43 случая на Делта варианта у нас, трима от заразените са починали

Установен е и един случай на Южноафрикански вариант
Обновена: 7 юли 2021 17:16 | 7 юли 2021 16:44, Веселина Йорданова
203
43 случая на Делта варианта у нас, трима от заразените са починали
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

43 случая на Делта вариант на SARS-CoV-2, известен като Индийски вариант, и един случай на Бета вариант, известен като Южноафрикански, са установени у нас, съобщиха от здравното министерство.

Още по темата
Те са установени от НЦЗПБ чрез целогеномно секвениране.

Анализирани са общо 95 клинични проби, 93 от тях са вирусни варианти с повишено значение за общественото здраве, от тях: 49 (51.6%) са B.1.1.7 Алфа (британски), 43 (45.3%) са B.1.617.2 Делта (индийски) и 1 (1.1%) е B.1.351 Бета (южноафрикански).

Пробите са взети от пациенти с COVID-19 в периода 01-25 юни 2021 г. и са от 14 области на страната.

Трима души, при които е установен Делта вариантът на COVID-19, са починали.

Министерството на здравеопазването призовава българските граждани да подходят отговорно към собственото си здраве и това на своите близки, като изберат ваксината срещу COVID-19.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво значи туберколоза с Делта от гръцката азбука, и болест на класите кръстена като корона "вирус"?
130
2
 
6
 
! Отговори
до 102,103,104,105 преди 2 години
до РистуБраво, за обяснението, хубаво е така да се обясняват нещата, не знам защо нямаше разяснителна кампания предварително, но много ми допада обяснението, наистина и без базови знания по биология, мога да разбера всичко. Аз не искам тялото ми те първа да разпознава вируса, искам вече да е запознат и да има ответен бърз отговор, да го прекарам леко. Някой знае ли дали има още от тези зелени коридори или трябва да се записвам предварително за ваксинация? И всички ли ваксини са с две дози
129
0
 
3
 
! Отговори
И всичко се свежда преди 2 години
До списъка на ГРУ и ЦРУ - кой откъде, колко, къде, как ...Няма демокрация, граждански права, няма финансов надзор, няма конституция, няма държава, няма образование че некой умен може да стопли, че всичко е яж, яж,яж сладолед. Лакомия до дупка! А после като лапнеш 7,62 кураца и натиснат спусъка викаш имам права.Нямаш права, ти вече си животно за отстрел!
128
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как може да кръстите туберкулозата с Делта, с буква от гръцка азбука? И въобще какво значи ваксина за туберкулоза, вие ни вкарвате в парадокси, туберколозата е признак за класова бедност, какво значи имунизация? Аз не разбирам каква роля трабва да има медиината в историческия проблем с двоееца на Уилям(путин) у нас? И как астрологията (АстраЗеНека) въобще може да ваксинира срещу туберколоза? Това е абсурдно. А спутник, това също е обидно, това е обидно за космическата медицина, този прокълнав?
127
5
 
6
 
! Отговори
Мечо Кух преди 2 години
Хах, короната нямала щамове, бил само един.Ами тия алфи ,бети и делти кво са според теб?Ваксината създава преграда , вирусът мутира и следващия му вариант вече я преминава.Така работи природата.Вирусите и хората си съжителстват от хилядолетия.Вирусите са естествен регулатор на популацията.Масовата ваксинация срещу сезонни респираторни вируси, какъвто е и короната е безсмислено занятие.Все едно да се пробваш да спреш вятъра.
126
3
 
2
 
! Отговори
Има варианти: преди 2 години
Краднеш парите от децата на един народ, с тия пари строиш жилища за децата на друг народ и си правиш тия пари по двадесет.Лакомията, алчността и мечтата му да е милиардер не му е позволила да ги държи в банката при всички случай, само част от тях!
125
1
 
2
 
! Отговори
Виж к'во е нагл преди 2 години
Краднеш едни пари от едни хора с тия пари строиш жилища, които продаваш на децата на тия хора от които си свил тия пари.Аз пък имам въжета с клупове за бесене още за първата кражба!
124
1
 
1
 
! Отговори
Примитивен мозък: преди 2 години
Като ония дето крадеше флашки на учителите, после почна да краде пластмасови черепи, после мултимедийни проектори и докато не му треснеш дърво у главата не спира.Още краде!И в момента краде!
123
2
 
2
 
! Отговори
И другия проблем: преди 2 години
За да може да ги свие тия пари е създал крайно централизирана структура по централизирана от комунистическата и система не граничеща с лудост, а напълно побъркана, където се получава постоянно Параграф 22 и взаимно застъпване и пречене на всички страни в системата. Без да звуча като Гологлавия популист. Всичко е направено никой да не може да направи нито крачка назад, нито крачка напред.И всичко сякаш спира ...
122
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само че ковида не е грип! Да се уточни! Грипът има доста щама. При конида засега е само един!Само 95 проби са секвенирави и вече 50% са делта. До 3 седмици 90% ще е делтата и ще я втасаме.
121
5
 
8
 
! Отговори
Мечо Кух преди 2 години
Честите мутации на короната са характерни за всички грипни врируси, което от своя страна дава известна индикация относно ефективността на ваксините, коитоПолзата ще е същата като тази от противогрипните такива, по-скоро илюзорна отколкото реална.От 20 години се прилагат противогрипни ваксини, грипа продължава да си върлува.Тъй ще е и със короната.Ваксинираните са илюзорно защитени.Презумпцията, че не предпазват от заразяване, а само от по- тежко преболедуване говори достатъчно .
120
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига с тоя Ристо бе. Ваксината може и други работи да прави. Не знаеш какво има вътре . Справка: Индия.
119
0
 
2
 
! Отговори
Казах ви го: преди 2 години
Мозъка на престъпника е примитивен мозък. Като мозъка на Джак дето винаги държи един долар в портфейла си за да може като го отвори да си зададе въпроса откъде да свие десет! Същия случай е и с администрацията на Сакскобурга. Създават условия за крайна бедност, идва като спасителя на белия влак и вече е планирал от кой сектор да открадне пари и да ги вложи в недвижимости и да ги умножи по десет. Оправдание: Софтуерно пиратство, за което обаче МОН няма никакво задължение да плаща, а МВР?
118
4
 
8
 
! Отговори
До Ристо преди 2 години
Най-сетне някой да обясни ясно какво прави ваксината! Благодаря
117
3
 
5
 
! Отговори
Каунь преди 2 години
Дали Тея де са се разболяли и захапалите дъските са се ваксинирали? Много ми е интересно.
116
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не ни карайте да се тровим с тези не изпитани вакси ами затворете границите и не пускайте да влизат ***. Ние ли сме виновни дето нямаме пари да стигнем до границата. Не ние не сме виновни а управниците защото допускат *** да влизат без проверка. От къде дойде тази делта от енгилезия ли. Зато ва райна еър *** зер и бул еър летят за да ни докарват прокажени ли. Затваряйте границите щото есента щее мор. Няма да има нито един не заразен. Ще измре над половината население.
115
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В статистиката на CDC няма спад на другите смъртни случаи за миналата година спрямо по миналата пък казват че ковид засягал най вече болни от диабет сърце и т.н.т ...цирк
114
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
МЗ отдавна няма авторитета пред българските граждани. Сгромоляса се! С тези присвоявания, кражби и блъфиране. Д.Г.Д.!
113
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Министерството на здравеопазването призовава българските граждани да подходят отговорно към собственото си здраве и това на своите близки, като изберат ваксината срещу COVID-19."...................................................Никакви ваксини няма да избирам. Като се развалят залежалите ваксини ги изхвърлете и повече не ни харчете парите за глупости.
112
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много искат докторята да зависим от тях. Чувала съм израз от медик : " Ще ми паднеш в ръчичките" . Това е гн.усна твар. А колко смърти поради лекарски грешки има, но си се прикриват. Др.ай.фа ми се!!-