Денков скочи на Донев заради освобождаването на всички зам.-министри

Той призова за уважение към държавните служители
6 юни 2023 18:20, Йоана Цонева
155
Денков скочи на Донев заради освобождаването на всички зам.-министри
Снимка: БГНЕС

“Аз съм известен с това, че в МОН направих всичко възможно да има приемственост. Това е разбирането ми за политика. Ще опитам и сега, доколкото мога. Не разбирам защо трябваше да бъдат освободени всички зам.-министри, това не позволява да имаме приемственост”.

Така новият премиер Николай Денков се обърна към служебният министър-председател Гълъб Донев на церемонията по предаване на властта в Министерския съвет.

По-рано днес със заповед на Донев от служба бяха освободени всички зам.-министри.

Няма нищо по нормално от това парламента да избере редовно правителство. Изненадан съм защо това може да е проблем за партиите, но също и за някои институции, каквато беше президентството. Призивът ми е с този нов кабинет да забравим за тези емоции и негативизъм и така, както сме се клечи да направим така, че да работим за гражданите и бизнеса, каза Денков.

Преди това пък Донев приветства Денков и министрите му така: С голямо удовлетворение и гордост предаваме управлението на държавата на редовното правителство. Днес Народното събрание избра правителство, което дава надежда че ще бъдат решавани приоритетните проблеми. Тази надежда може да прерасне в довери и сигурност, ако продължите да работите за всички приоритети на България. За тези 10 месеца служебното правителство свърши много работа. Заварихме държава на пауза, предаваме я с добре функциониращи системи.

Убеден съм още повече от декларацията днес в парламента, че редовното правителство ще продължи работата по приоритетите. В енергетиката скъсахме със зависимостта от доставки на газ и ядрено гориво от Русия, компания ще строи газопровода Александрупулис - Бургас, заизрежда Донев. Напомни за споразуменията с Азербайджан, Румъния, Словаки, за пика на инвестициите и в туризма.

Институциите работят в пълен синхрон и в екип. Те са гръбнакът на държавната служба. Не подценявайте работата на държавните служители. Отнасяйте се с тях с уважение, призова Денков.

Убеден съм и се радвам на декларираната приемственост в приоритетите на редовното правителство. Ние направихме прозрачна и достъпна средата в Министерския съвет - за първи път гражданите имаха възможност да влязат тук, докоснаха се до всяко едно кътче в сградата. Не се отказвайте от тази идея. Нека вратите на МС стоят отворени по всяко време за българските граждани, допълни още вече бившият премиер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
1
 
3
 
! Отговори
до Паню Баирски преди 10 месеца
Щото пък ДенкоФФ е продобил научните си титли като е заявявал колко обича Запада ли?!?Много сте жалки като обвинявате противниците си на комунисти и русофили,тези клишета вече 30 г. се изтъркаха,но явно нямате капацитет за нещо ново....
111
4
 
3
 
! Отговори
Така преди 10 месеца
Тоя ако е академик, аз съм марсианец.
110
15
 
9
 
! Отговори
sd преди 10 месеца
Руските изчадия беснеят! Само избора на Тагарев за министър да беше - пак си струва! Да дават руските тенекии на Украина, ако стават за нещо! Всичко за Украйна! Всичко за победата над недоимперията! Слава на ВСУ!
109
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Служебното правителство не беше на Радев.
108
1
 
7
 
! Отговори
Алооо преди 10 месеца
До 107. Защо пропускаш, че Тагарев е учил през 1994 г. в Командно-щабния колеж на ВВС на САЩ?!
107
12
 
13
 
! Отговори
Разочарован преди 10 месеца
Румен Радев много ми падна в очите! Съжалявам, че гласувах два пъти за него. Той явно е бил лицемерен докато го изберат за втори мандат, а сега показа истинското си лице, защото няма какво да губи и няма право на трети мандат.
106
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен 107 има такива - примерно генерал Радев, когото ти в други постове оплюваш без да се замислиш. Ако той не ти харесва, кой ще ти хареса???
105
8
 
18
 
! Отговори
Питанката преди 10 месеца
Каква приемственост от министри със зелени чорапи?
104
20
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Знаех, че Радев е зле, но чак пък толкова... Военен когато му взимат власта, да се държи, като малко сърдито дете, когато му взимат играчката!?!? Супер много се изложи и издаде!!!!!
103
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ами ако правителството не беше одобрено? Как така ги е уволнил предварително.
102
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен, к.95 Оставете го Тагарев - той е остатък или *** от миналото, бивш курсант в руската военно-въздушна академия "Жуковски", професор по ремонти на системи на военните самолети от сериите МИГ 17-29 и СУ 19-25 от 70-80 години на миналия век! Решил на стари години,когато повечето хора вече стават склерита, да се пише военен спец! Абе хора, вече 33 години изминаха, няма ли военни завършили в САЩ, Англия, Германия, Франция,та използвате такива рептилии от миналия век за военни министри
101
4
 
7
 
! Отговори
Край преди 10 месеца
Доде има кабапчета от пилешки клюонве и свински кожи и бира от 2 лв за 2 литра - тоя народ няма да ви бие. Свършат ли обаче ще цвърчите на скарата барабар Дебелото Делянче.
100
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тия са в едно гърне
99
18
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Че защо ще скачаш на Донев и президента, г-н академик, нали вие на среднощното заседание декларирахте, че ще упражните масова смяна на всички предишни? Хората се изплашиха и предварително напуснаха. Сега назначавайте своите си хора, no problems! Теренът е разчистен!
98
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ГЛАВНИЯТ ПРОКУРОР ГЕШЕВ ВНЕСЕ НОВИ ДОКАЗАТЕЛСТВА ПО "БАРСЕЛОНАГЕЙТ" СРЕЩУ БОЙКО БОРИСОВ И ПРАНЕТО НА ПАРИ! ЗАКОВАН Е С "ЧЕРНИЯ СИ СЧЕТОВОДИТЕЛ" И БЕЙЗАД!
97
18
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ЗАПОМНЕТЕ ИМЕНАТА НА ВСИЧКИ ПРОДАЖНИЦИ, ГЛАСУВАЛИ ЗА ПРАВИТЕЛСТВО НА МАФИОТИ И ПРЕДАТЕЛИ, И ПРОСТИ ***.И ОТ "СИЦИЛИЕВАТА ДОЛИНА"! ДПС ДОГАН/ПЕЕВСКИ ИЗЛЕЗЕ ЗА ДА СВАЛИ КВОРУМА КАТО ПОДАРЪК НА БОКО ТИКВАТА! НЯМАТ ИДЕЯ КАКВА КАРМА ИЗРАБОТИХА НА ДЕЦАТА СИ! ТЕПЪРВА ЩЕ Я СЪРБАТ! И ТЪЙ КАТО НЯМА НАРОД, А ИМА РАЯ, ВНИМАТЕЛНО НАБЛЮДАВАЙТЕ КАК БОГ И ВСЕЛЕНСКИТЕ ЗАКОНИ ЩЕ ГИ НАМЕСТИ ВСИЧКИТЕ! ГЕРБ, ПП, ДБ, ДПС!!!!! ТЕЗИ БЕЗВЕРНИЦИ, ПРЕДАТЕЛИ, ПРОДАЖНИ, МАФИОТИ, НЯМАТ И ПРЕДСТАВА КАКВА КАРМА ИЗРАБОТИХА НА ДЕЦАТА СИ! ТЕПЪРВА ЩЕ Я СЪРБАТ! ПОЗОР!
96
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Още линего е заболял менискуса и да ходи на ''операция'' в чужбина Борисов?Какво чака?Да го арестуват ли?!
95
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
За Бойко Габриел е като Цачева!!!!Трябва му време да се направи на болен и да се изнесе!
94
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Това правителство е с предварително вързани въжета на шиите!
93
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
През декември ще изгорите!Тоя Габриел изощо няма да встъпи!