Нинова към Радев: Вие създадохте проблемите в държавата и няма как да сте част от тяхното решаване

От записите става ясно, че ПП/ДБ и г-н Радев са правили "ала бала схема за изборите"
29 май 2023 20:30, Йоана Цонева
180
Нинова към Радев: Вие създадохте проблемите в държавата и няма как да сте част от тяхното решаване
Снимка: БГНЕС

"Президентът Радев има право да критикува ПП-ДБ за част от изтеклите разговори, които са шокиращи, но удобно пропуска онази част от тях, които го касаят пряко. От записите става ясно, че ПП и г-н Радев са правили "ала бала схема за изборите", че цялата държавна машина е работила за тях, и че ако народът бъде оставен да гласува свободно, те ще имат между 7 и 10%", това написа лидерката на БСП Корнелия Нинова във "Фейсбук" страницата си.

"Господин президентът днес подчерта, че е призван да пази националната сигурност и Конституцията. Подмяната на изборите е грубо посегателство срещу националната сигурност. А Кирил Петков стана министър в нарушение на Конституцията с протекцията и амнистията от президента", пише още Нинова.

В понеделник президентът Румен Радев връчи втория проучвателен мандат на акад. Николай Денков от ПП-ДБ. Радев призова акад. Денков да преосмисли изцяло целесъобразността от оползотворяването на мандата, защото според него той вече е дискредитиран.

"Като президент и върховен главнокомандващ съм пряко ангажиран с националната сигурност и призван да браня българската държава. И тук искам да заявя, че точно заради това не е целесъобразно от моя страна да ви връча мандат след изтеклите записи, и да поверя съдбините на България в ръцете на вашите лидери след изтеклите записи и публичните самопризнания. Заради торпилирането на българския суверенитет, наклеветяването и планираната чистка в службите и държавната администрация, заявката за вмешателство в изборите чрез овладяване на МВР и дискредитиране на лидерите на европейски институции и името на България", заяви Радев на акад. Денков, напомняйки за изтеклите записи.

"Не мисля, че конституцията предполага друг да дава съвети на Народното събрание дали да избере правителство, или не", заяви Денков на излизане от президентството, след като прие мандата.

Лидерката на БСП заяви, че президентът Радев не може да бъде морален съдник:

"Вие създадохте проблемите в държавата и няма как да сте част от тяхното решаване."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Нинова по твоята логика ти си най големия проблем Защо ни го натресе Радев ??? За да се харесаш на Москва ли ???
95
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Г-жо Нинова, разбирам, че с възрастта човек почва да забравя и затова ви припомням, че вие доведохте Радев за да го направите президент. Нещо повече, вие извикахте Решетников за да го одобри. Да, Радев има вина, че направи Кирчо Премиер, въпреки лъжата му за гражданството, то вие имате двойна вина. За всички беше ясно, че Кирчо е лъжец, но Радев го защити и сега да им сърба попарата на ПП-то И Плевнелиев е виновен, защото и той вкара Кирчо в служебния кабинет.
94
4
 
18
 
! Отговори
Калина преди 10 месеца
Правилно Нинова,Радев довлече тия мошеници ,не и без подкрепата на всички променкаджии, ти партията ти и Решетников довлякохте Радев незнайно от къде?! Нанизани сте като свински черва и се клепате като махленци.Толкива низко сте паднали,че итвръщавате
93
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Другарко Нинова, кой делеше пачкитте от износа на БГ оръжие за усрайнна с киРе докато бяхте на власт?!? Кой гласува за връщането на хартиената бюлетина?!? Сега те е яд щото никой не те кани в кабинета, а знаеш, че на следващите избори сте АУТ!!!! АУТ!!!!!! Успешно провали Партията столетница!!!!!
92
1
 
5
 
! Отговори
Фитьо преди 10 месеца
Тази ли е лидерът на партията си?
91
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Един път да съм съгласен с Нинова. Но защо го издигна за втори мандат?
90
4
 
1
 
! Отговори
НИНОВА преди 10 месеца
Слава на ЕРДОГАН!
89
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ББ СТАНА НА КРАКА НА ПРИ ВЛИЗАНЕТО НА ПРЕЗИДЕНТА НА БЪЛГАРИЯ!! !!!Той не демонстрира уважение на лицето Радев! УВАЖЕНИЕ КЪМ ИНСТИТУЦИИ Е ВЪПРОС НА ДОСТОЙНСТВО
88
2
 
4
 
! Отговори
КВО ИМ Е ... преди 10 месеца
...НА ТУРЦИТЕ --ТЕ СА НАШИ БЪЛГАРИ!!!!
87
3
 
7
 
! Отговори
КАК ДПС С ПОМОЩТА преди 10 месеца
НА ГЕРБ И БСП ВЪРНА ХАРТИЕНАТА БЮЛЕТИНА И ТЪМНИТЕ СТАИЧКИ
86
2
 
7
 
! Отговори
ИНПИЙЧМЪНТ !!! преди 10 месеца
Но комент!
85
3
 
7
 
! Отговори
НИНОВА Я КАЖИ преди 10 месеца
КАК ЗАЕДНО С ДАРИТКОВА ОТ ГЕРБ, ПРЕДАДОХТЕ ОБЩИНА ДЕВИН НА ТУРЦИТЕ !
84
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
При откриването на сегашното Народно събрание един-единствен депутат стана на крака при влизането на Р. Радев в залата. Този депутат се казва Бойко Методиев Борисов. Същият който през 2016 г. издигна срещу него неизбираемата Ц. Цачева, а през 20121 г. неизбираемия ректор на СУ.
83
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
СБУ, помогнете и на българския народ!
82
4
 
4
 
! Отговори
Копейкин преди 10 месеца
Нинова, ставаш.
81
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
98 тва го слушаме от две години ама не
80
0
 
7
 
! Отговори
Обикнове човек преди 10 месеца
Вие, драги политици със вашата арогантност създадохте това блато,да не казвам клоака.,.Вие, драги политици направихте така, че обикновения човек да го е срам да ви слуша.Превърнахте нашата родина във *** и мафиотско бонище, в което всеки ден си вадите мръсното осрано бельо.Вие, драги политици нямате морал, егото ви се свежда кой и кога някой от вас ще ви покаже с кой сте правили секс! Това за вас е норма да не ви разкрият, а за обикновените неща не ви пука!Знайте, че ковчега джобове няма!
79
6
 
11
 
! Отговори
Даааа преди 10 месеца
Кирчо и Кокорчо са вече политически тру по ве
78
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
И ти заедно с Радев в панделката за бутане на страната към ретроградна Русия
77
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
*** е пич ве,ама защо разреши тайно да се изнасят снаряди за усраина