Отиде си поетът с китара Гриша Трифонов

Той е носител на много награди за литература и песен
Обновена: 23 ное 2015 13:51 | 23 ное 2015 12:16, Петя Славова
4
Отиде си поетът с китара Гриша Трифонов
Снимка: архив, Булфото

След тежко заболяване си отиде поетът с китара Гриша Трифонов. Бардът бе основоположник на конкурсите, които се провеждаха всяка година на поетите с китари "Поетични струни" в Харманли.

Бе и водещ на телевизионното предаване за поети с китари "От трета страна". Пишеше текстове и музика за редица известни известни български изпълнители и групи. През 2006 г. издаде албум с негови изпълнения "Главната улица".

Носител на националните литературни награди "Южна пролет", "Георги Братанов", "Изворът на Белоногата", "Златен ланец" (2007). Автор и изпълнител на много песни по стихове на популярни български поети. Носител на големите награди за песен, присъдени от професионалното жури и от публиката на конкурса "Бургас и морето" (2001).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: Гриша Трифонов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Почти не останаха думи,които да не цензурират...хахахх,да минаваме на морз?
1
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Имах удоволствието да бъда на едно негово участие в театъра в Благоевград преди години. Дискът, който си купих тоагава, още седи в колата и го слушам, когато искам да се отделя за малко от "света". Жалко, все по-малко са творците като него и един по един намаляват безвъзрватно...Поклон!