Коя е "Любовницата на Фройд"?

Книга, която без свян нахлува в живота на психоаналитика
Обновена: 27 юли 2015 08:23 | 27 юли 2015 08:20, Петя Славова
3
Коя е "Любовницата на Фройд"?
Снимка: Колибри

 „Любовницата на Фройд е дързък и провокативен портрет на забраненото желание, който свързва легендарния психоаналитик с Мина Бернейс, сестрата на съпругата му Марта.

Разказът в „Любовницата на Фройд“ тече от името на Мина и не се свени да нахлуе в интимния живот на Зигмунд Фройд, за да разбули дълбоко пазена семейна тайна за неговия „женски кръг“.

Имал ли е Зигмунд Фройд любовна връзка със сестрата на своята съпруга? И повлияла ли е тя върху радикалните открития на бащата на психоанализата? Вдъхновен от множеството спекулации по тази тема, „Любовницата на Фройд” смело развенчава митове и осветлява двойствената същност на един егоцентричен свят, в който жените са музи, но и сенки, обречени самотно да кръжат около самовлюбената фигура на гения.

Карън Мак и Дженифър Кауфман създават съвместно три романа, които многократно са заемали първите места в авторитетни американски класации за литература.

Последният и най-дискутираният измежду тях – „Любовницата на Фройд“ (2013), се уповава на богат документално-биографичен материал. Романът е хипнотична история за предаността, измяната и всепоглъщащата бездна на сексуалното желание.

Книгата излиза на 27 юлш в привод на Надя Баева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: Любовницата на Фройд
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари