Проф. Христова: Вирусолози и имунолози ще предложим затягане на мерките

Данните от цял свят показват, че ваксинираните прекарват Covid много леко
Обновена: 17 окт 2021 13:51 | 17 окт 2021 11:20, Красимир Ангелов
525
Проф. Христова: Вирусолози и имунолози ще предложим затягане на мерките
Снимка: БГНЕС

"Изискването за Covid сертификат е като филтър на входа, така че донякъде да се осигури протекция. В изискването на зелен сертификат има и нещо много важно - да се намали предаването на вируса, защото, ако могат всички да влизат, тези места ще станат като развъдник за коронавируса. Целта е да се ограничи събирането между хората, поне събиране между потенциални носители на вируса".

Още по темата
Това заяви в интервю пред БНР проф. Ива Христова, директор на Националния център по заразни и паразитни болести. Тя определи като много добро предложението на главния държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев достъпът до редица дейности и обекти с обществено предназначение да става чрез представяне на сертификат за ваксиниране, за преболедуване или за изследване с бърз антигенен тест или с PCR.

"Ще предложа (на заседанието на Експертния съвет към МЗ в понеделник - 18 октомври - б.р.) всичко, което води до събиране на хора и до спазване на мерките. Вирусолози и имунолози ще предложим затягане на мерките", посочи проф. Христова.

Тя отново посочи, че ваксинацията дава възможност за социални контакти и подчерта, че макар и да има вероятност да се заразяват отново, ваксинираните прекарват заболяването много по-леко, отколкото протича инфекцията при неваксинираните:

"Нищо общо няма - ваксинираните ще го изкарат като лека хрема и на крак. Дори сега се заговори за интраназална ваксина, т.е. като спрей да се впръсква в носа, да се създаде лигавичен имунитет и вирусът да се ликвидира още на входната врата. Доказателствата за ползите от ваксините са безкрайно много", посочи проф. Христова .

"Нямам отговор защо е толкова висока смъртността в България. Дали защото не се търси лекарска помощ или не се обявяват случаите, защото така от процента на потърсилите помощ се оказва много висок процентът починали“, посочи експертът.

А издаването на фалшивите ваксинационни сертификати проф. Христова определи като чудовищно и много тежко престъпление.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


525
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
372
22
 
3
 
! Отговори
Боко преди 2 години
Колкото повече хора не се ваксинират, толкова по-малко *** ще останат в България. Да живее ***! Пие и пуши, шмърка, амфетки ала бала, яде *** с по 10 Е-та всеки, диша най-мръсния въздух, пие радиоактивна вода, обаче не, няма да позволи на световните конспиратори и биг фарма да го отровят с графен и клетки от абортирани зародиши....УжасТ!
371
0
 
10
 
! Отговори
Чоко преди 2 години
До БокоДа но ако си под 70 години шанса да стигнеш до болница е почти нулев. Тогава , защо трябва да се издевателства над младите хора ?? Тогава защо да ваксинираме възрастните ? По твоята логика и с ваксина и без ваксина пак ще умрат.
370
1
 
5
 
! Отговори
Боко преди 2 години
До ЧокоАко си над 80 години или/и с много болести, и ваксиниран да си, има доста голям шанс да умреш. Така и не го разбрахте това. Погледнете статистиките всеки ден, пише годините на починалите, после коментирайте....
369
26
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нефаксинираните имат фобия от игли и лекари, но не си признават. Предпочитат да раздават акъл.
368
2
 
30
 
! Отговори
Чоко преди 2 години
От сайта за коронавирус се вижда, че около 10% от умрелите са ваксинирани. Т.е по около 10 човека и повече са напълно ваксинирани и въпреки това умират. Скоро тази статистика ще се скрие тъй като не е лицеприятно да те ваксинират а ти да умираш. Някак си не е хубаво да се дава тази информация. Хората четат и установяват, че при 20 % ваксинирани, 10 % от умрелите са от тези набодените. Как да агитираш за ваксини като виждаш че и вакснатите умират като кучета.
367
1
 
31
 
! Отговори
весел преди 2 години
Ковида се разнася и от ваксинирани!Просто плашат хората, за да си набодат и продадат химикалите!Медицински фашизъм!А в БГ умират повече хора, щото който е стоял в БГ болница предпочита да умре вече вкъщи ... Нема да ни плашите, че нема да ви гласуваме!!!
366
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тоя фантазьор молко по-надолу 100%е някой 15 годишен пИк.ЛьО , дете на "ортодоксални хипохондрици" дето техните са го наболи насила
365
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като чета надолу коментарите , виждам че злобата и параноидната шизофрения явно са страничен ефект от ваксината при някои индивиди ...затвори , огради , решетки , до стената ... Халюцинираш , момче ! Казаха че скок от 7ет. усилва ефекта след втора доза . Отвори прозореца и 'зЕми тоя бустер:)
364
17
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До проф. д-р Локумчев Всички ще се тестват, антиваксърите в лагер. И така....
363
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ЧокоМоже да разнасят, но не попадат в болниците, още по- малко в тежко състояние. Като на едно място има само ваксинирани, дори и да има някой положителен- все тая. Или няма да разберат че са заразени, или ще го изкарат на крак.
362
1
 
35
 
! Отговори
Чоко преди 2 години
Тези ваксинираните зомбита са много по-опасни от неваксинираните хора. Те си мислят, че са безсмъртни , защото са се наболи а не е така. Заразяват се, разнасят заразата и най-накрая попадат в болниците в тежко състояние.
361
0
 
4
 
! Отговори
... преди 2 години
#401 ви го каза хахахахахахаха БРАВО ПИЧ
360
4
 
6
 
! Отговори
... преди 2 години
до 400 и той не е ваксиниран , ама напъва другите да се ваксинират ... имал високи антитела и щял да изчака ... Ей мършооо ,... Само в моя квартал (София , ул. Раковски до пожарната) тоя *** строи 4! кооперации , иначе от глад щял да умира ... ***
359
1
 
40
 
! Отговори
проф. д-р Локумчев преди 2 години
Значи ваксинираните разнасят зараза, обаче ние няма да ги тестваме дали са заразни, и ще тестваме само неваксинираните, и така обектите няма да са развъдник на ковид, тъй като ние сме тествали всички потенциални вирусоносители...ъъъ, тоест ние не сме тествали всички потенциални вирусоносители, а само "антиваксърите", но това са подробности - вие все пак трябва да вярвате на нашите локум...т.е. трябва да вярвате в нАуката, а нАуката казва, че едните ще се тестват, другите - не, и това е ОК!
358
0
 
15
 
! Отговори
ВНИМАНИЕ ГРАЖДАНИ! преди 2 години
Ричард Алибегов говори за вируса по Нова HD.
357
0
 
23
 
! Отговори
художника преди 2 години
М-у другото, това е много полезно решение на имуно-вирусолозите. Представете си че само ваксинирани имат право да се събират на обществени места. Като се изпозаразят и влезнат в болница, ще лъсне истината за измисления сироп - вакцина. Хахахахаха....
356
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отпреди те знам каква *** си, но сега те разбра цяла България.
355
0
 
15
 
! Отговори
Exa преди 2 години
Аз само да питам. Ако този вирус не се бе появил сега, щеше ли да изчезне човешкия вид? Да речем ако се беше появил през 1887-*** година?
354
2
 
12
 
! Отговори
Добре дошли в 21 век преди 2 години
Добре дошли в Двадесет и Първи Век, когато кашлицата е изравнена с куршум. 2 милиона години еволюция и *** реши че трябва да пребори грипа. DARWIN AWARD!
353
0
 
7
 
! Отговори
Lina преди 2 години
Ако съм имала гърлобол и треска за 1 ден, а не съм ваксинирана и се окаже ковийй. На колко време ще трябва да си правя тези тестове? Защо? Не се признава минимум 6 месеца защита за преболедувалите, а трябва да се тестват постоянно. т.е колко точно свобода ще ми гарантира теста? Защо моя естествен имунитет( ако е ковийй) не се признава , макар че е по- дългосрочен от ваксинираните. Тук ще дам пример с Кумчев. Ваксиниран, но и тий каза, че не му се регистрират антитела???