Проф. Христова: Вирусолози и имунолози ще предложим затягане на мерките

Данните от цял свят показват, че ваксинираните прекарват Covid много леко
Обновена: 17 окт 2021 13:51 | 17 окт 2021 11:20, Красимир Ангелов
525
Проф. Христова: Вирусолози и имунолози ще предложим затягане на мерките
Снимка: БГНЕС

"Изискването за Covid сертификат е като филтър на входа, така че донякъде да се осигури протекция. В изискването на зелен сертификат има и нещо много важно - да се намали предаването на вируса, защото, ако могат всички да влизат, тези места ще станат като развъдник за коронавируса. Целта е да се ограничи събирането между хората, поне събиране между потенциални носители на вируса".

Още по темата
Това заяви в интервю пред БНР проф. Ива Христова, директор на Националния център по заразни и паразитни болести. Тя определи като много добро предложението на главния държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев достъпът до редица дейности и обекти с обществено предназначение да става чрез представяне на сертификат за ваксиниране, за преболедуване или за изследване с бърз антигенен тест или с PCR.

"Ще предложа (на заседанието на Експертния съвет към МЗ в понеделник - 18 октомври - б.р.) всичко, което води до събиране на хора и до спазване на мерките. Вирусолози и имунолози ще предложим затягане на мерките", посочи проф. Христова.

Тя отново посочи, че ваксинацията дава възможност за социални контакти и подчерта, че макар и да има вероятност да се заразяват отново, ваксинираните прекарват заболяването много по-леко, отколкото протича инфекцията при неваксинираните:

"Нищо общо няма - ваксинираните ще го изкарат като лека хрема и на крак. Дори сега се заговори за интраназална ваксина, т.е. като спрей да се впръсква в носа, да се създаде лигавичен имунитет и вирусът да се ликвидира още на входната врата. Доказателствата за ползите от ваксините са безкрайно много", посочи проф. Христова .

"Нямам отговор защо е толкова висока смъртността в България. Дали защото не се търси лекарска помощ или не се обявяват случаите, защото така от процента на потърсилите помощ се оказва много висок процентът починали“, посочи експертът.

А издаването на фалшивите ваксинационни сертификати проф. Христова определи като чудовищно и много тежко престъпление.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


525
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
412
0
 
41
 
! Отговори
Чоко преди 2 години
Госпожо Христова, имам един въпрос към Вас. Преболедувал съм, сертификата ми изтече. Направих си антитела и те са 10 пъти над референтанат стойност. Не е ли опасно да се ваксинирам и да вкарам в тялото си още антитела? Няма ли това да отключи някое автоимунно заболяване, което да ме прати в гроба. Защо не се издават сертификати на база налични антитела а хора преболедували се дискриминират ??
411
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз пък предлагам, да отидеш на лекар, има специалисти около четвърти километър и към Курило
410
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДобрУто, жертви!Значи, вървим към СЕРТИФИЦИРАНИ орица. Ако немаш грин пас, много фешън, не си орИджинал.Като гуменки АДИБАС от битака, или тениска ПУ(м)ба;))Чекай да помисля,м, Нье!
409
1
 
36
 
! Отговори
ваксаджия преди 2 години
"А издаването на фалшивите ваксинационни сертификати проф. Христова определи като чудовищно и много тежко престъпление." ???? И все пак не толкова чудовищно и тежко престъпление, като това което извършвате вие, за няколко сребърника. Дано един ден си платите за това! Аз се набоцках само зарати привилегиите и да ме оставите на мира. Но ме излъгахте и усещам и на нас ни готвите бустери до живот. А и виждам че държави с 90% ваксани не виждат бял ден .
408
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
#450 Какви ги пишеш, какви задължителни ваксини? Ти ако искаш, си е твое решение, но хайде не пиши глупости и не решавай чужди съдби.
407
5
 
28
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
А ти какво искаш,да ти забранят един ден да работиш,защото "доброволно"не си се ваксинирал?!Че това е отрова е ясно,но поне отговорността за пострадалите след "ваксиниране"ще я има,а сега доброволно се подписваш,че искаш да те отровят!
406
2
 
30
 
! Отговори
Глупости! преди 2 години
До Щирлиц: Абе как така да ги правят задължителни тия отрови бе! Ти чуваш ли се какво ги плещиш?!
405
26
 
13
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Направете ваксинирането ЗАДЪЛЖИТЕЛНО,но без декларации за информирано съгласие!Това,което правите сега,е погазване на всички права и свободи,които са гарантирани от конституцията,защото насилствено принуждавате хората да вършат нещо против волята си. . .Но ако горепредложеното се случи,тогава отговорността за страничните ефекти от ваксинирането,остава у вас,драги експерто-доценто-лекаро-професори и пр. умници.Бог да пази България!
404
0
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Питайте Кунчев и Фандъкова дали ваксината работи и ако е така защо са под карантина? Ако ви кажат, че са се самоизолирали за да пазят другите, тогава ги питайте защо издават на ваксинираните зелен сертификат, след като също се заразяват и също могат да заразяват!
403
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На тая патица как иска продукт с информирано съгласие да става задължителен, като вкарва леко сертификат? Пълна пародия ! Това не трябва да се допуска! Спрете и заплатата!
402
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Един - Вероятността да имаш полезна мутация, която да допренесе с нещо за вида е много по-малка от тази, да имаш ЛОША мутация, която ще трябва да се изчисти. Но виж - не си и специален. Буквално теб те има, макар и разбъркано, на генетично ниво в десетки хиялди индивиди. И да се размножиш и да не се размножиш, нищо "уникално", няма да остане след 30-40 поколения, така че е безмислено да имаш деца, само за да "запазиш гените". Ако родът ти е знатен и сте достойни хора, тогава да.
401
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Един 441 - Мхмммм, добре баткааа! И споко - те данните ти вее ги има. Някой твой трети братчед от майчина стана си ги е дал на Ancestry-то, да му каже, че е наследник на Атила илки нещо такова, някой четвърти от майчина страна е дала, ей така, да покаже, че е с "немска жика". И като ги има, много е лесно, да се идентифицира роднина. Има и методи за объркване на ДНК-то, но са ... 10 години в бъдещето, доакто станат достъпни. Зася и тъй!
400
0
 
15
 
! Отговори
Длин преди 2 години
Чудесно, професорката изкара 5 шекела! Да се отказва или критикува ваксината е антисемитско!
399
8
 
2
 
! Отговори
Един преди 2 години
До Анонимен 184Искате да кажете, че събират база данни с генетичен материал? С каква цел е това? ''Всички опитни животни, на които им е слагана повече от една доза от ваксините,са починали.Мишките за 2 месеца, специалисти твърдят , че при хората това означава до 2 години.Д-р Кауфман доказва безкомпромисно, с документи, че PCR тестовете са за събиране на генетичен материал."
398
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дано да няма семейство тас какошка
397
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Госпожата не предлага нормални мерки, а говори единствено за сертификати. И защо, след като министър Денков има план при тъмночервенизони 500 на 100хил. децата трябваше да са вече онлайн, а не са, каква е причината да не се спазва плана??Болниците препълнени, няма места, а насила държат децата по 25 в стая,мерки няма,заразяват се и родители и учители, къде е логиката? Кунчев да не предлага безумия: 750 на 100К, че и Господ няма да му го прости!! И за кръчмите има тестове, а за децата- НЯМА??!
396
1
 
25
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
Що не затворите Кауфланд,Лидъл и Била? Защото не ви стиска.Защото сте едни платени слуги и предатели на собственият си народ г-жо " професор" !
395
0
 
14
 
! Отговори
Paradox преди 2 години
Прав е 435. Потърсете интервюто на Бай Шиле от 2017 г. по Нова. Човека си каза това че ти тече *** не е Грип, това са сезонните корона вируси. А сега какво ги разправя. Много е интересно, прегледайте го.
394
1
 
27
 
! Отговори
Paradox преди 2 години
Много сте смешни като кажете "има медицински факти". Може ли да кажете от къде са тия факти. Има ли независими учени, независими лаборатории, независими институти? Всичко се финансира от Биг Фарма. Който плаща той поръчва изследванията. Как не го виждате това, как не може да го проумеете? Япония направи изследване на Модерна и върна милиони ваксини. Според вас как са минали преди това одобрение тия ваксини? С подкупи. Тука става въпрос за милиарди печалби. Тук няма медицина.
393
1
 
25
 
! Отговори
@@@@ преди 2 години
Христова, Кунчев, Кожухарова и подобните им изглеждат тотално изперкали, но не са. Ако са изперкали, те ще си вярват на глупостите. А те не си вярват на собствените глупости, които бълват, уверявам ви. Например те много добре знаят, че да караш деца часове наред да стоят в училище с олигавени маски, е пълна простотия. В техни интервюта преди 2020 г. може да се види истинското им мнение. Сега си плюят на дипломите. Гърчат се в опит да оправдаят всякакви безумия. Те си знаят защо. Жалка история...