Нинова към Радев: Вие създадохте проблемите в държавата и няма как да сте част от тяхното решаване

От записите става ясно, че ПП/ДБ и г-н Радев са правили "ала бала схема за изборите"
29 май 2023 20:30, Йоана Цонева
180
Нинова към Радев: Вие създадохте проблемите в държавата и няма как да сте част от тяхното решаване
Снимка: БГНЕС

"Президентът Радев има право да критикува ПП-ДБ за част от изтеклите разговори, които са шокиращи, но удобно пропуска онази част от тях, които го касаят пряко. От записите става ясно, че ПП и г-н Радев са правили "ала бала схема за изборите", че цялата държавна машина е работила за тях, и че ако народът бъде оставен да гласува свободно, те ще имат между 7 и 10%", това написа лидерката на БСП Корнелия Нинова във "Фейсбук" страницата си.

"Господин президентът днес подчерта, че е призван да пази националната сигурност и Конституцията. Подмяната на изборите е грубо посегателство срещу националната сигурност. А Кирил Петков стана министър в нарушение на Конституцията с протекцията и амнистията от президента", пише още Нинова.

В понеделник президентът Румен Радев връчи втория проучвателен мандат на акад. Николай Денков от ПП-ДБ. Радев призова акад. Денков да преосмисли изцяло целесъобразността от оползотворяването на мандата, защото според него той вече е дискредитиран.

"Като президент и върховен главнокомандващ съм пряко ангажиран с националната сигурност и призван да браня българската държава. И тук искам да заявя, че точно заради това не е целесъобразно от моя страна да ви връча мандат след изтеклите записи, и да поверя съдбините на България в ръцете на вашите лидери след изтеклите записи и публичните самопризнания. Заради торпилирането на българския суверенитет, наклеветяването и планираната чистка в службите и държавната администрация, заявката за вмешателство в изборите чрез овладяване на МВР и дискредитиране на лидерите на европейски институции и името на България", заяви Радев на акад. Денков, напомняйки за изтеклите записи.

"Не мисля, че конституцията предполага друг да дава съвети на Народното събрание дали да избере правителство, или не", заяви Денков на излизане от президентството, след като прие мандата.

Лидерката на БСП заяви, че президентът Радев не може да бъде морален съдник:

"Вие създадохте проблемите в държавата и няма как да сте част от тяхното решаване."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Импийчмънт на фигуранта е задължителен
115
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ти го доведе да създаде проблемите и няма как да си част от решаването им. И с хартиена бюлетина и без, ти си аут!
114
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Болните пак са взели да пишат коментари и да халюцинират комунисти...Лекувайте се бре!Специалните пици от Киро са вредни за вашето здраве!
113
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
О, Нинова! И ти си част от тази система, не си света вода ненапита. Виновна си колкото всички останали. Ти беше уволнена от заместник-министър точно защото създаваше проблеми в държавата. И това беше прецедент - премиер-комунист да уволни заместник министър. Не се е случвало преди и след това комунист да уволни комунист. Та да вземеш да млъкнеш, а?
112
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Оперативното зле скалъпено мероприятие на РР да си запази цялата власт вече лъсна Днес беше много изнервен
111
3
 
18
 
! Отговори
Xaxa преди 10 месеца
Ама тая мълчеше като г.ъ.з, докато "управляваше"(крадеше де) заедно с пpocтото и правеше алъш-вериж с оръжията под протекцията на евреите от САЩ и англосаксонската пacмина, а на българите говореше как беше .... "ала бала". А бюджета с 600 милиона за нови отрови го гласуваха всички 240 айдуци с по 2 ръце, нищо че се разбра, че тези "ваксини" водят до инсулт, инфаркт и рак.
110
3
 
11
 
! Отговори
Гумичка за триене преди 10 месеца
*** ооооо откачената!!!! Ти ли се правиш на луда или правиш на луд целия български народ *** оооо , или просто се появи от *** да обереш някой и друг глас а ? Едно ще ти кажа БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД НЕ ЛУД !! ПРОСТО Е ПРЕКАЛЕНО ТЪРПЕЛИВ ама май търпението се изчерпва!!!
109
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Теб вече никой не те зачита Нинче, ко си правиш устата за последно :)))
108
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Браво, Корнелия! Правете правителство заедно с ПП/ДБ и го почвайте този нескопосан другар. Викнал сиганчета в Бояна да им прави бал.. Пълен ***!
107
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Импийчмънт ще ни реши всичките проблеми Днес радев посегна с цялата си злоба на демокрацията и парламентарното управление Той иска еднолично безконтролно цялата власт това отива към диктатура по руски модел
106
3
 
15
 
! Отговори
ПП -ДБ измамниците и преди 10 месеца
са бок луци измамиха народа, освен това имат опасни намерения, докараха страната до фалит и политически хаос. Нинова загуби 6 пъти изборите и не си е подала оставката, на следващите избори под 4 % и тогава с камъни ще я гонят
105
1
 
12
 
! Отговори
не се лъжете преди 10 месеца
проблема е че подкрепихгте юмрука и псевдопротестите
104
2
 
4
 
! Отговори
през 2016 преди 10 месеца
нинова йотова и йончева заявиха че ще държат изкъсо чорапа.йончева е в еврото йотова е до чорапа а нинова топи електората ......дори и безумно високите пенсии не доведоха до гласуване за бсп
103
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Оставете го Радев.Донякъде всички сме виновни.Даже и с пасивността си.С блеенето.
102
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Радев е избран с мнозинство.Със сигурнист няма кодовете на машинките,но Кирчо ги има.Не знам за Радев,но на изборите през 2021 г. и целия български народ си затворихме очите пред факта,че са били подправени изборите с машинките.На всеки е ясно,че няма как нерегистрирана партия да спечели.Нали така?Тогава прецакаха ИНТ.Замълчахме,защото всеки искаше нещо различно и тези от ПеПето имаха хубава усмивка.Обаче се оказаха страшни лъжци.Е,вече не може да се мълчи!
101
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ако бяхме направили като Румъния нямаше сега да имаме другарката Нинова и другаря Радев и всички крещящи Копейки
100
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Руския Кораб потъна но нашите червени партизани имат деменция и си живеят с Бай Тошо Нинова Радев Копейкин и др. Вие сте удавници и няма кой да ви спасява
99
0
 
9
 
! Отговори
А ха преди 10 месеца
А този не беше ли издигнат точно от Нинова и БСП??? Грешките се мултиплицират с времето. И никой от тях не поиска прошка от народа!!!
98
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Права е ! Импийчмънт на чорапа
97
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Който служи на убиците от рашискота блато и той е оцапан с кръвта на невините жертви ще бъдете прокълнати и децата и внуците ви ще плащат греховете ви не само за това че предавяте България бъдете проклети червени кухи дървени Матрьошки да се задавите с кървавите рубли