Проф. Христова: Вирусолози и имунолози ще предложим затягане на мерките

Данните от цял свят показват, че ваксинираните прекарват Covid много леко
Обновена: 17 окт 2021 13:51 | 17 окт 2021 11:20, Красимир Ангелов
525
Проф. Христова: Вирусолози и имунолози ще предложим затягане на мерките
Снимка: БГНЕС

"Изискването за Covid сертификат е като филтър на входа, така че донякъде да се осигури протекция. В изискването на зелен сертификат има и нещо много важно - да се намали предаването на вируса, защото, ако могат всички да влизат, тези места ще станат като развъдник за коронавируса. Целта е да се ограничи събирането между хората, поне събиране между потенциални носители на вируса".

Още по темата
Това заяви в интервю пред БНР проф. Ива Христова, директор на Националния център по заразни и паразитни болести. Тя определи като много добро предложението на главния държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев достъпът до редица дейности и обекти с обществено предназначение да става чрез представяне на сертификат за ваксиниране, за преболедуване или за изследване с бърз антигенен тест или с PCR.

"Ще предложа (на заседанието на Експертния съвет към МЗ в понеделник - 18 октомври - б.р.) всичко, което води до събиране на хора и до спазване на мерките. Вирусолози и имунолози ще предложим затягане на мерките", посочи проф. Христова.

Тя отново посочи, че ваксинацията дава възможност за социални контакти и подчерта, че макар и да има вероятност да се заразяват отново, ваксинираните прекарват заболяването много по-леко, отколкото протича инфекцията при неваксинираните:

"Нищо общо няма - ваксинираните ще го изкарат като лека хрема и на крак. Дори сега се заговори за интраназална ваксина, т.е. като спрей да се впръсква в носа, да се създаде лигавичен имунитет и вирусът да се ликвидира още на входната врата. Доказателствата за ползите от ваксините са безкрайно много", посочи проф. Христова .

"Нямам отговор защо е толкова висока смъртността в България. Дали защото не се търси лекарска помощ или не се обявяват случаите, защото така от процента на потърсилите помощ се оказва много висок процентът починали“, посочи експертът.

А издаването на фалшивите ваксинационни сертификати проф. Христова определи като чудовищно и много тежко престъпление.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


525
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
352
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва да разберем,че без нашето съдействие/бездействие никоя диктатура не може да се установи или оцелее. Просто диктаторите никога нямат нужните бройки.
351
1
 
34
 
! Отговори
щ преди 2 години
Пружината ( с ваксините) се натяга, но в един момент ще достигне крайна точка и този който е натяга ще му трябва сила да я удържи, колко време ще има сили незнам, но изпусне ли я ще се върне към него с опустошителна сила.Това го знаем от механиката.
350
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
и от кога пък ваксинираните не предават вируса, дае*** ваща м** продажна
349
1
 
33
 
! Отговори
хахахаха преди 2 години
Наглостта на тези "доктори" и "професори" е безгранична. Тая леля вчера в прав текст каза, че целта на сертификатите е увеличаване на ваксинацията. Целта е изнудване. Днес ми говори, че щяло да се ограничи събирането на "потенциални носители на вируса". Лельо, вие ще искате от едни потенциални носители на вируса да доказват с тест, че не са носители, а от други потенциални носители, ваксинираните, няма да искате тест - носители или не, те ще влизат. "Мерки", та дрънка!
348
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ще ми се да я срещна тая на улицата, не знам дали ще е толкова отворена да ми дава акъл.....
347
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Напротив, премахване на всички мерки и платено лечение, след като има ваксина, всеки сам да си избира съдбата.
346
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да спрем Ковид фашизма.
345
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стрино, ходи да печеш мусака.Ти си поредният продажник, който се упражнява да се гаври с нас.Край! Петте ти минути слава завършиха, навеждаш се , взимаш си сребърниците и повече да не смете те видели.Ясно?
344
2
 
30
 
! Отговори
Чоко преди 2 години
А бе , куха лейко, не разбра ли, че затварянията не водят до нищо. Не разбра ли, че само макате хората и ги превръщате в озлобени същества. Ще дойде един момент в който ще се чудите къде да се скриете от народа. Ще ви пометем, скоро.
343
6
 
2
 
! Отговори
До Хаха преди 2 години
ХАХАВ!!!
342
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Просто отказваме да участваме в изграждането на фашизма, на каквато и да е цена. Ние сме масата, те са една шепа.
341
0
 
27
 
! Отговори
Абе, до кога?????? преди 2 години
Само един въпрос към професор Христова и кръгът около нея. Ще гарантирате ли на мен и на останалите неваксининирани, че само хрема ще получим след ваксиниране, няма да стигнем до болница и най-важното - няма да умрем? Как ще го гарантирате? Защото ако утре аз съм в онези 10%ваксинирани, които всеки ден умират, тогава? Ще дойде ден, в който всички като нея ще отговарят за действията си. На всекиго според заслугите, нали знаете тази приказка.
340
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 377: Какво предлагаш? Аз предлагам неподчинение.
339
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До биологОоо, в голяма грешка си. Примерът показва, че ваксините НЕ работят. Аз съм лекар от 25 години и много добре зная как изглеждат различните видове пневмония. Сега виждам как изглежда на рентгенова снимка и Ковид пневмонията. Тя е типична за вируса и не прилича на нито една от досега известните ни. Освен това преболедувах лично Ковид и мога да те уверя, че това не е обикновен респираторен вирус, от който всеки човек поне веднъж в живота си е боледувал. Така че е по добре да мълчиш.
338
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не забравяйте, хора. Това което трябва да направим, го правим за децата! Сега градим света в който ще живеят те, те не могат да го направят сами. Да си помогнем сами, тогава и Бог ще помогне!
337
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Предлагам да я заключим в мазето да претака зелето и да трепе винарките. Вирусолозите в БГ за друго не стават.
336
0
 
7
 
! Отговори
до БРЦК преди 2 години
Отивам веднъж на писоара, извадих го и зацвърка. А над пикалото надпис ## Българино ,бъдещето ти е в твоите ръце!##
335
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отивам веднъж на писоара, извадих го и зацвърка. А над пикалото надпис ## Българино ,бъдещето ти е в твоите ръце!##
334
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Случаите на тежки корона инфекции в домовете за стари хора в региона се увеличават - въпреки че засегнатите са двойно ваксинирани. Трета ваксинация може да помогне. Paul Sprünken е директор на пенсионния дом Св. Бонифаций в Хам. Някои жители на дома имаха ясни симптоми. Това ни плаши, казва Sprünken. В момента тук са заразени 42 жители плюс 11 служители. Трима жители са загинали. Седем други възрастни хора се лекуват в болницата. Всички са двойно ваксинирани
333
0
 
12
 
! Отговори
БРЦК преди 2 години
ВОЙНАТА Е НЕИЗБЕЖНА ЖРЕБИЯТ Е ИЗТЕГЛЕН ОТ БАНКЕРО -ПОЛИТ КАРТЕЛА