Съкращават 72 000 медици в Ню Йорк, не искат да се ваксинират

16% от болничните служители в щата не са напълно ваксинирани
28 сеп 2021 15:15, Елка Василева
150
Съкращават 72 000 медици в Ню Йорк, не искат да се ваксинират
Снимка: архив, БГНЕС

От понеделник болниците в Ню Йорк започнаха да уволняват или да спират от работа здравни работници за нарушаване на щатска заповед за ваксинирането им срещу COVID-19, като в резултат на това недостигът на персонал накара някои болници да отложат плановите операции или да ограничат други от медицинските си услуги, съобщи Ройтерс.

Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио каза на пресконференция, че болниците в града все още не виждат голямо въздействие от заповедта, добавяйки, че се притеснява за други райони на щата, където нивата на ваксинации са по-ниски.

Още по темата

Около 16% от 450 000 болнични служители в Ню Йорк или близо 72 000 души не са напълно ваксинирани, което засилва опасенията, че трябва да се предприемат действия, за да се избегне недостиг на медицински кадри.

От 43 000 служители в 11-те държавни болници в Ню Йорк около 5000 не са били ваксинирани, каза д-р Мичъл Кац - здравен и болничен ръководител на мегаполиса, на пресконференцията с Бил де Блазио.

Д-р Кац посочи, че 95% от медицинските сестри са били ваксинирани и всички лечебни заведения са били "отворени и напълно функционални" в понеделник.

Щатският здравен департамент на Ню Йорк издаде заповед миналия месец, според която всички здравни работници трябва да получат поне първа доза от COVID ваксина до 27 септември, което предизвика бързане в болниците за ваксинация на техните служители.

През уикенда губернаторът на Ню Йорк Кати Хочъл заяви, че обмисля да наеме Националната гвардия и медицински работници извън щата, за да запълни недостига на персонал, тъй като все още 16% от 450 000 болнични служители в щата не са напълно ваксинирани, предаде БНР.

Здравните работници, които са уволнени заради отказ да се ваксинират, няма да отговарят на условията за осигуряване при безработица, освен ако не са в състояние да предоставят валидно одобрено от лекаря искане за медицинско облекчение на това изискване, съобщиха от кабинета на Хочъл.

Междувременно федерален апелативен съд постанови, че властите в Ню Йорк могат да разпоредят на всички учители и училищен персонал да бъдат ваксинирани срещу коронавирус, като по този начин отмени предишното решение, което отлагаше изискването за ваксинация на преподавателите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колкото си по-образован, толкова си по-информиран и ваксиниран. Лекарите навсякъде са най-ваксинирани. Санитарки/болногледачки най-малко.
68
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Новите лекарства се тестват х 6 месеца. Няма такова тестване за 10 години. Плоска лъжа!
67
24
 
7
 
! Отговори
А така преди 2 години
Така направиха и Гърците.Така трябва.И при нас така трябва.
66
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абсолютно! Щом отказват да се "ваксинират" дори когато ги уволняват, трабва да са много шокирани от това което са видяли,че причиняват "ваксините"
65
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И после ще казват, че няма места в болниците, защото физически има легла, но няма персонал за тези легла!
64
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До без коментар - Именно... И после разправят виждате ли колко много се е качила смъртността през годината... А тя се е качила не толкова заради Ковид, колкото заради тези неща, като отмяна на планови операции и подобни. Само от цигари на година умират много повече хора отколкото от Ковид. Ако на някой му пукаше за живота ни, отдавна да е забранил цигарите и да е измислил ваксина за отказване на цигари. Даже щяха да ни задължат всички пушачи да си я бием, за да не задръстваме болниците...
63
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Обвиняват българите, че не разбирали, затова не се ваксинирали. Чудя се как са допуснали 72000 "некомпетентни" медици да работят в Ню Йорк. 72000 професионалисти само в Ню Йорк мислят, че има нещо много нередно в т.н. ваксини и отказват да ги приемат дори да загубят работата си!
62
0
 
15
 
! Отговори
без коментар преди 2 години
"като в резултат на това недостигът на персонал накара някои болници да отложат плановите операции или да ограничат други от медицинските си услуги, съобщи Ройтерс."
61
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Като дългосрочни ефекти след ваксинацията се имат предвид и наблюдават максимално 6 месеца след това." - Мдааа, а според старите учебници на фармацевтите лекарствата се тестват 10 години, но щом казваш, значи 6 месеца е достатъчно... вЕрвам ти хахаха ... И ти ли ВЯРВАШ в науката? Защото аз вярвам в Бог, а като става въпрос за наука знам, че тя трябва да доказва твърденията си. Например знам, че екваторът е 40 000 километра не защото го вярвам, а защото е доказано. Ти вярваш ли във ваксините? :)
60
1
 
24
 
! Отговори
верваме,верваме преди 2 години
За здравето ви го правим...
59
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вече американците започнаха да мигрират от един щат в друг, заради това вакс изнудване. Има щати, където изнудването за ваксина от работодателя към работника е криминализирано.
58
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И защо не искат? И те ли не разбират колко са "безопасни" препаратите?
57
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По време на пандемия да съкратиш 72 000 медици.... Идиокрация е меко казано.
56
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като дългосрочни ефекти след ваксинацията се имат предвид и наблюдават максимално 6 месеца след това. Всички приказки тука за последствия след години са абсолютно безпочвени. Работя в скандинавска държава , по повод запитването.
55
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вчера им пляскаха по терасите, днес им биха шута. Титани на мисълта!
54
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И по повод един от по-долните ми коментари... Ваксъри, защо през 1996 не сте се ваксинирали. Тогава по 10 000 човека на ден са се разболявали. Било е тъмно-черна зона... :) ... Върлувал е вирусът Ухан 95 (поне според вестник Труд от 1996г.) Може би защото не са ви казали по телевизията? Затова ли? хахахаха
53
1
 
20
 
! Отговори
Да живее диванната преди 2 години
медицина!И без това здравното обслужване там е на висоти, а сега вече директно излита в космоса!
52
16
 
3
 
! Отговори
У нас пък преди 2 години
уволняват тея дето са се ваксинирали щото си имаме министър - антиваксър.
51
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Solar Power - Ти докато разбереш как функционира света и защо в Бг сме бедни, светът ще свърши поне 8 пъти хахаха ... Бии си ваксините и не се занимавай с неща, които надхвърлят възможностите ти. Да не мислиш, че случващото се в Бг зависи само от българите? Да, зависи и от нас и то в не малка степен, но големите неща се решават на разни други места от разни други хора... Отделно историята, която е оказала влиянието си... 3-та игла и за теб и така...
50
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Лекар от Херес - от лекар от Марс... Много си прав. Значи не е проблем хората да умират от всички тези неща, които си изброил, но е проблем да умират от Ковид и затова трябва да затваряме целия свят и да набоцкаме всички... :) ... Ти ако се замисляше над това, което пишеш, долния коментар никога нямаше да го публикуваш. Ако на някой му пукаше за живота ти, щеше да му пука и тогава, когато пушиш цигари, а не само когато може да умреш от Ковид... Хайде за 3-та игла на опашката хахаха