"Дядовата ръкавичка": Как къща в Стамболийски приюти 652-ма души преди вота?

Къща в Монтана пък "приютява" 172 души
20 окт 2023 20:24, Красимир Ангелов
45

9 дни преди местните избори броят на живеещите на един адрес рязко се увеличава, сочи справка в ГРАО. Един от най-интересните случай е в град Стамболийски, където на един адрес се оказват живеещи 652 души. Къща в Монтана пък приютява 172 души.

В Пловдив на едно място се оказват събрани 194 души. В друга къща в Разлог, според данните, един дом делят 142 души. А в блок на 5-я етаж в столичния квартал "Люлин" в един апартамент са записани 99 души.

В селата също има новорегистрирани. Една от махалите на село Плетена, община Благоевград, побира 796 души, при положение, че реално живеещите са малко над 400 души. А в село Долно Осеново избирателите само в едната махала изведнъж са станали 812, а общо живеещите в селото са малко над 1000 души, съобщава в свой репортаж телевизия Bulgaria ON AIR.

Избираме няколко адреса от посочените над 70 хиляди в списъка. Според справката на ГРАО на 5-я етаж в апартамент в столичния квартал "Люлин" са регистрирани 99 души имащи право на глас. В апартамента откриваме само собственичката и единствен жител на този адрес.

Екипът на Bulgaria ON AIR направи проверка и на друг адрес в столицата. В апартамент в столичния квартал "Сухата река" са регистрирани 87 души, но днес няма никой. От списъка за етажна собственост става ясно, че двустайният апартамент е обитаван от четирима души.

Съседите разказват, че в жилището от години живеят две дами.

В страната има и доста по фрапантни случаи. Филип Сашев живее от повече от 30 години на улица "Тунджа" №2 в Горна Оряховица. По думите му и други имоти на улицата са на административен адрес с номер 2, където според ГРАО са регистрирани 138 избиратели.

"Цялата улица е "Тунджа" 2. Ние сме на №2. С жената сме тук, но сме петима регистрирани - синът ми и децата му са в Германия", поясни Филип Сашев.

Димитринка Николова е инкасатор и отчита консумацията на вода в този жилищен район.

В Община Горна Оряховица знаят за този случай на регистрирани десетки жители на един административен адрес, но според тях няма нарушение на закона.

Вижте повече в репортажа на Виктор Борисов

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
0
 
! Отговори
Нека познаем... преди 6 месеца
ДъПъСъ - електората?!?!?
34
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
НИЕ ОТ ЧУЖБИНА НАБЛЮДАВАМЕ С КАКВО СЕ ЗАНИМАВАТЕ ! ЗАЩО ДА ВИ ПРАВЯТ КОМПРОМИСИ ОТ ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ ? ДОКАТО НЕ СЕ ИЗЛЕКУВАТЕ ОТ БОЛЕСТТА БОЛШЕВИЗЪМ БАНДИТИЗЪМ И НЕ СПРЕТЕ ДА ЛЪЖЕТЕ И КРАДЕТЕ, ДОКАТО НЕ СЕ ХВАНЕТЕ ЗА РАБОТА, НЯМА ШЕНГЕН ЗА ВАС ! НА ЕВРОПА ИМ СТИГА ЕДИН ВИКТОР ОРБАН, втораГЮВЕНДИЯ НЕ ИМ ТРЯБВА !
33
0
 
2
 
! Отговори
карачанаков преди 6 месеца
,,9 ДНИ преди местните избори броят на живеещите на един адрес рязко се увеличава, сочи справка в ГРАО.,, Алоу какви 9 ДНИ слезте малко на земята и стига с подобни лъжи за да можеш да гласуваш по настоящ адрес трябва да си се регистрирал преди 28.04.2023г. това се пише и в заявлението за гласува,а срокът за подаване на заявления за гласуване бе до 14.10.23г .
32
4
 
4
 
! Отговори
и както е било преди преди 6 месеца
И сигурно на тези адреси регистрираните ще са гласове за ДПС и ГЕРБ както е било и преди
31
0
 
4
 
! Отговори
Общината,като преди 6 месеца
ги е регистрирала,променила ли е данъка и такса смет на адреса?А тези,регистрирани в апартаменти,плащат ли за входа? Най-вероятно не.Защо общината и домоуправителите спят?
30
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
България е дъното. Клоака
29
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Много просто. Не ги е приютила.. те си живеят в отделни къщи.
28
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
И в Елин Пелин е същата работа.
27
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Чакай да позная - 651 са гласували за *** и има една невалидна бюлетина.
26
0
 
3
 
! Отговори
:D преди 6 месеца
Току що по bTV (boykoTV) казаха, че в Газа има "насилствено" отвлечени хора. :D Не че нещо, ама как може едно отвличане да не е насилствено. Това е все едно да те убият, без насилие. ХАХАХАХАА има нещо много сбъркано в нашето общество.
25
10
 
4
 
! Отговори
Ед Шеридан преди 6 месеца
Яжте, пийте, Путин черпи. БСП, Възраждане, ИТН, ГЕРБ, Радев, ПП, ДПС - Путин плаща, вие гласувате. България под руско робство. Мъка! МЪККААА!
24
7
 
6
 
! Отговори
Антон Кмета преди 6 месеца
Не ме интересуват местните избори - важното е ГЕРБ да падне в София. От там нататък - всичко с времето си.
23
0
 
2
 
! Отговори
Каканарин преди 6 месеца
хА-Йхайахахаа некой свестен кандидат-кмет у Стамболийски го закъса :D само далавери са ви в главите, нищо смислено. Стойте си в лaйнатa.
22
0
 
7
 
! Отговори
Леля Смърка преди 6 месеца
Тия са цвета на нацията, не ги бутайте. Това е Суверена на слави трифонов, който ще го вкара в общината.
21
0
 
8
 
! Отговори
Добър човек преди 6 месеца
Аз ще гласувам за Луна, ако пак се кандидатира. Тя е най-надеждния кандидат. Още си пускам клипчетата как караше Лупи да се подписва, че не е комунист
20
10
 
10
 
! Отговори
Ни в клин Ни в ръкав преди 6 месеца
За Възраждане гласуват основно роми.
19
5
 
9
 
! Отговори
ВЪЗРАЖДАНЕ ЦИГАНИ преди 6 месеца
Коци Копейката мълчи... вече 21 дни ПОЗОРНО МЪЛЧИ за поругаването на химна от неговия ромски електорат.
18
1
 
2
 
! Отговори
Само Свестни преди 6 месеца
Само свестни са кандидати за политици, за това само свестни гласуват за тях. Това е цялата философия.
17
0
 
0
 
! Отговори
Една нормална партия преди 6 месеца
Гласоподаватели за ГЕРБ, ДПС, БСП и Възраждане. ПП и ИТН си печелят гласовете с ала-бала през Рундьо. Ама сега няма да ги огрее. Една нормална партия няаме. Имаме само ненормални. Не само. Имаме и една дето е санкционирана по Магнитски - партията на Васи Божката.
16
3
 
9
 
! Отговори
Защо никой не пита? преди 6 месеца
Защо никой не пита защо Възраждане не възроптава срещу тези безобразия? Те нали са борци за правдата и за добруването на народа. За семейните ценности? Какви семейни ценности са това 650 човека в една къща? Майтапа на страна, но как ще ме убедите, с оглед написаното по-горе, че тази "еднофамилна" къща с 650 човека рода, няма да гласува за Костадин Костадинов? Та Путин е най-богатия човек на планетата - нищо не му пречи да извади 50 хиляди марки и да плати на ромите за да фъргат на Копейката?