Доган похвали Раева за смелостта й по случая "Катуница"

Сп. "Икономист": Поведението на ДПС бе похвално сдържано
Обновена: 12 окт 2011 12:45 | 12 окт 2011 12:45,
43
Доган похвали Раева за смелостта й по случая "Катуница"

Авторитетното британско списание "Икономист" определи поведението на ДПС по време на размириците в Катуница като "похвално сдържано". 

Това става ясно от изказване на лидера на Движението за права и свободи Ахмед Доган пред актива на партията в Пловдив.

"Катуница е един от най-тежките опити за поставяне на етническия мир под въпрос. Този зов за мир, с който вие отвърнахте на агресията и омразата, е респектиращ”, обяви в Пловдив Ахмед Доган.

Той бе категоричен, че философията на ДПС е „толерантност, съчетана с единство и решителност”.

"За да не се стигне до ескалация на напрежението в кварталите с етническо население в Пловдив, основна роля изигра поведението на депутата и кандидат за кмет на Пловдив Петя Раева", каза Ахмед Доган пред нейните съпартийци в града.

Той отбеляза, че още в първите часове на протестите заради жертвите в Катуница се е разбрало, че различни шествия се отправят към махалите със скандирания против ромите и турците. Тогава Раева отишла при хората, за да ги успокои и да им даде кураж.

„Първата дама на ДПС в Пловдив прекара безсънни нощи, за да се запази етническият мир и да не се стигне до ексцесии в махалите, а можеше да стане страшно, защото хората се бяха въоръжили с брадви, лопати и прътове, ако някой посегнеше на къщите им", отбеляза Доган.

По неговите думи единствено Петя Раева е успяла да убеди майките, че няма напрежение и да не се страхуват, за да отидат на работа и да си пуснат децата на училище.

На срещата в Пловдив Ахмед Доган поздрави актива на партията за проявената сдържаност и зрялост по време на събитията.

Раева представи на ръководството и актива на ДПС визията си за развитие и управление на община Пловдив и направи актуален политически анализ на положението в общината.

Кандидатът за кмет на град Пловдив даде висока оценка на екипа и актива на ДПС за работата им за овладяване на напрежението, ескалирало след случилото се в село Катуница.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Коя е тази световно неизвестна Петя Раева -подложила се на ДПС или просто се подвизава с българското си име като реклама, а иначе си зачита като официално турското?
42
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво Петя! Е на това му казват КЛАСИЧЕСКИ БЪЛГАРСКИ ***.Евала.
41
3
 
1
 
! Отговори
2 преди 12 години
до 28 аркан,абе калпак смотан ,ти учил ли си история какви 1300години,в историята пише 200год.византийско,500год.османска империя,и какво остава направи си извода,що за племе си *** смотан.
40
0
 
2
 
! Отговори
1 преди 12 години
до българин,отишла е при хора ,не е отишла при калпаци *** като тебе.
39
0
 
4
 
! Отговори
Българин преди 12 години
...последно - при хората ли е отишла тая *** или при ***, че не разбрах ?!?!?ДПС полага очевидни усилия да привлече *** и вече работи изцяло в техен интерес - и това е добре - защото честните Български турци, които ненавиждат *** повече и от нас, ще бият шутът на доганоглу и противозаконната ДПС !!!
38
0
 
2
 
! Отговори
ДС преди 12 години
Браво, агент Сава! Мини да си получиш поредния хонорар. Какво ли щяхме да правим без теб...
37
6
 
3
 
! Отговори
BRAVO DOGAN преди 12 години
POJELAVAM NA AHMED DOGAN DA JIVEE O6TE 100g i da dokazva na BG-burgudjiite 4e sa pot nulata da jiveyat TURTSITE a vie BG DA KAJEM BILGARITE DA GO D..ATE na rezanite I DAVIE SLADKO UHA,HA,HA,HA,HAAAAAAAA.4AO
36
3
 
5
 
! Отговори
ПРИАТЕЛИ преди 12 години
ПРИАТЕЛИ НАЛИ НЕ СИ МИСЛИТЕ ЧЕ ЕДИН СОПОЛАНКО САМОЗАБРАВИЛ СЕ ЗАЩОТО НАТРУПАЛ МАЛКО БОГАТСТВО ЩЕ УСПЕЕ ДА НИ ЗАТРИЕ? ТОИ СИ ИГРАЕ С ЧУВСТВАТА НА МЮСЮЛМАНИТЕ И ПОМАЦИТЕ В БЪЛГАРИЯ НО ТЕ ПОСТЕПЕНО РАЗБИРАТ ЧЕ НЕГОВАТА ЦЕЛ СА ВЛАСТ И ПАРИ, А ЗА ТАКИВА АПОСТОЛА Е КАЗАЛ: СМЪРТ, СМЪРТ И ПАК СМЪРТ! И ОЩЕ ПРЕДИ ДА СЕ ОСВОБОДИ БЪЛГАРИЯ ТОЙ Е КАЗАЛ ЧЕ ВСИЧКИ ТУРЦИ, ЕВРЕИ И ВСЯКАКВИ ЩЕ СА РАВНИ С БЪЛГАРИТЕ, НО САМО АКО СПАЗВАТ ЗАКОНИТЕ, А ТЕ НЕ ГО ПРАВЯТ!!!
35
4
 
9
 
! Отговори
СОПОЛА преди 12 години
Не напрягайте и без това загнилите си мозъчни клетки!Научно доказано е че мелетите (турчеещите ***) като вас са генетично *** ,асоциални,нечистоплътни и нелицеприятни индивиди живеещи паразитно на гърба на останалата част от обществото!Освен че антиконституционната ви партия ДПС е етническа и открито поддържаща терористични прояви от близкото минало ,тя е и партия на индивидите с ограничен умствен капацитет - с 85% привърженици които нямат завършен 6 клас!
34
2
 
8
 
! Отговори
ХАХАХА преди 12 години
МИ КОЙ НАУЧИ ТАЯ *** ЧЕ ИМАТ САМО ПРАВА ОСВЕН дпс ПАРТИЯТА НА ПРАВАТА
33
3
 
8
 
! Отговори
Миглена преди 12 години
Формулата на Доган е "толерантност, съчетана с дупедаване от страна на българите". Ужасно го мразя този мазник, как си влачи турци по изборите в райони с преобладаващо турско население. Ама и Бойко само му се кани кани .. за какво? Да може британците да хвалят Доган накрая? Гнус ме е вече ...
32
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
До 25 Не навсякъде е кофти !!Хвърли едно око тук ::youtube/watch?v=b27s8kN2unUЧакам мнения ...........разбира се !!!
31
2
 
3
 
! Отговори
anonimen преди 12 години
ne razbraxte li BRATQ BALGARI TRQBVA DA SE GRABVAT TELATA VE4E VREMETO QVNO E NASTANALO I NQMA KOI DR DA GI SPRE TEZI pravitelstvoto nazi gazi TRQBVA SAMI DA SE OPRAVQME
30
2
 
10
 
! Отговори
Саркози праща преди 12 години
сърдечни поздрави на философа и хидроинженера Доган след изявлението му, че "купуването на гласове е европейско явление": "Взимайте си *** обратно, щом тъй сте ги научили да си ги търпите и използвате по избори!"пък за "етническия мир" и кой му дърпа юздите - че разберете се най-после с Дал, с Уорлик, с Юзеир, с разните му там, царе, кардинали, донове и имами (тия пък хич не се обадиха, що тъй), че и с Гюл-Ердоганя, дето очите им "всякога били обърнати към Кърджали
29
3
 
20
 
! Отговори
Валери преди 12 години
Тоя Доган е толкова противен и нахален.Наближиха избори и взе да се показва по медиите.В параламента не се е вяснал ,на работа не ходи , през това време и заплата получава .Егати държавата- аз ако не ида 2 дни на работа и ще ме изгонят. За едни може ,за други не- това е България!
28
3
 
22
 
! Отговори
do 26 от Аркан преди 12 години
Не смей да пишеш повече глупости бе *** нещастен!Завиждаш на нас българите защото сме племе с 1300 години история , а ти не знаеш от коя *** махала си се пръкнал!Нали се сещаш че вие - ТУРЧЕЕЩИТЕ *** произлизате от най-нисшата индийска каста!Това дава обяснение за мизерния ти ,асоциален статус ,за нечистоплътното ти семейство и за зловонната ти барака в маалата!
27
3
 
14
 
! Отговори
kir преди 12 години
До 26. Ще си отворим краката само за да ви се изсерем в устата.Рано или късно България ще намери варианта, при който ще ви затворим гнусните *** усти и ще ви вържем крадливите ръце. И накрая ще се чудите как така сте се оказали навряни в *** *** и откъде ви е дошло.
26
25
 
2
 
! Отговори
до rumen221 преди 12 години
Знаеш, че се нуждаеш от лекарска помощ нали? Лека полека изчезвате, защото много кръв проляхте на Балканите и сте прокълнато племе.Курвенското племе на Европа.Знаете само да си разтворите краката за да може по-дълбоко да ви влезе.Това което си го написал важи за периода на първобитния общински строй,където всъщност не намира твоята малка, дребна ,злобна, бедна,кулвенска нация- нация пред изчезване.Слава Богу, нация пред изчезване.Някаде около 2035 година няма да има такова племе, няма и проблеми
25
3
 
8
 
! Отговори
Мето преди 12 години
Тая може и да го посещава в затвора след изборите...
24
4
 
22
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
Ало-о-о-о, Гл. Прокурор,Конституцията СЕ нарушана НАЙ-НАГЛО И БЕЗОЧЛИВО:Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани.(2) Гражданите, за които българският език не е майчин, имат право наред със задължителното изучаване на българския език да изучават и ползват своя език.(3) Случаите, в които се използва само официалният език, се посочват в закона.Цитирам:Кандидатът Мюзеки Ахмед пък бе категоричен от трибуната, че са му нарушени правата. Забраната малцинствата да говорят и агитират на майчин език била противоконституционна, законът също, обяви той..ТОВА Е НАГЛО НАРУШЕНИЕ НА КОНСТИТУЦИЯТА И ЗАКОНА ЗА ИЗБОРИ На чужд език са говорили и Ахмед Доганов и Рамзи Османов- АЛО, Прокуратурата, Главния Прокурор, ЗАЩО СПИТЕ, ЗА ПУБЛИЧНИТЕ ПРИЗИВИ, ДА НЕ СЕ СПАЗВАТ КОНСТИТУЦИЯТА И ЗАКОНА??? - НАЛИ БЯХМЕ РАВНИ ПРЕД ЗАКОНА или НЯКОИ СА ПО-РАВНИВРЕМЕ Е ВСИЧКИ ДА РАЗБЕРАТ ИСТИНАТА:- В България НЯМА ТЮРКИ, които някои неграмотници съвършенно неправилно наричат турци, защото България никога не е ВОЮВАЛА с Тюркия (както е правилна да се произнася) Тази държава е създадена от последните остатъци на Оманската държава, през 1923г... от Ата-тюрк / баща на тюрките, а не на турците!!!- България е загубила суверенитет от Османския бейлик, а през 1878г. сме си възстановили Държавата..., използвайки чужда кръв...!!!Днешният тюркски език е изкуствен и е измислен едва през 1927 година. Този изкуствен език НЕ СЕ Е ГОВОРЕЛ ОТ НИТО ЕДНА ОТ 4050 НАЦИИ И СТОТИНАТА ДРУГИ ЕТНОСА в Османската империя.- Време е всички държави произлезли от бившия османски бейлик да обявят 3 Март за национален празник... Включително днешна Тюркия...!!!Впрочем, след като в Османския бейлик, по някое време е имало 4050 националности и над 100 други етноса, време е всеки мюсулманин в България ДА СИ ОТГОВОРИ НА ВЪПРОСА ОТ КОЙ ОТ ВСИЧКИТЕ 150 ЕТНОСА ПРОИЗХОЖДА???ЗА МЕЛЕЗА Доганчо, знаем