шанс, защото ние плащаме.
29
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Каква съдебна реформа с аматьори и провалени министри, им бръмчи в главите на ПП,ДБ? Имат само един провален министър,"теоретик" и неговата секретарка. Христо Буйкикев много го бива да теоретизира, но в практиката никъде го няма.
28
2
 
24
 
! Отговори
да преди 11 месеца
тоя шо-пар за Коледа ще е готов, бая тенекии мас ще излезе....
27
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Като начало, една диета? Уредена длъжност, с тези килограми, направиха още един *** в ПП. Наред с Ананиев, А.Василев, Христо Иванов...
26
2
 
29
 
! Отговори
val преди 11 месеца
За тоя *** ли плачеха толко променкаджиите? *** на двайсет и няколко години! Той ще ръководи правната комисия и ще прави законите на България! Тоя народ дето гласува за променкадщиите се е побъркал!Майко мила!!!! Начело с Киро Простото и Кокорчо! Бедна ми Българиооооооо!!!!!!!!!!!!!
25
1
 
22
 
! Отговори
АЛТЕРНАТИВАТА... преди 11 месеца
Е ДА МИНЕШ НА ПАНИРАНИ ЧЕРВЕИ И СТОНОЖКИ.. СПИРАЙ ПЪРЖОЛИТЕ..
24
0
 
31
 
! Отговори
Каракочев. преди 11 месеца
Добре охранен. А какво предстои? Машшала.
23
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Все оранени шопари бре!!! Нема ли некои по изгладнели и вталени? Пържолите не са му скъпи като на нас бедняците. Маа не си играе. И от такъв ше чакате да ви оправи стандарта??? Да ама не!
22
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Инфантилът Стою е един голям политически компромис. Още не встъпил в правната комисия, взе акъл да дава.
21
3
 
32
 
! Отговори
= преди 11 месеца
Борисов отдавна си е за смяна, но пепетата са такива брутални леваци, че страх ме хваща за държавата. Да монтираш този мамин бузанчо за шеф на правната комисия в парламента е заявка за провал. А законите и особенно наказателния кодекс са врата у поле. Вместо опитни и компетентни юристи да назначаваше новобранец завършил един набеден университет е не само нахалство, това е саботаж
20
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Какво закусва Стою? По две цели прасета сигурно, а?