Ваксините за деца в 68 пункта, нужно е предварително записване

Препаратът е толкова ефикасен, колкото този за възрастни, увери Ангел Кунчев
332

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Ваксините срещу COVID-19 за деца ще се поставят в 68 пункта в страната, каза пред журналисти главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев. Ваксината, която вече е доставена в България, е за деца във възрастовата група 5-11 год.
Още по темата
При интерес от родителите, ще бъдат разкрити още пунктове. Ваксина е педиатрична, с променен състав от гледна точка на съдържанието на антиген и три пъти по-малко микрограма в доза от активното вещество, обясни той. По думите му при трикратно по-малко съдържание тя дава същия ефект както при възрастните.

Флаконите са 10-дозови, което ще наложи да се групират деца, така че да се съберат 10 и тогава да се отвори флакон. Това е и причината ваксинирането да се прави не във всички ваксинационни центрове, а във всяка област ще има точно определени места, допълни Кунчев. Той препоръча родителите, които желаят да ваксинират децата си, предварително да запишат час.

Няма разлика с досегашния начин на поставянето на ваксината - инжектира се в ръката. За момента не обсъждаме бустерна доза ваксина за децата, защото са необходими повече данни, които се очакват от другите държави, добави още Кунчев, цитиран от БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


332
Още по темата: ваксинидецаКунчев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
187
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кунчо мноо задебелял. От болести не мое стане от масата. Поръчаха му да заболее и да даде личен пример, но той забрави да стане от масата и позаслабее мъничко. Та да придобие вид на мъченик.
186
1
 
23
 
! Отговори
Demonaz преди 2 години
Водете децата си на заколение,че слугата на глобалистите-комунисти ви е наредил от тв-то. Ще ги жервате в името на бога им молох. Проклет да е родителя,който жертва детето си.
185
2
 
25
 
! Отговори
miko преди 2 години
стински ЕКСПЕРТИ от Южна Африка, настояват, че Омикрон протича МАСОВО БЕЗСИМПТОМНО, а този *** иска децата ни да набоде.Хайде кажете не е ли този и другите немуподобни за бесилото?
184
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То да беше само заради пари, да им простиш-алчни са, ама за какво още? За съжаление сте глу пави и сами не знаете защо го правите. Уредихте ли унуците поне? Наследствените директорски постове?
183
2
 
30
 
! Отговори
Кунчо Бустера преди 2 години
Инжекция с непроверена субстанция може да убие децата, но и евентуално да им помогне да прекарат по-леко грип, от който изобщо не боледуват. Кунчо, помогни ми да видя логиката!
182
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е форум, не е лично пространство и ми омръзнахте германеца и сие...
181
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много се чудех кой е единия вечен минус. Кунчеф ще да е .
180
3
 
25
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Най-добрата ваксина е тази ,която никога не е поставяна . Иначе за "умниците - първа игла, втора игла , бустер , контра , реконтра и контролен между ушите за бърз изход, почти същото като при главоболие - лечебен подход-гилотина !!
179
1
 
17
 
! Отговори
До Германец преди 2 години
"Тоест не можеш да ми отговориш на въпроса какъв период на реваксинация би те удовлетворил? Как се почувства като си постави сам плюс? И като дете ли са ти липсвали признанието и родителските ласки?" --- Не знам ти кого питаш, но лично аз ще ти кажа - на никакъв няма да се бустеризирам /реваксинация за корона няма, тъй както няма ваксинация/. Пък ти ако щеш фи на закуска се боди в остатъка на живота си. А като те вълнуват минуси и плюсови - светни на модовете да понаслагат, че са те позабравили.
178
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
настъпващият фашизъм трябва се спре навреме , сър....
177
1
 
30
 
! Отговори
absurd преди 2 години
Съвсем скоро Костадинов ще ни покани в парламента
176
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И не е вярно, че "Никой няма да прави задължителна ваксината за деца" - ние, нормалните хора, имаме достатъчно нормална памет, за да си спомним същите приказки миналата година по същото време, които бяха празни и лъжливи обещания към възсатрните хора. Така че нормално е да се страхуваме за децата си. Задължение за нас е да ги предпазим от сатанистите и насилниците още сега!Преди да са ги налазили и насила да започнат инжектирането им с отрови.
175
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бау смята че Кунчо не е бил в болночни ами на Малдивити. Вервайте му.
174
2
 
29
 
! Отговори
218, преди 2 години
За мен проблемът не са инжекциите - нека ги има и да се ползват от тези, които се чувстват по-спокойни с тях. Нямам нищо против. Проблемът е в насилието и измамата. Липсва информация - обективна и дадена от истински специалисти. Те нямат думата. Вместо тях ни налазват продажни журналисти и мошеници. Налице е насилие - тотално и безобразно. Пред което нацизмът пасти да яде - ограничаване на човешки основни права за хора, които просто не желаят да се подложат на експеримента. Това е, което тормози
173
27
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Успокойте се. Никой няма да прави задължителна ваксината за деца при условие, че се кара леко от тях. Представете си, че имате дете със заболяване и то попада в рисковата група, ако се зарази с ковид. Тогава ще сте благодарни, че има ваксина.
172
2
 
33
 
! Отговори
ПХ преди 2 години
Има ли нормални хора които доброволно подлагат децата си на този Експеримент??? Не съм антиваксър, но с тези набързо скалъпени ваксини против Ковида вече се понатрупаха доста противоречиви данни.
171
2
 
5
 
! Отговори
До 152 преди 2 години
"До Германец Трроле, как не схванахте за 2 години, че не сме русофили и Путин не ни е по-мил от баце ви"..=/=/Абе вие защо изобщо му обръщате внимание на този изпаднал германец. Не го ли видите колко му е акъла, че го удостоявате с честта да му отговаряте на гл.уп.остите.Оставете го сам да си пише, сам да си отговаря.Не видиш ли че са го локдаунясали и той от нямане какво да прави се чуди кого да хване, че да има с кого да размени две думи, макар и писмено.
170
1
 
36
 
! Отговори
Урсула преди 2 години
Ех Кунчо не четеш ли мненията по форумите и коментарите, след като толкава те псуват и проклинат ,с какво лице пак се изказваш .какви пари са ти дали че поддържаш постоянно тази Ковид измама
169
1
 
26
 
! Отговори
Вуте преди 2 години
Кумчо вълчо жив да не си!
168
1
 
42
 
! Отговори
НАГЛИТЕ преди 2 години
Наглите печалбари ще ваксинират безпризорните деца и тези от сиропиталищата!