Обрати в Пловдив, Перник и Видин

По последни данни ГЕРБ губи и трите града
Обновена: 31 окт 2011 11:33 | 30 окт 2011 21:12, Красимир Ангелов
148
Обрати в Пловдив, Перник и Видин
Славчо Атанасов гласува в болница "Свети Панталеймон". Снимка: Булфото

Сериозен обрат настъпи в кметската битка за Пловдив. Настоящият кмет на града Славчо Атанасов води според резултатите при 100% извадка на паралелното преброяване на "Галъп".

За Атанасов са гласували 51,3% срещу 48,7% за опонента му Иван Тотев от ГЕРБ.

Първоначалните данни сочеха победа за Тотев, който в момента е областен управител на Пловдив.

Славчо Атанасов, който излезе от болница, за да поздрави своите гласоподаватели, заяви, че никога в Пловдив на избори не са ставали толкова много измами и никога не са се купували толкова много гласове.

"В момента сме изправени срещу цялата държава, защото след хилядите сигнали за купуване на гласове в рамките на 3-4 часа полицията не изпрати свои представители", обяви Атанасов и нарече страната "бананова република, а не нормална правова държава".

Същевременно по данни от първите десет обработени протокола в ОИК за Славчо Атанасов са гласували 54,02 на сто от избирателите, а кандидатът на ГЕРБ Иван Тотев е подкрепен от 45,98% от гласувалите.

В Перник междинните резултати също показват обрат. Кандидатът на БСП Росица Янакиева води с над 1400 гласа от обработените гласове от 87 секции от общо 138. Първоначално беше съобщено, че Ирена Соколова от ГЕРБ печели кметското място.

Още по темата

Според последните данни на социолозите при 100% от паралелното преброяване води настоящият кмет Росица Янакиева с 52,6% срещу 47,4% за Соколова.

Социолозите предупредиха, че и този резултат отново може да се обърне.

Сериозни размествания има и във Видин. Там кандидатът за кмет на Видин от БСП Герго Гергов печели изборите с 54,7 пред опонента си от ГЕРБ Владимир Тошев, сочат данните на "Галъп”. 

Обрат и във Враца. Там кандидатът Николай Иван, издигнат от Инициативен комитет, печели с 53% срещу кандидата на ГЕРБ Петя Аврамова, за която са гласували 47 на сто от избирателите.

Засега ГЕРБ губи и Разград, където кандидатът на БСП Денчо Бояджиев води с 53% срещу опонента му от ГЕРБ Валентин Василев, който е получил подкрепата на 47% от гласовете. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
104, от къде наблюдаваше, от хотел "Империал" ли?
100
12
 
3
 
! Отговори
Промяна преди 12 години
Нов обрат-Тотев поведе!!Аз бях наблюдател в секция и с очите си видях,как членове на комисията и то членове от БСП се опитаха да мушнат 2 бюлетини пуснати за Тотев, в купчината на мвро.И след намесата ми с неохота "признаха"грешката си,като трябваше да им изтърпя презрителния поглед.Така че-при преброяването ще се види истината-защото имаше членове на ДПС,на БСП и на мвро,които вкупом действаха против Герб.
99
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
98-ми, ами точно с какъв акъл ! Те доказаха че нямат такъв!!!!!!!!!!! Не е тук мястото да ти обяснявам защо, как, закакво...Ще си сърбате попарата..
98
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кмета в Пловдив ще е от ГЕРБ, ама познайте благодарение на кой, на *** , вечно безработни чаавета.
97
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Радвайте се на ГЕРБ, радвайте се... ще видим ще се радвате ли след 1-2 години като всичко продължи да върви към дъното.
96
7
 
2
 
! Отговори
b преди 12 години
Нов обрат: Тотев поведе с 2400 гласа
95
2
 
0
 
! Отговори
До Марица преди 12 години
Не разбирам що това го казваш,ако това беше така славчо не трябваше да стига до балотаж.
94
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 95:Досега кмета на Видин беше от ГЕРБ, и града ПРОПАДНА - запорирани сметки на общината, дългове за милиони, най-висока безработица в цялата страна и т.н. и т.н. - във всички негативни статистики Видин е на първо място.С какъв акъл да изберат хората отново човек на ГЕРБ?!
93
0
 
0
 
! Отговори
до 94 преди 12 години
Наистина ли герб водят,каде гожидя/чу,кажи.
92
3
 
15
 
! Отговори
Марица преди 12 години
Пловдивчаните никога не са били типичните българи. През вековете пловдивските жители са живеели доста по-отворени към света и не са развили онова робско стадно чувства като българите в други краища на страната. Пловдивчани са имали търговски кантори в Цариград, Солун, венеция, Виена...Пловдивчаните са се развивали като жители на Средиземноморието, придобивайки начина на живот и светоглед на средиземноморските народи.Трудно е за останалите да разберат народопсихологията на нас Пловдивчаните.
91
10
 
2
 
! Отговори
Пъзел преди 12 години
Ех, Видин, няма да ви уврят влашките глави прости....гласувайте на червените гадове после се чудете защо никое правителство не иска да даде и 1 лев за града.*** народ еййй.
90
8
 
0
 
! Отговори
b преди 12 години
това не е вярно. В момента ГЕРБ води в Пловдив при 100 % преброени протоколи с 2024 гласа! Очаква се само повторното изброяване.
89
2
 
1
 
! Отговори
анонимен1912 преди 12 години
Росен беше един от най-кадърните министри, сега отива в странична линия. Жалко за него, по-добре щеше да е министър. Така е и за България, според мен. Защо ли се нави?
88
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
СРАМ ЗА ПЛОВДИВ,ЧЕРВЕНИТЕ *** ПАК КУПИХА ***.
87
1
 
20
 
! Отговори
Любомирчо преди 12 години
до 89 Ето затова няма да разбереш Пловдивчани. Това ще мотивира дори повече хора да гласуват против ГЕРБ. Добре се помни кой ни прецака за *** не Славчо а Дянков и Борисов
86
16
 
5
 
! Отговори
432 преди 12 години
Майните сами си играят сечено, сега 4 години нищо няма да се направи в града им,защото Герб,ще се опитват по всякакъв начин да съботират Славчо .
85
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ВЪВ ВИДИН *** НЕ БЯХА ГЛАСУВАЛИ ДО 19.00 Ч. ДО ТОЗИ ЧАС ГЕРБ ВОДЕШЕ С 52%. МЕЖДУ 19.00 И 20.00 БКП/БСП РАЗДАДОХА ПАРИТЕ НА *** И ИЗВЕДНЪЖ ВОТА СЕ ОБЪРНА И БКП/БСП ПЕЧЕЛИ С 54% . АЗ ПИТАМ ... КОЙ МАНИПУЛИРА ИЗБОРИТЕ ??? ПРЕДИ 2 ДЕНА ЛИЦЕТО МИХАЙЛ МИКОВ КАЗА ПО bTV ..."СЕГА ЩЕ ВИДИТЕ В ВИДИН КОЙ ЩЕ СПЕЧЕЛИ " , КОЕТО ЗА МЕН ОЗНАЧАВА ЧЕ ЛИЦЕТО М.МИКОВ Е РАЗДАЛ ПАРИТЕ В *** МАХАЛА МЕЖДУ 19.00 И 20.00 Ч.
84
7
 
39
 
! Отговори
Любомирчо преди 12 години
Горд съм че съм Пловдивчанин. Пловдив е такъв той не е София не е и Варна. Той си има хора които мислят там не минават такива работи като да спреш еврофондове и проекти защото кметът не е твой и хората да не го разберат и да накажат него не този който ги е спрял. Обвиняваха Славчо в какво ли не педофил бил имал часовник за 15 000лв (е оказа се реплика за 300 ). Ами както и да погледнеш Пловдив при Славчо се разви много повече от колкото при предишните сини кметове.
83
17
 
5
 
! Отговори
симеон преди 12 години
Бил съм в комисия по избори и знам как действат Славчо и компания. От една страна имаме кандидат на ГЕРБ , а от друга всички останали. Така е и с представителите в комисии по изборите. Всички срещу ГЕРБ. Какво им пречи да подменят колективно бюлетините и да променят протоколите. Нищо! като им се даде по някой лев , работата е изпипана.Да се разследват представителети на комисии.Не може Пловдив да е червен.
82
1
 
3
 
! Отговори
анонимен1912 преди 12 години
Варна, При вас има друго. Имате села извън града и те може да обърнат всичко. Ние нямаме и това е единствената хубава страна на липсата на села. Такъв прецедент има само в ДобричА ако искаш да се посмееш или случайно не знаеш защо се пее песента "Варна, Варна, пристанище на Шумен", ще ти кажа. Ащо знаеш ти, ше го кажа на другите в курсив