43 случая на Делта варианта у нас, трима от заразените са починали

Установен е и един случай на Южноафрикански вариант
Обновена: 7 юли 2021 17:16 | 7 юли 2021 16:44, Веселина Йорданова
203
43 случая на Делта варианта у нас, трима от заразените са починали
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

43 случая на Делта вариант на SARS-CoV-2, известен като Индийски вариант, и един случай на Бета вариант, известен като Южноафрикански, са установени у нас, съобщиха от здравното министерство.

Още по темата
Те са установени от НЦЗПБ чрез целогеномно секвениране.

Анализирани са общо 95 клинични проби, 93 от тях са вирусни варианти с повишено значение за общественото здраве, от тях: 49 (51.6%) са B.1.1.7 Алфа (британски), 43 (45.3%) са B.1.617.2 Делта (индийски) и 1 (1.1%) е B.1.351 Бета (южноафрикански).

Пробите са взети от пациенти с COVID-19 в периода 01-25 юни 2021 г. и са от 14 области на страната.

Трима души, при които е установен Делта вариантът на COVID-19, са починали.

Министерството на здравеопазването призовава българските граждани да подходят отговорно към собственото си здраве и това на своите близки, като изберат ваксината срещу COVID-19.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
151
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тъй все още не се разбра от толкоз много Ковид 19 по щам и мутации,варианти и названия,че по букви от гръцката азбука от което следва,че названието на вируса също е гръцко за обяснение с значение за понятие от какви думи в съчетание е образувано това название,като всички научни първостепенни понятия с обозначения въведени за начални открития и болести предизвикани от него по разновидности с латински наименования изписани,като диагнози за лечение от тях,като по признаци или симптоми предизвикани
150
4
 
20
 
! Отговори
Мечо Кух преди 2 години
Къвто и да е вируса, ще го преживеем като всички други досега.Преекспонирането до чудовищни размери на реалната заплаха от него, обаче, преследва цели, които далеч не са медицински.
149
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имали мутации никой не казва тези мутации до какво ще доведат до тежко протичане или до много с леки симптоми нали проучват доц.Кунчев да каже или ще каже това което му наредят той нали се ваксинира да си покаже резултатите след ваксината нали проучваха да продължават щот аз нямам снтитела след ваксината може би някои генетично не изграждат такива
148
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Баба Милка от третия етаж каза...
147
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
подготвят почвата, останаха два месеца до края на отпускарския и след тва се почват манипулациите и фалшивите бройки
146
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вирусът не е смешен вирусът е култивиран т.е създаден в лаборатория дали при проби за ваксина стещу СПИН или поради някакви други цели но този вирус го създаде човек както каза и проф Монтание още в началото Човек ще Атрие човечесттвото или Земята въпрос на време е
145
2
 
23
 
! Отговори
Ристу преди 2 години
(1) Проблемът е, че на хората не им се обяснява на достъпен език. Учените, нямат педагогическо образование и пишат "чрез целогеномно секвениране на нуклеотида RDFS-12B открихме ген S, който кодира спайк протеина на SARS-Cov-19." Журналистите не разбират от наука и пишат каша от научни термини "целогеномно секвениране", "спайк протеин". Аве, маняци, за нормалните хора "протеин" е белият прах, дето го пият батките във фитнеса.
144
1
 
15
 
! Отговори
Ристу преди 2 години
(2) Колко човека знаят какво е геном и секвениране?! Обяснете им нормално, че са взели една чаша с вируси. Преброили са 95 отделни вируса вътре и са разпознали, че 49 от тях са от първия вариант, дето дойде от Англия, 43 идват от Индия, един от Южна Африка. Всичко друго е тинтири-минтири. *** то проценти, *** то съкращения, кодове, вижте ни колко сме умни, можем да приписваме.
143
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този вирус е просто смешен, те дори не претендират за някакъв вирус донесен от комета или от космоса, който да е сложен (кстп изключим онова фалшиво изображение взето от Хъбъл и преправено на вирус), недоучилите милениъли са го измислили това и го намират за орегинално, понеже тези които са по рудниците най-лесно се спамят. Пример, Тачър?
142
6
 
41
 
! Отговори
славянин преди 2 години
Току-що получих на месинджъра във фейса едно интересно послание от приятел: ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ НА ВАКСИНИТЕ - НЕ ИСКАТ ДА НОСЯТ ОТГОВОРНОСТ: ПРАВИТЕЛСТВАТА - НЕ ИСКАТ ДА НОСЯТ ОТГОВОРНОСТ: ЗДРАВНИТЕ МИНИСТЕРСТВА - НЕ ИСКАТ ДА НОСЯТ ОТГОВОРНОСТ: МЕСТНИТЕ ЗДРАВНИ СЛУЖБИ - НЕ ИСКАТ ДА НОСЯТ ОТГОВОРНОСТ: ЛЕКАРИТЕ - НЕ ИСКАТ ДА НОСЯТ ОТГОВОРНОСТ, НО ТИ, КОЙТО ОТКАЗВАШ ДА СЕ НАБОДЕШ С ТЯХ - СИ БЕЗОТГОВОРЕН!
141
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Алфа, бета....делта са вариантите на един щам. Мутации. Но не нови щамове. Засега има само един щам. Ако се появят нови щамове, ще я закъсаме. Щото ще трябва нови ваксини да правят.
140
0
 
5
 
! Отговори
Foff преди 2 години
?!? Тези от СЗО се побъркаха, доктор започва с Д. Оствяме ви на фармацевтите? Те дигурно не са доктори в никоя наука
139
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С пък такива царско-комуно драми, някои да ги наричат циркове, той и ББ дето строи дворците си бил циркаджия, ми аз на това не му викам "цирк" а историческа гадост и то в новата епоха
138
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Видях го тоя вариант. Беше се наредил на опашка за кебапчета пред кауфланд.
137
4
 
3
 
! Отговори
Да затврят !!! преди 2 години
БоКо да не спи....да удря кепенците пак на БеГеТо както направи за 7-8 болни ....хиляди останаха без работа и пари .....но той ще успее да ни преведе и през този етап на пандемията ...!!!! Аз вярвам на Бойко Методиев Борисов и ГЕРБ ...с нови сили мачкаме още от понеделник !!!!
136
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А туберколоза с д? А Астрологията лекува ли политчиески проблеми с английски царе и руски диктатори като Путин?
135
3
 
11
 
! Отговори
Клоуни преди 2 години
Чакам го. Приготвил съм си памперси, гумени ръкавици и храна за 3 дни.
134
1
 
2
 
! Отговори
Oliver преди 2 години
Капитализъма просто не включва диктатра като на ББ, със строителство като на Чеушеско, и златни дворци и такива работи, като вили за диктатори, това?
133
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цирк Делта, очаквайте скоро и у нас...
132
2
 
1
 
! Отговори
Oliver преди 2 години
Аз не мисля, че лекарите са напълно прями за това нещо, ние колко дълго ще сваляме царската власт в Англия за да не си измисляме разни вируси? Или на някой в СЗО му е хрумнало, че щом има царкси проблем, трябва да вкарат и туберколоза, като медицинско-историчекси признак за проблем? Н мен това не ми допада? И въо ще защо трябва ние да търпим това? Нали не беше необходимо, след комунизма с нормалния капитализъм всичко беше дорбе?