"Дядовата ръкавичка": Как къща в Стамболийски приюти 652-ма души преди вота?

Къща в Монтана пък "приютява" 172 души
20 окт 2023 20:24, Красимир Ангелов
45

9 дни преди местните избори броят на живеещите на един адрес рязко се увеличава, сочи справка в ГРАО. Един от най-интересните случай е в град Стамболийски, където на един адрес се оказват живеещи 652 души. Къща в Монтана пък приютява 172 души.

В Пловдив на едно място се оказват събрани 194 души. В друга къща в Разлог, според данните, един дом делят 142 души. А в блок на 5-я етаж в столичния квартал "Люлин" в един апартамент са записани 99 души.

В селата също има новорегистрирани. Една от махалите на село Плетена, община Благоевград, побира 796 души, при положение, че реално живеещите са малко над 400 души. А в село Долно Осеново избирателите само в едната махала изведнъж са станали 812, а общо живеещите в селото са малко над 1000 души, съобщава в свой репортаж телевизия Bulgaria ON AIR.

Избираме няколко адреса от посочените над 70 хиляди в списъка. Според справката на ГРАО на 5-я етаж в апартамент в столичния квартал "Люлин" са регистрирани 99 души имащи право на глас. В апартамента откриваме само собственичката и единствен жител на този адрес.

Екипът на Bulgaria ON AIR направи проверка и на друг адрес в столицата. В апартамент в столичния квартал "Сухата река" са регистрирани 87 души, но днес няма никой. От списъка за етажна собственост става ясно, че двустайният апартамент е обитаван от четирима души.

Съседите разказват, че в жилището от години живеят две дами.

В страната има и доста по фрапантни случаи. Филип Сашев живее от повече от 30 години на улица "Тунджа" №2 в Горна Оряховица. По думите му и други имоти на улицата са на административен адрес с номер 2, където според ГРАО са регистрирани 138 избиратели.

"Цялата улица е "Тунджа" 2. Ние сме на №2. С жената сме тук, но сме петима регистрирани - синът ми и децата му са в Германия", поясни Филип Сашев.

Димитринка Николова е инкасатор и отчита консумацията на вода в този жилищен район.

В Община Горна Оряховица знаят за този случай на регистрирани десетки жители на един административен адрес, но според тях няма нарушение на закона.

Вижте повече в репортажа на Виктор Борисов

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
В по напредналите държави от нашата страна, не се прави пиар , а се започва едно следене подслушване , наблюдение в продължение на месеци.И се стига до главния поръчител.Най вероятно от Народното събрание.Просва се на земята и му се четът правата.После по вероятно е с тази ,,прокуратура" да се стигне до оневиняване, поради не достъпно доказателства .Но поне ще му знаем името на депутата.от,, махалата"
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
А тоз адрес има ли сграда.И ако има сграда, надявам се да не е обор , тоз собственик трябва да бъде под наблюдение.А не да оповестявате .В напредналите държави не се прави пиар , а се започва едно следене подслушване , наблюдение в продължение на месеци.И се стига до главния поръчител.Най вероятно от Народното събрание.Просеасе на земята и му се четът правата
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ами освен , че изнасяте известно факти, кажете има ли разследващи полицаи.Щото тия дни , научихме" , че прокуратурата била работила ,,по добре".Е , надявам се и полицията да работи вече по добре .
12
0
 
2
 
! Отговори
Питайте преди 6 месеца
Дупетатите,нали те творят законите?Галя от САЩ посолството само наосва нещата с Митрофанова.
11
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Oбичaeн бxapaтckи cюжeт...
10
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
9 -ТИ ТИ ДА НЕ СИ ОТ УПРАВЛЯВАЩИТЕ. ТОВА СА ХОРА КОИТО ИДВАТ ОРГАНИЗИРАНО В ДЕНЯ НА ГЛАСУВАНЕ ,ВЗИМАТ ПАРИ , ГЛАСУВАТ И СИ ОТИВАТ. НЕ ТИ ЛИ СХВАЩА МОЗЪКА ЗА КАКВО ТРЯБВА ДА РАБОТЯТ ЖУРНАЛИСТИТЕ. ИМЕНАТА НА ТЕЗИ ХОРА СЕ ЗНАЯТ
9
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До 7 КОИ ТЕЗИ? НЯМА НИКОЙ. НЕ ПРОЧЕТЕ ЛИ?
8
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До 5 Ти хич не си умен. Не прочете ли? Отиват журналистите и би един от тези 652 не е там. Кого да попитат за кого ще гласува?
7
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
ЖУРНАЛИСТИ КАДЕ СТЕ . ЗА КОЙ ЩЕ ГЛАСУВАТ ТЕЗИ. ЗАБИХТЕ ГЛАВА ВЪВ ПЯСЪКА
6
0
 
11
 
! Отговори
Ужас преди 6 месеца
Първия индопакистански конгломерат на континента!След 3-4 години най много!
5
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ало, красивите ,умните и свестните които ни управлявате . Не е трудно от 652 човека поне един да си признае за това кой му е платил за да гласува там .. Да се даде още сега гласност за това а не след 5 месеца . УПРАВЛЯВАЩИ НЕ НИ ПРАВЕТЕ НА ***
4
0
 
8
 
! Отговори
Радослав преди 6 месеца
След като местната администрация е подчинена на действащия кмет, значи всички следи за изборен туризъм водят до него! Какво още ви трябва? Да го намерите с натъпкани в джоба попълнени бюлетини ли? Точно за това право на глас трябва да имат само работещите в частния сектор! Всички социално слаби и държавно/общински служители трябва да са без право на глас защото са купени!
3
1
 
10
 
! Отговори
паф преди 6 месеца
е, кажете ми има ли такава държава даже и в африка из джунглите.....докъде ни докараха нашите некадърници и политически ***!
2
3
 
10
 
! Отговори
до 1 преди 6 месеца
Всичките тези ще гласуват за сглобката по специално за бандата ГЕРБ. Електората на Ердоган "ДПС" е твърд но с годините той намаля.
1
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Полицията да побърза,че иначе всички тия ще гласуват за Ердоган.