Експерти: Общество се "задъхва" от избори

Посланията не се изпълняват, смятат проф. Стоян Денчев и Меглена Плугчиева
13

"При нас, особено на тези избори, има отлив поради недоверие, скептицизъм, разочарование", каза бившият вицепремиер по европейските фондове Меглена Плугчиева в специалното изборно студио на Bulgaria ON AIR "Дебют или класика".

Според общественика проф. Стоян Денчев, българското общество вече се "задъхва" от избори. "Защо се приема закон, който не се изпълнява?", попита той.

"Волята на избирателя не се уважава и това отблъсква гражданите и създава разочарование. Днешните резултати показват, че по избора на общински съветници най-губещи са "Продължаваме промяната" - нищожен процент на подкрепа. Това е знак към националното управление, което носи грозната дума "сглобка". Последните месеци не е управление, а упражняване на власт", изтъкна Плугчиева.

Пред Bulgaria ON AIR проф. Денчев заяви, че "ние не сме продукт на обстоятелствата, а на собствения си избор".

"Дали гласуваме или не - това е избор. Управлението на Фандъкова не беше нещо слабо. ГЕРБ управлява 18 години", подчерта общественикът.

Бившият вицепремиер по европейските фондове е на мнение, че общинският съвет е пъстър и уточни, че е важно да се търсят общи теми за града и гражданите, за да се стига до адекватни решения.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Криворазбраната демокрация. Колкото повече гласувате, толкова повече тоталитарни комунисти избирате.
11
0
 
0
 
! Отговори
Обществото: преди 6 месеца
България е отвратена от експерДи!
10
0
 
1
 
! Отговори
Бирнико преди 6 месеца
Изборите си е събитие и то приятно за повечето хора Отидат до урните пък видят някой приятел, познат после на кафе и т.н Някой ако се уморява това е баба ми на 97 г. експертииоии поръчкови
9
0
 
3
 
! Отговори
Тъй, де! преди 6 месеца
То пък едни експерти?!!! Шефът на Сарайско-библиотекарския и една, за която един немски дипломат каза, че направила кариера благодарение на креватните си умения.
8
1
 
3
 
! Отговори
Шопендар преди 6 месеца
Ако от изборите зависеше нещо,щяха да ги отменят.трябва нов изборен закон.ако гласуват по малко хора от 40%,изборите трябва да се отменят,а кандидатите се анулират.докога ,малък процент хора ще решават съдбата на голямата група негласували,,несъгласни с предложените кандидатури и техните платформи.това не е демократично,но кое ли е демократичното в изборите в българия.......
7
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Червената буржоазия залага пари на изборите, за да може да забогатее още повече след изборите!!
6
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Обществото не се задъхва от избори, а от това, че му се предлагат хора, които оществото не ги иска!! Въпреки това се налагат от малцинството с купен вот! А бе въобще изборите са бизнес за червените милионери! Никой не пита гражданите какво искат!
5
1
 
8
 
! Отговори
Алоу преди 6 месеца
Обществото се задъхва не от изборите, а че няма избор, предшагат му едни и същи б*ок*луци!
4
0
 
10
 
! Отговори
Ха-ха преди 6 месеца
"Управлението на Фандъкова не беше нещо слабо" - голям смях. Фандъчка си нямаше никаква представа какво става в София, подставено лице. Истинското управление беше от Банкя. Натам заминаваше и награбеното.
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Може да се направят още преки избори за втора парламентарна камера на представилите от общините,ако не в противовес на първата парламентарна камера,която чуствително само упражнява власт от името на съставената сглобка,то да се намерят още парламентарни места за партийците от общата сглобка тъй как се подкрепят кръстосано на турове,че да имат повече заети служби от тях както се очерта от сглобки на които корена им е глоб и глобален е от него и почти навсякъде света са 2 камери участващи за власт
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
.... и от експерти...
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Кой са задъхва само 10% :)))