Проф. Христова: Вирусолози и имунолози ще предложим затягане на мерките

Данните от цял свят показват, че ваксинираните прекарват Covid много леко
Обновена: 17 окт 2021 13:51 | 17 окт 2021 11:20, Красимир Ангелов
525
Проф. Христова: Вирусолози и имунолози ще предложим затягане на мерките
Снимка: БГНЕС

"Изискването за Covid сертификат е като филтър на входа, така че донякъде да се осигури протекция. В изискването на зелен сертификат има и нещо много важно - да се намали предаването на вируса, защото, ако могат всички да влизат, тези места ще станат като развъдник за коронавируса. Целта е да се ограничи събирането между хората, поне събиране между потенциални носители на вируса".

Още по темата
Това заяви в интервю пред БНР проф. Ива Христова, директор на Националния център по заразни и паразитни болести. Тя определи като много добро предложението на главния държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев достъпът до редица дейности и обекти с обществено предназначение да става чрез представяне на сертификат за ваксиниране, за преболедуване или за изследване с бърз антигенен тест или с PCR.

"Ще предложа (на заседанието на Експертния съвет към МЗ в понеделник - 18 октомври - б.р.) всичко, което води до събиране на хора и до спазване на мерките. Вирусолози и имунолози ще предложим затягане на мерките", посочи проф. Христова.

Тя отново посочи, че ваксинацията дава възможност за социални контакти и подчерта, че макар и да има вероятност да се заразяват отново, ваксинираните прекарват заболяването много по-леко, отколкото протича инфекцията при неваксинираните:

"Нищо общо няма - ваксинираните ще го изкарат като лека хрема и на крак. Дори сега се заговори за интраназална ваксина, т.е. като спрей да се впръсква в носа, да се създаде лигавичен имунитет и вирусът да се ликвидира още на входната врата. Доказателствата за ползите от ваксините са безкрайно много", посочи проф. Христова .

"Нямам отговор защо е толкова висока смъртността в България. Дали защото не се търси лекарска помощ или не се обявяват случаите, защото така от процента на потърсилите помощ се оказва много висок процентът починали“, посочи експертът.

А издаването на фалшивите ваксинационни сертификати проф. Христова определи като чудовищно и много тежко престъпление.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


525
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
392
0
 
13
 
! Отговори
Право на информация преди 2 години
А Фандъкова и Нинова ваксинирани ли са? Проучете, моля и ни информирайте! Ще е важна и поучителна новина. И в двата случая е проблем за някои.....
391
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе на тая да и спрат заплатата, щото простаааа калинка иска да ни фалира. Ваксаните мрът като мухи а тя за лек ковид говори след вакса. Що болниците не приемат пациенти. Сега по нова показаха как една линейка вози болен от Ковид 3 часа. Ами то и що года здрав човек ще се гътне в тов студ с линейка да обикаля.
390
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оффф, писна ми! Всеки ден тая жена обикаля от медия на медия, омръзна ми вече! Кой както иска, така ще постъпва, стига вече сте ни "спасявали", оставете ни да си носим отговорността за живота си!
389
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дам, ще се боцна, ама няма да подпиша съгласие. Ама не може а, щот не ви изнася, а бодете хората с неизпитано вещество и го налагате вече очевидно насила
388
2
 
43
 
! Отговори
Талибан преди 2 години
Професор Христова е долен лъжец и мошеник,ваксинирани мои близки заразиха неваксинирани слава Богу всички са добре,та значи едните заразяват и другите заразяват,всеки който дели народа е лъжец,мошеник,продажник и ***
387
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всеки ден все повече ваксъри, ко прайм?
386
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен, к.423. Можеше без "хайл" на края на коментара. Или това е напредващ стадий на "изперкване"? Интересно как цензорът не е регирал.
385
31
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От около месец стана ясно, че е наложително в магазини, кафета, всякакви развлекателни заведения. спортни зали и стадиони да влизат само имунизирани хора. И най-важното: за да не чупим рекорди по новозаразени и починали хора, премиерът ген.Ст. Янев да "чупи" антиваксъра , неенергичния и невземащ ефикасни, та дори наложителни мерки, дупничанин Кацаров. Иначе ще падне кабинетът.
384
1
 
30
 
! Отговори
W преди 2 години
До Боко 414 - Точно така, аз няма на всеки шест месеца да се бода с бъркоч, в който има "генетично модифицирани човешки ембрионални бъбречни клетки" - това в скобите е цитат от листовката на една от ваксините. Листовката всеки може да си намери в сайта на МЗ и в сайта на Българска агенция по лекарствата. Ти се боди с каквито искаш бъркочи, и не пропускай бустерчетата, когато бъркочите дадат фира, че ако не сложиш бустерче, вакси-нацитата могат и теб да те обявят за "антиваксър".
383
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"потенциални носители на вируса" - това звучи като всички са потенциални убийци и затова дай най-добре да ги заключим по домовете с белезници за радиатора, да не би случайно, някак си така да се отключи желанието им да убиват, както си вървят по улицата.
382
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"поне събиране между потенциални носители на вируса" - интересно, кой и каза на професорката, че ваксинираните не са потенциални вирусоносители?
381
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така е, науката отдавна е доказала, че вакшитираните прекарват ковид много по-леко от тежко безсимптомните. Вярвайте в науката. Хайл!
380
1
 
8
 
! Отговори
Боко преди 2 години
Е, кои ще работи тогава един ден, корпрациите ще загинат, няма да има работна ръка и консуматори... И нямаше ли да е по-лесно да пуснат някой по-смъртоносен и нелечим вирус да ни анихилира?
379
0
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това затягане на мерките ми звучи заплашително.Все едно ти казват ,че следва затягане на въжето около врата.Всички глашатаи на коронавируса звучат нагло,високомерно, неадекватно и неубедително.
378
0
 
8
 
! Отговори
--- преди 2 години
До ЧокоЗа да нямата деца един ден!Стерилитет се казва!
377
0
 
4
 
! Отговори
Анормалинен преди 2 години
има един сайт баннед.видео и един клип килл шот
376
5
 
7
 
! Отговори
78647644 преди 2 години
Както е математическият израз - необходимо и достатъчно условие (мярка), която ще свали заболеваемостта и от там и смъртността е - да се затворят училищата и да се изпратят децата да учат дистанционно. Евентуално като изключение - може да оставят децата до 4-ти клас присъствено, щом толкова държат. Това ще намали ползата, но все пак ще е сериозно подобрение. Останалите мерки са достатъчни както са си в момента. Всякакви други ограничения са излишни и ще са за замазване на очите за изборите.
375
5
 
2
 
! Отговори
Боко преди 2 години
До Чоко Добре че си се оправил, айде светни ни сега каква е целта да се издевателства с ваксините? Явно си навътре в конспирацията. И за хората над 80, в ваксина шанса да починат е по-малък, може да е с 20-30-40%, дори и с 10 да е, но е по-малък. Това не стига ли да си боднат една, а? Или не бива, щото ако доживеят до 120 години ще ги хване нелечима болест, щото са се ваксинирали...?
374
3
 
40
 
! Отговори
Чоко преди 2 години
Абсолютно против ваксините на фармамафията съм. Против безумните мерки и носенето на всякакви маски. И да не помислите, че не знам какво е вируса. Лично го изкарах с двустранна бронхопневмония, 10 дневен престой в болница. Много добре знам какво се случва в ковид отделенията. И въпреки това смятам, че се издевателства върху населението с една единствена цел - измислените ваксини.
373
1
 
35
 
! Отговори
Х преди 2 години
До 405 - Първо трябва да схванеш какво ти казва тая шматка горе, за да разбереш какъв е смисълът на дискусията. Тя ти казва, че ще ограничи събиране на "потенциални носители на вируса", което е ЛЪЖА. От едни потенциални носители ще искат тест, от други - не. Поне да не наричат т.нар.мерки "медицински", че е смешно. Що се отнася до напомнянето, че ваксинираните карали ковид леко - това важи за огромната част от населението. Ставате жалки с внушенията, че едва ли не "антиваксърите" са обречени.