Кино "Люмиер" отваря врати през януари

"Хамлет" и "Макбет" вече с прожекции в обновения салон
15 дек 2015 21:46, Петя Славова
0
Кино "Люмиер" отваря врати през януари
Снимка: Кино "Люмиер"
Ако до този момент кино "Люмиер" бе предимно зала, която се посещаваше за прожекции само по време на фестивали, то от началото на следващата година това ще се промени.
 
Салонът ще представя филми всекидневни, след като НДК закупи дигитална прожекционна техника. 
 
“Най-хубавият подарък по случай 100 г. българско кино, който можехме да направим, е да превърнем емблематичната зала “Люмиер” в самостоятелен независим киносалон, конкурентен на всички останали”, каза директорът на Двореца Мирослав Боршош. 
 
Кино „Люмиер” е част от мрежата киносалони „Europa Cinemas” и занапред приоритет в програмата му ще продължат да бъдат българските и европейските филми.
 
Техниката е закупена специално за салона на кино „Люмиер” – нейните параметри са съобразени с голямото прожекционно разстояние и гарантират максимално качествено изображение. Досега прожекциите се осъществяваха с техника под наем. 
 
До края на декември, със съдействието на Британски съвет и поради огромния зрителски интерес на отминалата “Киномания”, ще има три последни извънредни прожекции на “Хамлет” с Бенедикт Къмбърбач. 
 
Датите на прожекциите са19 декември – събота, 28 декември – понеделник и 30 декември – сряда. Началният  час и на трите е 18.30, а цените на билетите са 15 и 12 лв.
 
Освен “Хамлет”, до края на годината ще има и още две прожекции на “Макбет” с Майкъл Фасбендър и Марион Котийар. Те ще състоят на 23 декември - сряда и 29 декември - вторник. Началният час е 19:00, а цените на билетите са 8 и 6 лв.
 
Предварителната продажба на билети се осъществява на касите на Билетен център – НДК, а един час преди съответната прожекция - и от касата на кино “Люмиер”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: прожекциикино Люмиер
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари