3 деца с коронавирус в Кюстендил след лагер на морето

Те били част от група от около 30 ученици
18 авг 2021 19:12,
40
3 деца с коронавирус в Кюстендил след лагер на морето
Снимка: Pixabay

3 деца от Кюстендил са се върнали от морето с положителни проби за коронавирус. Две от тях са почивали в хотел в Приморско по програмата на министерството на образованието  "Отново заедно".

Заразените били част от група, наброяваща 30 ученици. Те са били ръководени от трима ученици. Всички те са поставени под карантина до 23 август, информира началникът на Регионалното управление на образованието  Мая Стойчева.

Още по темата

Още едно дете е заболяло от инфекцията след морски лагер. То е почивало в Китен, но не по програмата на образователното министерство, пише БТА.

Към този момент няма прекъснати почивки на ученици от региона по Черноморието, но поради влошаващата се епидемична обстановка в страната и особено в морските ни курорти, МОН спря приемането на заявки за участие в Национална програма "Отново заедно", припомни Мая Стойчева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това на снимката, децата ли са. Ужасно изглеждат. Отивам да се ваксирам и децата си също! Добре че са журналистите че иначе....
31
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Тъпеем заедно!//// Заключи си детето в къщи през лятото и му сложи маска. Две маски дори. За да си от умните. Поне семката ти има шанс да изчезне и да не мъчите света.
30
2
 
3
 
! Отговори
ваксаджия преди 2 години
До Тъпеем заедно!- Тъпееш си сам. Сигурно е от ваксината. От тия деца поне някое кихнало ли е? Или страшното тук е, че са си създали естетвено имунитет и че вече нямат нужда от ваксини. Винаги е имало преди и деца които кихат след лагери. Но нямаше PCR тестове. Мен не ме гледай, аз си сложих вазелина само заради привилегиите. Исках да кажа - ваксина. Заради книжката сертификат. По същата причина взех и партийна книжка навремето. Въпреки че и на ония и на тия, хич не им вярвам на глупостите.
29
3
 
5
 
! Отговори
Тъпеем заедно! преди 2 години
Много хубава програма! Кои ли умни хора са я измислили в най-подходящото време !?!
28
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Нека. Еш па тоа. Он че ми казва дека дъ не праа кво си сакам.Язе ку не обарам сичките такову у магазиня, дъ га померишъ дъ ръчна пръста у лебо па за кво сам отишол тама.На мене вирусо ми а преател. Тизе са заразевай менье кфо *** боли. Язе си одим без паpцaля дека си сакам и шсъ навирам у кой си сакам бе.
27
2
 
11
 
! Отговори
Нека преди 2 години
Нека си зачитаме интересите взаимно! Аз не правя забележка на никой който е без маска просто заставам по далеч от такива хора, но не искам и те да се навират в мен, а да спазват отстояние! Грижа се за двама болни родители и не мога да си позволя да пренеса заразата при тях! Има хора които се грижат за болни деца и т.н! Аз работя от дома си и мога да си позволя рядко да излизам, но има хора чиято работа не им позволява да се изолират!
26
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами ето безплатноте лагери са си уловка за поддържане на кови истерия.
25
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ДрасканициИ язе моа дъ га рисъвъм такиви коги сам на 3 ракии
24
6
 
2
 
! Отговори
Язе преди 2 години
Язе ни сам видвал никъф вирус никаде. Значи нема.Тиа ни лажат дъ ни чeпират. Оти сакат дъ на управлевът.Язе нема а са ванцинирвъм пъ виа къ сакате.Язе моа и дъ съ ванцинирвъм аку ми платът барем иляду левъ.
23
1
 
9
 
! Отговори
АЗ, ТЯ, ТОЙ. преди 2 години
Заразените били част от група, наброяваща 30 ученици. Те са били ръководени от трима ученици. Трима ученици,,,, ?????? или трима учители.??? кое последно е.?
22
6
 
8
 
! Отговори
АЗ, ТЯ, ТОЙ. преди 2 години
Всеки човек, след морето, получава някакви симптоми, било то хрема, гърло, или нещо др. Водата е ***, времето променливо, децата по цял ден са във водата, пият студени бири, безалкохолни, и вода.. Слаба имунна система, не ядат какво бъде. И ето резултата.. Не е КОВИД, а просто летен вирус.... Всяват паника вече. Имам познати деца, ходиха на лагер за около седмица, и нещо... Ееее при тях защо няма вирус, не са болни.
21
5
 
19
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИПъ преди 2 години
Дефинирайте понятието "заболяло" при тези деца, защото хремата и болките в гърлото са нещо обичайно за дете, върнало се от летен лагер, дори и в предковидната ера.
20
4
 
10
 
! Отговори
И пак до 16 преди 2 години
Първата вълна от страшния вирус ни обясняваха колко силно заразен и смъртоносен два варианта след него стана още по заразен и смъртоносен сегашния е 4 пъти по заразен поне не казват, че е по смъртоносен а аз все още не познавам човек починал от тази болест нито знам да съм се заразил.
19
2
 
6
 
! Отговори
Умрял преди 2 години
Гътнах се. Чакам ви!
18
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 16 От ковид ли се гътнаха?
17
1
 
8
 
! Отговори
До 16 преди 2 години
И от какво са се гътнали от коварния вирус или от заболяванията които са си имали преди него.
16
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
да 14...За теб 20 000 човека май не са се гътнали.
15
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Карантинирани са децата. Всичко върви по план. Бъди спокоен. До едно време.
14
2
 
10
 
! Отговори
До13 преди 2 години
Ами то по вашите апокалиптични прогнози досега всички трябваше да сме се гътнали.
13
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Утре ще се попълни списъка от новозаразени и починали баби и дядовци. Тези деца карантинирани ли са или са оставени свободно да разнасят проказата. Едвали сеяндурите ще си играят да ги карантират кой ще се занимавам с глупости. Пускай ги да разнасят заразата пък който оцелее оцелее. Който не оцелее бог да го прости.