30% от заведенията са фалирали, кръчмарите се отказаха да отворят протестно

Ако скочели болните, щели да ги сочат с пръст
409
30% от заведенията са фалирали, кръчмарите се отказаха да отворят протестно
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Около 30% от заведенията са фалирали и въобще няма да отворят, а с всеки изминал месец този процент се увеличава, каза Ричард Алибегов, председател на Българската асоциация на заведенията, пред bTV.
Асоциацията заедно със Сдружението на заведенията в България поискаха оставката на здравния министър, защото по думите им „води война“ с тях.

Още по темата

 
„За нас е неприемливо здравните власти да разделят бранша по този начин и да казват - в ресторанта на хотела може да се храните безопасно, а в този срещу хотела има опасност да се заразите с коронавирус“, заяви Алибегов.
На този етап заведенията се отказват от идеята за масово протестно отваряне.

По думите на Ричард Алибегов, тъй като здравният министър „се е заял с тях“, ако направят това и броят на заразените се увеличи, те ще бъдат посочени с пръст като виновници за това.

„На протеста имаме икономически искания – да бъдат изплатени обезщетенията на служителите и на бизнеса и да работим. Дистанцираме се от всякакви партии и политици. Вчера обсъдихме как ще протече протестът със СДВР, така че се надяваме да бъдем чути“, заяви Алибегов.

Той каза още, че бизнесът все още не е започнал да взима помощ. Тя се очаква да тръгне едва тази седмица.
 
„Директни помощи за бизнеса не са получени, освен тези по мярката „80/20“ за заетост на персонала. Вече осми месец чакаме изплащането да започне. Ситуацията е много зле и сме на ръба. Затова смятам, че на протеста ще се съберат много хора“, допълни Ричард Алибегов.

„Наясно сме, че дори да ни пуснат на 50% капацитет, повече от 25% заетост няма да имаме. Но е добре да завъртим малко по малко колелото. Февруари по принцип е много тежък месец и можеше да се ползва за адаптация“, на мнение е той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


409
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
290
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 308Е как стават бе кълвач? Ако нещо ми носи само доходи с които да живея що годе добре и да си покрива разходите без да мога да сложа доволно нещо на страна за какво да го работя, пингвин?
289
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Господ дава,ама в кошара не вкарва!Намалихме темпото на зараза и изведнъж отново започнахме да се мислим за безсмъртни!Отварянето на училищата и особено на кръчмите ще ни върне отново в първи клас!Бай ***,ако не ходи в кръчма и не се прави на велик,няма да е същия!
288
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боли *** фара за измислени бизнесиЕфекта на доминото ми е ясен, но и приоритетите са ясни
287
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Това заслужават!Работата е, че тези с такса стол, тези със сметка на салфетка и прочие, няма да са от 30-те процента.
286
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До абоната е на ~~~~~~~И какво ощбо имат твоите умстени извращения с конкретната тема? Аре - бегай, че ...
285
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е нали голям го вадеха сега почнаха да дават на задна, ама те повечето от тях така си карат, на задна,. От 3-4 месеца са затворени и били фалирали, егати бизнесменините ако нямат заделени пари да издържат няколко месеца.
284
5
 
6
 
! Отговори
абоната е на ~~~~~~~ преди 3 години
Вярно ли 30% фалирали ?!А като за 30 години намаляхме със 30% ... нещо да кажете ?
283
3
 
7
 
! Отговори
Ай Сиктир преди 3 години
Каквото и да си говорим този локдаун разказва играта на всичко. Ама като няма дисциплина... Ей го и тоз ахмак, ковидясания, дето щял с аверите да си пие ракията на спокойствие без маска и разстояние. Ресторантьорите на такива че÷пове да се сърдят, не на хората, които се пазят и така или иначе няма да са им клиенти. Ама в живота е така: ум царува, ум робува, ум патки пасе. Ай наздраве.
282
0
 
25
 
! Отговори
Това заслужават! преди 3 години
То не беше такса празен стол, такса барбарон, такса въздух, във всяка втора кръчма сметката написана върху лист от тетрадка... ФАЛИТИ им пожелавам на всичките тарикати.
281
3
 
10
 
! Отговори
Програмист преди 3 години
До Анонимен 280Защото, драги, според някои хора това да си висококвалифициран специалист и да изкарваш добри пари без да ти се налага да излизаш от къщи е престъпление, и ние сме най-лошите хора, които не работят нищо, не произвеждат нищо а само пapaзитират на гърба на трудовия народ.
280
9
 
4
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Иначе вирус, както може би се досещате, НЯМА.
279
15
 
7
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Кръчмата по принцип е институция. За комуникация и общуване. Или най малкото за да се почувстваш бял човек. Затова е цялата работа - да се атомизира обществото. Имам съседи програмисти. По цял ден са вкъщи, само излизат да си получат пиците или поръчките с продукти. Когато по телевизията кажат, че броят на болните се увеличава, почват да излизат с маски, иначе без. Съвършени бройлери.
278
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 122 "До 120""Можеш ли да смяташ колко персонал има в тях"Гледай сега, освен простите сметки, е важно откъде вземаш и изходната информация. Защото:1.Освен уволнените 450хил има и назначени. След тях остават 150-200безраб.2.Ако не си се водил на работа, няма как да те водят че си станал безработен.3.По данни на НОИ (публични са) по една от мерките (ПМС 278) за 21.01.21 на 1041 фирми (заведения, хотели и т.н.) за 17899 служители са изплатени 14461714.37лв, за да останат на работа.
277
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Aли бега с 200!
276
1
 
6
 
! Отговори
Решава тоз с парите! преди 3 години
до неразбралите`Навсякъде хората събориха СОЦ-а` ....... да, скачаха и го събориха, тук нашите не скачаха да го съборят, чакаха Горбачов да го събори.Обаче остана ДС да гради хищническия ни капитализъм.
275
3
 
4
 
! Отговори
БАНко преди 3 години
ПЛАКАТИ НА СЕЛЯНИНА ОТ БАНКЯ СЕ ПОСТАВЯТ ПО КРЪЧМИТЕ ОТ СЕГА !!!
274
6
 
8
 
! Отговори
Чоко преди 3 години
Аз преборих Ковид исега ми се иска да отворят кръчмите и заедно с ортаци/преболедували или ваксинирани/ да си пием ракията на спокойствие. Без маски и други простотии.
273
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Али Бегов зарази хората в кръчмите. Те са в болниците и чакат да оздравеят, за да влязат пак в кръчмите.Затвориха кръчмите и болните намаляха. Кръчмарите са биотерористи.
272
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Решава тоз с парите!Не харесвахте кредитите при соца, съборихте държавата...Навсякъде хората събориха СОЦ-а и не искат да чуят за него.Дали е случайно?Не ми отговаряй.
271
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ужас сега *** ще трябва пие вкъщи :(((