Фотоси, направени от Денис Хопър в Берлин

Сред заснетите са лицата на Анди Уорхол, Тина Търнър и Джеймс Браун
Обновена: 20 сеп 2012 11:04 | 20 сеп 2012 11:04, Петя Славова
1

Снимка: БТА
Колекция от над 400 новооткрити снимки, направени от Денис Хопър, свидетелстващи за арт-сцената на САЩ в средата на 60-те години на миналия век, бяха изложени в Берлин, предаде Асошиейтед прес.

Фотографиите са черно-бели и в малък формат и са обединени в експозицията "Денис Хопър- Изгубеният албум". Фотосите са заснети в периода 1961-1967, когато Хопър не е бил сред любимците на Холивуд и още не се е прочул с екранния хит "Волен ездач".

Поизбледнелите снимки били подбрани още навремето от самия Хопър за участие във фотоизложба, която се състояла във Форт Уърт, щата Тексас, през 1970 година, пише БТА. Но след това фотографиите били складирани и забравени. Те били открити от членове на семейството на актьора, след като починал през 2010 година и къщата му била обявена за продан. Снимките били намерени в няколко кашона.

Кураторите от берлинския музей "Мартин Гропиус Бау" са се постарали да изложат кадрите в същия порядък, както са били показани през 1970 година. Те са новост за Европа и включват портрети на много знаменитости от американската арт и поп сцена. Сред тях са Рой Лихтенщайн, Анди Уорхол, Дейвид Хокни, Айк и Тина Търнър, Джеймс Браун и партьнорът му от "Волен ездач" Питър Фонда.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
анонимна преди 11 години
Много добър актьор, бих гледала и снимките с удоволствие, ако ги публикуватС тяхното поколение си отива една епоха с много заряд