СЗО алармира: Предстоят критични седмици в Европа

Случаите на COVID-19 вече са почти милион
16 апр 2020 18:57, Ния Христова
31
СЗО алармира: Предстоят критични седмици в Европа
Снимка: Pixabay
В момента Европа, както и останалата част от света, се бори с пандемията COVID-19. Броят на заразените достига милион, заяви европейският регионален директор на Световната здравна организация (СЗО), съобщава Ройтерс.
 
"През последните 10 дни броят на случаите, докладвани в Европа, почти се е удвоил до близо 1 милион", посочи пред журналисти в онлайн брифинг Ханс Клуге от СЗО. 
 
Това означва, че близо 50% от болните по света са в Европа, каза той и добави, че повече от 84 000 души в Европа са починали от новия коронавирус. 
 
"Бурните облаци на тази пандемия все още са силно надвиснали над европейския регион", предупреди той. Клуге смята, че докато някои държави навлизат в период, в който може би ще могат постепенно да облекчат наложените строги ограничения, "няма бърз път за връщане към нормалността". 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Източна Европа отново показа, че не част от евроатланическия свят. Източна Европа е Второ качество, с отделни стоки за тях и с отделни болести. През социализма са ги ваксинирали с някакви непроверени ваксини, които подло и неевропейски ги пазят, докато Западна Европа страда.
6
2
 
10
 
! Отговори
Края на глобализма преди 4 години
Един вирус утрепа псевдо -демокрацията и евро-Гейските ценности...каква жалка история!
5
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Който не се бои... прав му път да се зарази.После да зарази и семейството и приятелите си. Също и няколко деца.И после да им обясни, защо го е направил...Надявам се, че ще го разберат...
4
5
 
13
 
! Отговори
SS преди 4 години
Прогнозирам,че след пандемията ЕС ще колабира и може да се разпадне.Светът положително няма да бъде същия.Вирусът показа колко в уязвима цивилизацията ни от биолог.оръжие.Всъшност сме много уязвими.И това предполагам не е краят на приказката.(дано не съм прав)
3
0
 
18
 
! Отговори
До 2 преди 4 години
Броят пари
2
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Tия от СЗО освен да броят трупове,друго правят ли?
1
1
 
18
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 4 години
Абе може си и без тия, ама айде нека алармират