Джейн Остин вдъхновява компютърните пирати

Творбите й може да са средство за скриване на вируси
Обновена: 29 юли 2015 15:30 | 29 юли 2015 14:06, Петя Славова
1
Джейн Остин вдъхновява компютърните пирати
Снимка: архив, Reuters

Дали компютърните пирати през 21-ви век нямат слабост към класически литературни произведения от 19-и век, като романа "Разум и чувства" от Джейн Остин? Във всеки случай те все по-често се крият зад откъси от литературни творби, предаде Франс прес.

Откъсите от литературни творби са на път да се превърнат в ново средство за скриване на вируси, като това дава възможност да се проникне незаконно в компютри и компютърни мрежи, се казва в доклад, публикуван от изследователи от "Сиско систъмс".

"Добавянето на откъси от класически текст на уебстраница, ползвана от компютърни пирати, е много по-ефикасен метод за скриване в сравнение с традиционния подход, който се изразява в ползване на случайно подбран текст - поясняват изследователите. - Използването на текстове от списания или блогове е друга ефикасна стратегия. Антивирусите и другите системи за сигурност са по-склонни да смятат уебстраницата за сигурна, след като са "прочели" подобни текстове."

Изследователите отбелязват, че това е само един пример за способността на компютърните пирати да правят нововъдения, за да се справят със защитата на компютърни мрежи, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
2
 
! Отговори
Cleo преди 8 години
Neshto ne se wryzwa tuk, za malicious i-frame-cheta li stawa wypros? Shte im e po-lesno da haknat nqkoe legitmno wordpress site-che I tam da si shliosnat exploit kita wmesto da si igraqt da prawqt nowi...