Личните лекари ще могат да изписват безплатни рецепти за COVID-19

Лекарите на първа линия ще получават 1200 лв., а не 1000 лв
22 окт 2021 15:50, Нели Христова
17
Личните лекари ще могат да изписват безплатни рецепти за COVID-19
Снимка: БГНЕС

Общопрактикуващите лекари ще могат да изписват безплатни рецепти за COVID-19. Това обяви, заместник-министърът на здравеопазването д-р Александър Златанов, предаде репортер на БГНЕС.

След днешното заседания на надзорния съвет на НЗОК е взето също така решение за преразпределение на средствата за лечебни заведения с над 10% легла за COVID.

Д-р Златанов подчерта, че по време на пандемията болниците са направили много извънредни разходи.

„Искаме да са финансово осигурени и да не изпитват затруднения. Решението ни е навременно и ще им даде възможност да работят спокойно“, обясни той.

Управителят на НЗОК проф. Петко Салчев обясни, че 688 млн. лв. са разпределени като стойност на лечебните заведения. 51 млн. лв. трябва да се разплатят за дейности от 2017-2018 година. Вчера той е подписал плащания до лечебните заведения за 190 млн. лв.

„Месечната стойност, която те трябва да получат е 229 млн. лв. Именно този остатък ще бъде преразпределен. Единственото условие е да имат не по-малко от 10% от заетите легла за COVID“, уточни още управителят на Здравната ни каса.

Болниците, които лекуват коронавируса, в момента са 207. Лекарите на първа линия ще получават повече пари - по 1200 лева вместо по 1000.

Проф. Салчев заяви, че за доболничната помощ в момента текат преговори с БЛС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
филип ейджи преди 2 години
най-добрата ваксина!vodka silver coupage!на здоровье !
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако близките ми са на домашно лечение и аз ги лекувам, на мен ще дадат ли 1000 лева, защото и аз съм на първа линия?
13
0
 
2
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
И ПО 2000 ЛЕВА ЩЕ ДАДАТ ЗА ПЪРВА ЛИНИЯ САМО ДА СИ УСМИРЯТ ДА НЕ ПРОТЕСТИРАТ ЗА ДА ГИ ВАКСИНИРАТ ВСИЧКИТЕ!
12
2
 
2
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Безплатни рецепти 30 лв. прегледа :)))
11
1
 
2
 
! Отговори
Икономист преди 2 години
И този лекар живее в социализъма на другаря си Живков. Както и охранителя на генералния секретар на БКП-то Бойко Борисов ! Те ще ходят на поклонение пред паметника му в Правец, катот и артистите от театрите в страната. Когато ви плащаха заплати бяхте социалисти, а сега сте просто безработни лекари и интелигенция ! Честито на БНБ, която продължава да си дава информацията в левове, въпреки чакалнята за еврозоната. Финанситите престанахадо говорят и пишат да еврата, както и колегата им Каролев.
10
0
 
4
 
! Отговори
до 8 преди 2 години
До ...Аре бегай бе, 400лв. плащал бил здравни осигуровки! Максималният осигурителен доход е 3 000лв., работникът плаща 3,2%, останалите 4,8% се плащат от работодателя. Най-много да плащаш 96 лв. - тва е! За остатъка над 3000лв. се плаща само 10% данък общ доход.
9
0
 
2
 
! Отговори
иванчо преди 2 години
Тази песен май я слушаме вече много пъти ....
8
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това лекари ли са? Регистратори, които евентуално ще ди дадат направление за лекар. Да целуват боко за разпада в здравеопазването,12 г. не му стигнаха за вдигането на този сектор.
7
3
 
7
 
! Отговори
... преди 2 години
"безплатни" аз да питам при моята заплата на месец ми взимат над 400лв дето ги дават на здравната каса. Ако по 400лв на месец си купувах лекарства всеки месец досега да съм напълнил цялата кухня от пода до тавана с лекарства. Я стига сте ни лъгали с "безплатно", всичко това сме си го платили отдавна и всеки месец си го плащаме още.
6
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да ти имам бизнеса аз. Спрете им кранчето и ще видите че няма ковид хахахаБОКЛУЦИ!!!
5
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те още предишните 1000 лв, не са им изплатили, ама за сметка на това ги вдигат на 1200, които също няма да им изплатят! :))))
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Я оправиха го. Хахахахахахахай
3
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бах това заглавие. Докторите ще предписват Ковид
2
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е стига въртяха тия 1000 или 1200 лева... вземат ги наши и ваши, щото са по квота. Ама трябвало незнам си колко дена да си в досег с заразени, да си дал незнам си колко извънредни дежурства, да си спал с началника на отделението и брат му или поне братовчед му. И накрая, пак, ако не си от нашите - псукаме те с заповед за 2 дена в друго отделение, че да не ти се полага бонус. Щото бонусите са по квоти, а квотата трябва да е запълнена само с "заслужили". Хахах.
1
0
 
18
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 2 години
КОГАТО НЕЩО ВИ ДАВАТ БЕЗПЛАТНО ДА ЗНАЕТЕ ЧЕ ВИЕ СТЕ СТОКАТА.