Учени: Ваксините не дават 100% гаранция, маските пазят от COVID-19

Проучване: Не ваксините, а маските предпазват на 100% от COVID-19
18 ное 2021 18:23, Ния Христова
123
Учени: Ваксините не дават 100% гаранция, маските пазят от COVID-19
Снимка: БГНЕС
Носенето на маска е най-ефективната мярка, която предпазва обществото от заразяване с коронавирус. Тази мярка намалява заболеваемостта с 53%. Това показва най-новото международно проучване на ефективността на маските, предава БГНЕС.
 
Изследователи от различни страни, сред които Великобритания, Австралия и Китай, са провели шест проучвания, за да изследват как носенето на маска, социалното дистанциране и други мерки в областта на общественото здраве влияят върху глобалната заболеваемост от COVID-19.
 
"Общият обобщен анализ показва 53% намаление на честотата на COVID-19, въпреки че разликата между резултатите от отделните проучвания е значителна", се казва в доклада, публикуван днес в научното списание „British Medical Journal“.
 
Над 400 000 души са участвали в проучването. Повече от 2500 от тях са били заразени с коронавирус по време на изследването.
 
Учените твърдят, че въпреки своята безопасност и ефективност, повечето ваксини срещу коронавируса не осигуряват 100% защита.
 
Вестник "Гардиън" отбелязва, че това е първото международно проучване от този род.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
0
 
0
 
! Отговори
Зеленоок... преди 2 години
До Iordan Ivanov Geolog Ехаааа :D:D Мисля, че е очевадно масовото побъркване от новините за тоя коронавирус.
104
0
 
3
 
! Отговори
az преди 2 години
ако маските помагаха на 100% , вируса щеше да изчезне за по-малко от месец
103
0
 
1
 
! Отговори
Koko преди 2 години
Ako vsi4ki mislehme po na4in-doluopisanijat ot komentirashtite-lekarite shtjaha da pravjat operazii bez maski i bez rakavizi po zelijat svjat!!!???? Mnogo sme kompetentni po tija vaprosi, bez da imame podhodjashtoto obrazovanie ,haide holan....
102
1
 
0
 
! Отговори
Iordan Ivanov Geolog преди 2 години
Warnings about MASKS>> маските ПРЕДПАЗВАТ От проникване на опасни зарази в закрити помещения вкл метро,автобуси,влакове.. МАските увреждат трайно всички които ги носят по дълго от няколко минути вкл всичкия персонал в БОЛНИЦИТЕ.ДА НЕ СЕ ДОПУСКА УВРЕЖDАНЕ С МАСКИ НА ДЕЦА И МЛАДЕЖИ В УЧИЛИЩА<ЯСЛИ И ГРАДИНИ>>ПРИ НУЖДА ДА СЕ ЗАТВАРЯТ !!!
101
1
 
0
 
! Отговори
Iordan Ivanov Geolog преди 2 години
тестове подават че над 80% от заразените са прецаквани с нагло престъпни оръжия вкл КОВИД генератори и активатори.Заразата прониква в телата на видео пресканираните чрез устата .Най често от ЗАРАЗЕНИ домsшни мифки. ПРибори в ресторанти.Заразените и преболедувалите имат ЗАРАЗНИ Смартфони,очила,ТАблети компютри вкл ..SARS заразата ползване камери за видео пресканиране . Сегашните COVD activators are more 1 000 000 more dangerous..Warnings about digital holographic video scanners..
100
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Маските не предпазват от НИКАКВИ вируси. Това е доказано милиони пъти вече. Освен ако не са N95, каквито реално не са, онези които се носят от масите. Нито т.нар. ваксини имат някакъв ефект. Единственият метод за борба са евтините лекарства, които още Тръмп спомена, и стадийния имунитет. Другите методи са политически и целящи само ограничения, терор над населението и огромни печалби на властимащите.
99
0
 
1
 
! Отговори
Абе хора преди 2 години
Откога ви разправям, най-добрата защита са дистанцията, маските и личната хигиена !
98
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Меркел защо ли се тресеше така странно преди време? Дали пък няма нещо общо със сегашните ваксини?
97
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Намерих проучването. То е просто анализ на съществуващи проучвания свързани с маски, миене на ръце и други мерки. Защо няма линк към него в статията? Защото е копирана от друга статия на английски, където също няма линк. Днешната журналистика е потрес.
96
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Маските със сигурност предизвикват бактериална онфекция на белия дроб. Има ли вече изобщо учени или са си платили дипломата?
95
0
 
6
 
! Отговори
Тежко преди 2 години
Ния Христова: "маските предпазват на 100% от COVID-19". Пак Ния Христова: "Тази мярка намалява заболеваемостта с 53%". Шизофрения? Уточнете се помежду си Ния1 и Ния2, преди да пишете статии...
94
6
 
2
 
! Отговори
полу-анонимен преди 2 години
За плашещите с бактериална инфекция от маската, може ли да обясните откъде идват тези бактерии?
93
3
 
5
 
! Отговори
ЦИНИК преди 2 години
Ваксинътъ е ракия 55 градуса по стотина грама обед и триста вечер,чесън и припечини ов-чи ребра !
92
1
 
1
 
! Отговори
ЦИНИК преди 2 години
Ваксинътъ е ракия 55 градуса по стотина грама обед и триста вечер,чесън и припечини *** ребра !
91
1
 
7
 
! Отговори
спеца преди 2 години
Изследването след много зор го намерих и прочетох част от него. Пълна пародия - за максите са включени 6 изследвания, не стана ясно защо точно тези 6. Едно от изследванията за маски включва 24 "заразени" срещу 1000+ незаразени, като просто са попълвали въпросници (примерно са ги питали колко често са носили маски и т.н.). След което са установили, че заразените са посочили, че са носили по-рядко маска и т.н. Ако и останалите изследвания в анализа са такива... не знам, псевдо наука!
90
0
 
11
 
! Отговори
Хахаха преди 2 години
Кои са тези "учени" - дайте имена, научни звания и най вече дайте информация за това от къде точно вие имате тази "информация", а също така дали сте проверили дали е лъжа или истина. Всъщност няма нужда да давате тази информация, ние знаем че такава нямате и всичко ви се спуска от "медиите"-майки на вашите така наречени "медии". Сменете моля клишето "учени" с нещо друго поне, толкова сте прости че и това не се сещате да направите.
89
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Майката му е венец от плитка чесън на главата. Стига само да не е китайски.
88
3
 
18
 
! Отговори
преминаващ преди 2 години
маските пазят колкото гащите като пръднеш
87
0
 
4
 
! Отговори
Stoneд преди 2 години
До Лъжа след лъжаАма Кунчев е жив, бе, бате
86
4
 
9
 
! Отговори
Хахаха преди 2 години
Пак пълни тъпотии. Маската почти 100% ще ти докара бактериална инфекция.