Кунчев: Караме по-тежко вълните, новият пик - след празниците

В първите два работни дни от новата година ще е ясно има ли "Омикрон"
Обновена: 30 дек 2021 09:14 | 30 дек 2021 09:00, Петя Славова
189
Кунчев: Караме по-тежко вълните, новият пик - след празниците
Снимка: БГНЕС

За последните 24 часа в страната се наблюдава рязък скок на новозаразените с коронавирус. Според Единния информационен портал днешните случаи са 3449. Въпреки това у нас все още няма официално потвърждение, че новият вариант Омикрон вече е на наша територия.

Според държавният главен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев новата вълна, която е обхванала Западна Европа ще ни достигне след празниците. На 4-5 януари ще видим пак пик, заяви той пред bTV.

По думите му, излизаме от предната вълна на едно високо базово ниво. Кунчев потвърди, че още в първите един-два работни дни от новата година ще е ясно има ли случаи на Омикрон в България и колко са те.

Още по темата

Ден по-рано съветникът на министър-председателя вирусологът проф. Радка Аргирова съобщи в ефира на същата телевизия, че има данни, че Омикрон вече е в страната.

Омикрон удвоява случаите на всеки 2-3 дни. Добрата характеристика обаче е, че очевидно не му е толкова висока смъртността и по-малко хора влизат в болница, подчерта доц. Кунчев допълвайки, че многото случаи пак ще напълни болниците.

По думите му, в България караме всички вълни много по-тежко.

Ако другите карат всички вълни по определен начин, ние ги караме по-тежко заради ниския брой ваксинирани, каза още той и добави: Ако продължаваме да сме страната с най-ниско имунизационно покритие това, което ни чака не е добро.

До момента РЗИ-тата са подали към прокуратурата 33 сигнала за фалшиви зелени сертификати. Предполагам, че в рамките на първите 2-3 месеца на 2022 година ще има осъдителни решения на съответните съдилища, прогнозира доц. Кунчев.

Относно времевия интервал за реваксинация, доц. Кунчев съобщи, че още днес или утре ще бъде взето решението за намаляване на интервала за бустерна доза. Вероятно ще е 3 месеца, за "Янсен" ще е 2 месеца, добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
141
0
 
2
 
! Отговори
Ken преди 2 години
А ако бяхме по-ваксинирани щяхме да ги караме леко - по два-три месеца щяхме да боледуваме.
140
0
 
1
 
! Отговори
преди 2 години
Интервюто на Joe Rogen с д-р Robert Malone е на spotify, направено е след като докторът е баннат от туитър, три и нещо часа е, но е много добро !
139
0
 
0
 
! Отговори
444 преди 2 години
До Анонимен а колко пъти съм я заварвала вързана, чисто гола-дори без да е завита. Обикновено в часовете за свиждане ги развързваха, но често забравяха да го направят. Ръцете й и краката й бяха посинели и в рани от стягането. И това-след инсулт! И при все, че съм с "връзки"!А тя влиза 6 пъти в едно и също отделение, щото прекара 6 инсулта за 1 година и 2 месеца. като се замисля- какво сме й причинявали вкарвайки я там от страх, че ще умре, и вярвайки в лекарите?! Реве ми се, но- вече е късно!
138
0
 
0
 
! Отговори
444 преди 2 години
До Анонименна следващия ден- вкиснало-стои си където съм го оставила. мама като ме видеше, първото което искаше беше вода и да яде! хапчетата дето уж редовно ги била пиела ги намирах в кревата й или под леглото. Като ги питаш- гледат като ***. какъв ужас е- думи нямам! не са ви излъгали вашите познати. Не влизайте в болница- и да не сте кой знае колко болен, няма да ви оставят да си тръгнете здрав!
137
0
 
0
 
! Отговори
444 преди 2 години
До Анониментака е от години, не само сега! Връзват ги, слагат им успокоителни инжекции за да кротуват и да спят-да не им пречат, наблъскани по 3 в стая-умиращи заедно със сравнително в добро състояние, мирише адски, задушно- прозорците са затворени и в най-големите жеги, или пък студено- на охлаждане-равно на настинали болни. Храната, която носех на мама, докато ме пускаха при нея /преди ков.да/- колкото изядеше пред мен докато я храня, другото го оставях уж за вечеря и за закуска
136
1
 
2
 
! Отговори
Урсула преди 2 години
Кунчо,Кантарчо,и бабетата всички в панделата!
135
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз да питам Кунчев от дебелото черво ли си извади това мнение или пак в кофата за боклyк е ровил за писанията на нощната охрана? Много се радвам така като говорят по интуиция. Има той едно такова чувство в долната част на стомаха и му се види, че ще да дойде ПИК след празниците. Може да са и газове ама за по сигурно да сподели.
134
1
 
3
 
! Отговори
Омикрон преди 2 години
Кунчо е кьсметлия отцеля засега ще видим след омикрон как ще еЩе му повярвам ако преживее вьлната
133
2
 
5
 
! Отговори
Анархия преди 2 години
Кунчев, докато беше в болница след третата доза, колко статии написа за фондация Рокфелер. От коя година работиш за тях. Май понапълни гушката, но ако се надяваш на безсмъртие, излъгал си се
132
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да слага бустер бьрзо - омикрона да не го довьрши
131
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя да запали една свещ, че е още жив с тия ваксини.
130
2
 
12
 
! Отговори
К преди 2 години
12 януари, 12 ч., пред Народното събрание. Да защитим най-висшата ценност - свободата!ПП. Не съм член на Възраждане, но нека всички свободни и достойни хора да отидем
129
1
 
15
 
! Отговори
Lina преди 2 години
Този и той забрави какво да лъже - първо бяха 2 ваксини, после пък 3 имал.Лъжец - за някой $ щеше да умре от " лекичко " прекаран вирус. Криха го 2,5 месеца. И продължава да лъже. Лекар? Какъв лекар е тоя? И онези пенсионерки, които лъжат с него? Намерете си лекар , ама неплатен и питайте. И защо тази злоба от ваксинирани към неваксинирани , къде изчезна сектор преболедували? Защо Швейцария ги отчита, а в другиуги страни - не?Колко със заболявания умряха месец след " Факсинката "
128
1
 
24
 
! Отговори
Demonaz преди 2 години
Само си спомнете от началото на цирка , какви статии имаше. Ковид не се влияе от времето, живее по 20-30 дни на пластмаса,ако си купите нещо от китай ще е с корона,цяло село в колумбия е умряло от ковид, ще се тренира от вкъщи две-три години,а децата ще стоят на терасата да събират слънчеви лъчи. Още ли вярвате,че този цирк е за вашето здраве,а и последно "губернатора на Видин" искал помощ от армията.
127
13
 
0
 
! Отговори
... преди 2 години
Този,дето питаше къде е Кунчев,още ли е жив?...
126
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Много ми е интересно И 5 изследвания за антитела няма да ти помогнат. Вече новата мантра е, че не е важно количеството, а качеството, което не може да бъде оценено, и затова е важно да се подсилва с бустер на 3 месеца. В момента навсякъде отпадна тест за антитела, даже тест в момента, че си здрав. Остана само кетап, че си напълно ваксиниран към момента(т.е. в срока на поредната доза) или преболедувал, ама доказано с PCR, последните 3-4 месеца. Франция и това променя на ваксинационен паспорт
125
1
 
7
 
! Отговори
Фхуууу преди 2 години
Кунчев ще е първият в болница
124
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато и да го пенсионират ще са закъснели !
123
1
 
3
 
! Отговори
555 преди 2 години
Сега е момента да се образоваме здравно(макар,че е много трудно) , за да може всеки от нас да вземе адекватно и разумно решение спрямо създалата се извънредна ситуация. Ето една нетипична гледна точка предвид това което е прието едва ли не като неоспорима догма нетърпяща възражения. Напишете на GOOGLE----"окончателно разобличаване на вирусологията"----и се опитайте безпристрастно да асимилирате информацията.
122
18
 
3
 
! Отговори
кофти преди 2 години
Антиваксърите сами да се лекуват , никакви болници !