Родителите искат сами да решават дали децата им да са на училище

Те са притеснени, че Делта вариантът засяга повече малките
Обновена: 19 авг 2021 21:42 | 19 авг 2021 20:08, Петя Славова
36

До дни се очаква цялата страна да влезе в оранжевата зона заради. Новите мерки няма да влизат в сила веднага след като бъдат обявени, за да имат време хората за реакция, предаде Bulgaria ON AIR.

"Първите мерки ще бъдат насочени към районните и общинските администрации. Това, което ни съобщиха от серията срещи в Министерството на здравеопазването е, че най-рискови са събитията, които се провеждат на открито и закрито, където има струпване на много голям брой хора, събития от организиран и битов характер като сватби и кръщенета.

Месец преди началото на учебната година не се предвиждат ограничителни мерки за учебните заведения, въпреки широко разпространения Делта вариант, който засяга по-често и деца.

"По отношение на училищата и университетите ситуацията ще се преценява на момента. Те в момента не работят, до 15 септември и 1 октомври има достатъчно време, ситуацията е много динамична", уточни здравният министър.

От организацията "Родители за безопасно образование" обаче са притеснени от новата вълна и са внесли предложение за промяна на наредбата, която регламентира дистанционното обучение и промяна в Закона за образованието.

Още по темата

"По отношение на присъственото обучение, нека родителите сами да преценят, но да имат предвид две неща - България е с изключително ниско ваксинационно покритие, около 16% и второ мерките не се спазват, а Делта е заразен, колкото и варицелата", заяви Цвети Димитрова от "Родители за безопасно образование".

Лекарите вече наблюдават тенденцията за повече заразени деца с делта варианта.

"Доста от реанимационните легла са заети, включително и детски, което ни кара да сме притеснени за възрастовата структура на болните, засяга все повече млади хора", уточни д-р Георги Миндов от Дружеството на софийските общопрактикуващи лекари.

Предвижда се до дни да се приеме пакет от мерки за амбулаторно лечение на леки COVID случаи, безплатни изследвания и пакет от лекарствата, които могат да бъдат изписвани при нужда. Обмисля се и повишаване на цената на клиничните пътеки, по които се финансира лечение на Ковид болните.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до #28 Вярвай в Бога,не гопода му.
26
19
 
5
 
! Отговори
Родител преди 2 години
Най-разумно е всички родители, които искат децата им да учат в училище да се ваксинират, да се ваксинират и целия персонал в училище - чистачи, готвачи, пазачи, шофьори, учители и директори.Тинейджъри по преценка на лекар и родители.
25
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те на летен лагер от морето се изпозаразиха и спряха лагерите заради опасност от ковид, а сега в класните стаи затворени накуп, как си го представяте ?? Това няма да е учебна година, а пълен хаос за деца и родители, кой кихнал, кой се изкашлял, ще искат тестове, карантини, това ще е приоритета, само ще им разбиете психиката. За онлайн обучение съм!!
24
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е чудно, че от такива родители се пръкват деца "снежинки", които цял живот ще очакват да са предпазени от света.
23
3
 
11
 
! Отговори
ЦК на ГЕРБ преди 2 години
И как един неграмотен ром ще прецени това ?????!!!!!
22
3
 
13
 
! Отговори
Сиганин преди 2 години
Кви са тия организации,кой ги финансира,РЕВИЗИЯ НА ВСИЧКИ ОРГАНИЗАЦИИ ФИНАНСИРАНИ ОТ ЧУЖБИНА.
21
20
 
13
 
! Отговори
Кръчмар преди 2 години
Тази така наречена "четвърта вълна" е една абсолютно изкуствено напомпана истерия. На хората вече хич не им пука от вируса, защото почти не остана човек който да не го е изкарал. Повечето хора даже не знаят за зонирането измислено от Кацаров. По малките градове и села маските отпаднаха напълно още от пролетта.
20
2
 
6
 
! Отговори
. преди 2 години
До Анонимен 27 - попадам възрастово в групата, за която говориш - на 41 съм, но опора в Господа имам, изповядвам се, причащавам се и зъзнавам прекалено ясно, че живеем вече в последните времена на отстъплението, малко преди края. Поздрави!
19
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Другари и другарки. Госпожи и Господа. Дойде времето да си кажем истината. Света върви към своята погибел. Сами виждата началото на края. На много хора не им се вярва или не искат да повярват. Това го казвам най вече за родените преди 20 30 и 40 години. Защото те израснаха в Мутренските времена. Те нямат образователен ценз. Те имат завършено образование но само на хартия. За тях света е пиене ядене и чалга. Бог за тях не съществува. Което е Голяма Грешка
18
10
 
22
 
! Отговори
Отегчен преди 2 години
До АнонименАко нямат маски, тогава ще е най-разумно да бъдат онлайн.
17
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Онлайн или да обявяват нулева уч.година, иначе непрекъснати PCR тестове, карантини за всяко кихане и кашляне, маски , възможно и ваксини.
16
14
 
37
 
! Отговори
Отегчен преди 2 години
Разбира се, че е по-разумно да се учи онлайн в настоящата ситуация. Мерки в училищата не се спазват, няма възможност за дистанция, учениците обикалят от стая в стая. Някои учители молят учениците да си сложат маски, а други им се карат защо са ги сложили. Важното е, че на хартия всичко е на шеС.
15
22
 
15
 
! Отговори
Аман от фитки! преди 2 години
Като се има предвид, че повечето деца карат ковида безсимптомно, а останалите с лека хрема и червено гърло, тия фитки какви апокалиптични картини ми рисуват!
14
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Планът беше един, заповедтана на Кацаров от днес за утре няма нищо общо с него
13
25
 
21
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИПъ преди 2 години
Истеричните БГ-*** хипохондрички няма да ми налагат техните си извратени представи за учебен процес. Да си взимат отрочетата и да си ги дундуркат вкъщи! Те губят. После обаче да се явяват на матури, заедно с останалите!
12
29
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В цивилизаваните страни създават условия да учат децата в училище- с маски всички задължително, проветрява се постоянно, дисциплина и контрол, тестване поне веднъж седмично с метода на слюнката, не се пускат кихащи и кашлящи, огромен брой ваксинирани учители и родители, здрави мерки във всички области на живота преди последно да затворят училищата. Здравето е на първо място. Тука нищо от това, защото за невежите е само грип- беше пролетен, сега уж е летен, после ще е есенен.. Прос тотия до шия.
11
29
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С тази паника това се постигна хората ги е страх от сополиви деца. Засяга повече деца е глупост, защото води до грешно схващане, че децата ще стигат до интензивни отделения и болници. Делта варианта е едни сополи и зачервено гърло, стига глупости, цирколира в България яко и на никой не прави впечатление, затова и не се тестват хората. В момента познават над 30 човека активни, всичките са напълно здрави и в карантина :), на ракия и салата карат 2 седмици. Децата не трябва да се изнежват.
10
42
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лично аз повече ДО няма да ползвам. Ако пак ми го наложат, просто отписвам детето от системата. Има си присъствени курсове по основните предмети, ще си ходи там /като миналата година/ и на фитнес, който никой не може да затвори. Става на 16 и не е длъжен да ходи на училище. Пародията ДО няма повече да позволя. Да, ще участвам в организиране на масов протест против трета година квази-обучение. Много сме, много ни писна. Който иска-да си седи у тях.
9
41
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Редно е държавата да спре да се меси с неадекватните си мерки. Който се страхува - да си държи неговите деца вкъщи и да не определя какво ще правят останалите. Стига вече долнопробен цирк.
8
48
 
40
 
! Отговори
1234 преди 2 години
"Родители за безопасно образование" да си обучават сами децата щом ги е страх! Ние другите родители искаме ПРОСЪСТВЕНО !!;