Ваксините за деца в 68 пункта, нужно е предварително записване

Препаратът е толкова ефикасен, колкото този за възрастни, увери Ангел Кунчев
332

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Ваксините срещу COVID-19 за деца ще се поставят в 68 пункта в страната, каза пред журналисти главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев. Ваксината, която вече е доставена в България, е за деца във възрастовата група 5-11 год.
Още по темата
При интерес от родителите, ще бъдат разкрити още пунктове. Ваксина е педиатрична, с променен състав от гледна точка на съдържанието на антиген и три пъти по-малко микрограма в доза от активното вещество, обясни той. По думите му при трикратно по-малко съдържание тя дава същия ефект както при възрастните.

Флаконите са 10-дозови, което ще наложи да се групират деца, така че да се съберат 10 и тогава да се отвори флакон. Това е и причината ваксинирането да се прави не във всички ваксинационни центрове, а във всяка област ще има точно определени места, допълни Кунчев. Той препоръча родителите, които желаят да ваксинират децата си, предварително да запишат час.

Няма разлика с досегашния начин на поставянето на ваксината - инжектира се в ръката. За момента не обсъждаме бустерна доза ваксина за децата, защото са необходими повече данни, които се очакват от другите държави, добави още Кунчев, цитиран от БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


332
Още по темата: ваксинидецаКунчев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
207
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И защо сте му нашляпкали сто снимки на този хубавец???Да видим,че жив ли???Кой знае от кога са.Снимайте го с вестник от днес.:):):)
206
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи, последното мантрата е, че течностите предпазват от летален изход. Нали така? Т.е. не предпазват от разболяване,защото и убодени се разболяват.Не предпазват от заразяване, защото и убодени се заразяват.Даже из ваксаните държави "отличници" пак искат тестове,въпреки зеления сертификат.Пита се в задачата - защото трябва да се бодат деца, които изкарват вируса,без да разберат,след като и убодените го разнасят напред назад? И ще има ли най-после карантира за прясно убодените, защото са заразни
205
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Я ама мъртвеца се появи бе хора. Този е клонинг истинският е станал на прах в крематориума. Това нее оригинала вижте му физиономията има фрапираща разлика.
204
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хора, онзи ден ходих да се ваксинирам. Опашка, народ... Три дена спах на опашката, ваксините свършиха преди мене точно. По 4-5 наведнъж вземат и си боцкат. Някои и в буркани затварят. Презапасяват се. Няма да стигнат за всички!!!
203
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къде да се запиша предварително? Не съм дете, но имам връзки. Много ли се чака, за те побоцкат?
202
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно много се надяват на децата. Абе за пари и тиквите си ще отрежат собственоръчно.
201
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До кацата, да ама е почетен председател.!
200
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Девет месеца валидност на зеления ковид сертификат за пътуване зад граница след задължително поставен бустер, за сега. Не е фашизъм не не е. Не е и комунизъм. Не е и конспирация. Либерална демокрация е.
199
2
 
31
 
! Отговори
с учедване прочетох, преди 2 години
че във форума на големите бели птици бгмама има ентусиастки да си набучкат децата, та дори и "чакали с нетърпение". Ваксинационната кампания ще се окаже най-доброто преброяване на овцeтe в глобален мащаб. Обаче жалко за дечицата!
198
1
 
21
 
! Отговори
Юху! преди 2 години
Ей така се изкарват едни бързи коледни 20 хиляди лева. Евала
197
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
очаквам киро брейка да е бесен :)
196
1
 
21
 
! Отговори
absurd преди 2 години
В грешка си ,това вече е зомбита Кунчев от живите мъртви
195
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Я кунчев е оживял или е стара снимка от мкналата гоина
194
2
 
20
 
! Отговори
absurd преди 2 години
Тоя направо ще го убия с голи ръце
193
1
 
25
 
! Отговори
absurd преди 2 години
Не само предварително записване,но и връзки са нужни.Обърнете внимание на манипулациятя
192
1
 
20
 
! Отговори
Алооо преди 2 години
Нали сме демокрация, свободна държава, що ми триете коментара, ми си р ки? Вожда ви нарече така, не аз. Нали се борите за свобода на словото, какво стана? Парите са до време. Колко и да триете, това е истината, че на никого не му пука за хората и тяхното здраве. От здрави хора пари не се правят, а от болни и от измислени пандемии и ваксини. Здравеопазването е на ниво 19 век, ама ти нищо не каза за толкова години, докато сгъваш държавна заплатка.
191
1
 
28
 
! Отговори
absurd преди 2 години
Искат да ни сготвят на много бавен огън,на толкова бавен, че да не се усетим,обаче са сбъркали нацията,при нас не се получава
190
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Страшен наплив, та чак предварително записване. Бутаница за ваксини невероятна. Създава се фалшива тревога за нещо, което никой не ще. Че се уапете по гъзо един ден и тоа ден не е далече.
189
2
 
20
 
! Отговори
Т.Шак преди 2 години
Нямало да внасят от класическата ваксина Новавакс, щото още имат на склад от залежалата на Пфайзер, пък и другите сигурно не дават комисионни.
188
2
 
33
 
! Отговори
Дан сан преди 2 години
Ваксинираният Кунч е идеалната анти-реклама на Ковид-ваксините . Човекът, който сам доказа, че ваксините са напълно безмислени и дори вредни. Благодарим ти Куньо, че не умря ,но с болнавия си вид напълно отказа от ваксиниране дори и тези, които се колебаеха!