730 000 души са напуснали Украйна и са отишли в Русия

ООН: Хората от Източна Украйна срещат все повече трудности
5 авг 2014 14:05, Елка Василева
34
730 000 души са напуснали Украйна и са отишли в Русия
Снимка: Reuters

Около 730 000 души са напуснали Украйна и са отишли в Русия през тази година заради кризата в Източна Украйна, съобщиха ИТАР-ТАСС и Ройтерс, цитирайки данни на Върховния комисариат на ООН за бежанците (ВКБООН).

Вътрешно разселените, които са напуснали домовете си в Източна Украйна, но са останали в страната, е 117 000 души и броят им нараства с около 1200 души дневно.

Данните изключват обичайната сезонна миграция заради търговия и туризъм, уточни пред журналисти директорът за Европа на ВКБООН Венсан Коштел. Те показват, че бежанският поток навън от Украйна е много по-голям от 168-те хиляди регистрирани в руските миграционни служби, отбелязва Ройтерс.

Броят на вътрешните бежанци също може да е по-голям от отчетените 117 000 души, тъй като много от тях предпочитат да не се регистрират, страхувайки се от преследване или от това, че може да бъдат мобилизирани в армията, посочва ИТАР-ТАСС.

По данни на световната организация хората от региона на Източна Украйна срещат все повече трудности - инфраструктурата е силно пострадала, банките не работят, водоснабдяването е затруднено, много сгради са частично или напълно разрушени при бойните действия.
/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
0
 
! Отговори
СТРАННИК преди 9 години
До тра-ла-лаБежанците от Украйна в Русия са около 900 хиляди.
23
0
 
2
 
! Отговори
тра-ла-ла преди 9 години
... хм, винаги е занижена бройката на бежанците... повече са, особено тези, останали в Украйна. Има страх, че ще бъдат викнати в запас. Както впрочем се оплакват и българи, че в запаса се викат хора от малцинствата, а по-рядко украинци...
22
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По-добре да си ходят вкъщи, щом като не им изнася да живеят в Украйна.Цялата война да ви кажа ли защо стана? Цялата война стана, защото Украйна направи същото, което направи Русия.Обаче както винаги в света метъра е един за силните и друг за слабите.
21
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Предлагам целенасочено да заселим някой главен руски град в някоя по-малка република и после да свикаме референдум и да отцепим тази република от състава на Руската Федерация. И така лека-полека ще направим България огромна държава.
20
1
 
2
 
! Отговори
st преди 9 години
Най добре е така да си отиват вкъщи.
19
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Скоро от Укропия и папер няма да остане. Колкото и да съжалявам за обикновенните хора там, това ги очаква. Спасението им е само едно - да избесят проклетите нацистки *** узурпирали властта в държавата им. Колкото по скоро, толкова по добре.
18
0
 
16
 
! Отговори
СТРАННИК преди 9 години
До ШопБезработицата в Русия е 4,9%, а в България повече от 13%.
17
5
 
3
 
! Отговори
UKRAINEC преди 9 години
До Нацистки главорези Има хора малко заблудени,има хора много заблудени но такива като тебе са рядкост-ти си 100 процента заблуден-като 100 процента изгаряне-сигурно си над 70 нали-времето ще те порави само !
16
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Скоро като обявят газта срещу рубли ко ще стане тогава?Истински апокалипсис - но не Руски!:)
15
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ДС-тоЛисицата ходила цял ден след коча като се надявала че ей-сега и ще му паднат!
14
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"730 000 души са напуснали Украйна и са отишли в Русия"Я! И как така?нали тъпата *** на американското правителство обяви че няма такива работи в украйна? - там само ходели на гости при лелите си зад граница!
13
2
 
34
 
! Отговори
Нацистки главорези преди 9 години
Eвр(оп)ейският съюз се опозори, като застана зад САЩ, при чиято пряка намеса беше извършен фашистки преврат в Украйна и властта беше заграбена с убийства и насилие от майдановската хунта, начело на която сложиха Яценюк, който прилича на излюпен от змийско яйце и Турчинов, изглеждащ като умряла риба и тези гущероподобни рептилии извършват масово избиване на населението на Югоизточна Украйна с бойна авиация, бомбардировки, артилерийски снаряди, ракети и забранени фосфорни бомби. Убиват деца, жени.
12
15
 
5
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 9 години
БЕГАТ РУСНАЦИТЕ БЕГАТ ЩОТО ИМ Е МИЛ ЖИВОТЕЦА!НЕКА ДА НЕ СЕ ЛЪЖЕМ, ЧЕ ТОВА НЕ СА РУСНАЦИ!!!!
11
2
 
29
 
! Отговори
АРХАНГЕЛ преди 9 години
Войната не е свършила и няма да свърши скоро! Русия не е нито Ирак нито Либия...нито България! Англоамериканските скакалци искат да оберат богатствата и, както правят навсякъде по света, уж налагайки демокрация! Този път грешат! Ха на бас, че Източна Украйна ще стане анклав на Русия, а сатанистите от сащ и ес ще духат супата!
10
1
 
18
 
! Отговори
*/$ преди 9 години
Разчистват територията за не мрънкат после че им тровят земите и водите с добива на шистов газ.. Хората това, ама човешките права и демокрацият, я марш всичко е пара, освен това в тоя район има огромно находище на въглища колкото две-три българии на площ..
9
32
 
8
 
! Отговори
ДС-то преди 9 години
Рублата се обезценя вече - скоро ще станем свидетели на Руски АПОКАЛИПСИС!
8
24
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не само, че в украйна вече няма да има руснаци, ами по границата с русия ще има висока ограда и 10км буферна зона. Загубата за русия е 100%
7
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Путин печели битките, но губи войната
6
20
 
6
 
! Отговори
Го4о преди 9 години
Украинците много отдавна казаха на КОМУНДЕЛИТЕ: "Куфар,гара, Москва"! И тук трябва да напъдим нашите КРАДЛИВИ "ДРУГАРИ"! - Да влизат в правия път или да хващат гората!
5
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Украйна се развива по чеченски сценарий. До края на войната между Русия и Украйна, всички рускоговорящи ще се изселят в кремълската диктатура.