5 дни и 8% интензивни легла делят Северен Централен район до локдаун

Това сочи прогнозната карта на Министерския съвет
Обновена: 17 яну 2022 13:05 | 17 яну 2022 12:53, Александър Попов
173
5 дни и 8% интензивни легла делят Северен Централен район до локдаун
Снимка: МС

Само 8% делят Северен Централен район да влезе в Етап 4 по заетост на интензивните легла, показва картата за 17 януари, публикувана от Министерския съвет.

По новия План за справяне с пандемията при Етап 4 (над 80% заетост на интензивните легла) ще работят само магазините за хранителни стоки, дрогериите, аптеките, оптиките, зоомагазините, банките, пощите и куриерските фирми, застрахователите, доставчиците на платежни услуги, телекомуникационните оператори. Учениците пък минават на онлайн обучение. Предвижда се да работят детските градини.

Северен Централен район ще влезе в етап 4 след 5 дни, сочат прогнозите.

В плана страната е разделена на шест клъстера. Противоепидемични мерки ще бъдат въвеждани на регионално ниво в зависимост от натовареността на интензивните отделения и на медиците в конкретния клъстер.

Южен Централен регион се очаква да влезе в Етап 2 след пет дни, при който има между 60% и 70% заетост на интензивните легла. При него се предвижда по-строг контрол на документите за ваксинация, учиениците преустановят заниманията по интереси, с изключение на тези, в рамките на целодневната организация на обучението, които се провеждат без смесване на ученици от различни паралелки.

Североизточен, Северозападен и Югоизточен регион са на прага на Етап 1 със заетост на интензивните легла между 50% и 60%. Няма да се въвеждат допълнителни ограничения, но ще бъде засилен контролът по спазване на вече съществуващите противоепидемични мерки – носене на маски, дистанция, зелен сертификат и тестване в училище.

Най-много са свободните интензивни легла в Югозападен регион – 37,4% са заетите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
12
 
12
 
! Отговори
до 59 преди 2 години
Статистиките, на които вярвам, са тези от белите страни. Не от нашата, където сума тарикати се гътват на ужким ваксинирани. Неслучайно бяхме запитани от редица държави какъв е този висок процент смъртност при уж ваксинираните. А то били "ваксинирани".
52
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 55 Ето това доказва, че вие сте промити мозъци и психопати. Отричането на ОЧЕВАДНОТО. Тормозите цял народ заради вашото психическо заболяване. Аме лекувайте се ве, "учените" . Оставете останалите да си живеят живота нормално. Нали ваксините работят. Еми бий си там по 10 дози и всичко ще е на шест. Защо голяма част от народа трябва да живее във вашият шизофреничен филм. Купувай билиет и за Австралия, там ще ти е по вкуса
51
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нау уот ю гонна доин!?!
50
0
 
6
 
! Отговори
Стар преди 2 години
Много сте болни бе. Защо? Нямате ли вино и ракия?
49
3
 
21
 
! Отговори
ПРОДАЖНИЦИ преди 2 години
Започват да оцветяват и тестват най бедните райони в който жителите им прогресивно намаляват /мигрират или емигрират/за да видчр как ще реагират в София ,Пловдив и Бургас -общо взето на принципа разделяй и владей -ДАНО НИКОГА НЕ ПОЛУЧАТ ПАРИТЕ ОТ ЕС ЗА ВЪЗТАНОВЯВАНЕ -пуснат ли им пари ще се опитат да приложат опита от франция и австрия ......................
48
7
 
6
 
! Отговори
до 51 преди 2 години
Мхм, от тия данни доста народ е "ваксиниран" със сертификатите от 50лв.. Мерси.
47
8
 
17
 
! Отговори
Дан сан преди 2 години
До 50. Твоята глава не е празна, пълна е. Но не с мозък, а със суроватка. Затова прескачаш фактите, че хора с три дози са по болниците, а неваксинирани като мен са си живи и здрави след години пандемия.
46
0
 
4
 
! Отговори
до г-н прост преди 2 години
много ти отива никнейма
45
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
така ще е докато спиме ,нов и нов тормоз ,вместо да се вдигнат всички на общонационален протест
44
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 50 Пълната глава, ваксинирана. Материал за размисъл (по данни на МЗ): 20.11.2021 Починали ваксинирани: 495 Ваксинирани постъпили в интензивни отделения: 186 Хоспитализирани ваксинирани: 5425 Заразени ваксинирани: 31903 .28.11.2021 Починали ваксинирани: 564 Ваксинирани постъпили в интензивни отделения: 208 Хоспитализирани ваксинирани: 5978 Заразени ваксинирани: 35138. Не вярваш, сам си провери
43
24
 
8
 
! Отговори
до 49 преди 2 години
Мисли малко с празната си глава. Естествено, че в София локдаун няма да има, след като София е областта с най-висок процент ваксинирани и респективно- най-малко хора в болниците. Ама на кухия антиваксър с 2000лв. заплата на шофьор няма как да се обясни това.
42
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Важното е, че в София Локдаун няма да има.. легла бол. Днес присъственото обучение на сина ни е било: метнали са един лаптоп на бюрото и часовете по математика и български са се провели онлайн. Учителите са под карантина у дома с положителни ПСР тестове, а 20 деца в класната стая са се опитвали да чуят нещо и да видят на малкият Монитор на лаптопа. Да се сме ли човек, да плаче ли.
41
5
 
13
 
! Отговори
Darth shadow преди 2 години
в техните кухи и празни управляващи глави,има ли нещо разумно или само ковидо фейкадокато всичко рухва, мислят само как да докопат парите от есср с цената убити и осакатени от бълвочи препарати..
40
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Миналата седмица бяхме най- зелени, сега най- червени.
39
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колкото и да пищят хипохондриците във форума, НЯМА КАК ДА ПРИНУДИТЕ НЯКОГО ДА СТАНЕ АБОНАТ КАТО ВАС. НЯМА. Набийте си го във ваксинираните глави.
38
8
 
14
 
! Отговори
Дан сан преди 2 години
до Г-на Прос т.Аз говоря от личен опит. Аве т ъпунгере, аз и приятелите като не сме ваксинирани защо го изкарахме леко ве! Колегата, който е с бустер защо е в болница ве , гений?
37
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Г-н *** A ве, вакс зомбитата верно сте некви ***. Ваксините не предпазвали ама щели да го карат по-леко и за това си хакат по 5 дози..... А ве я се сАбуди
36
18
 
7
 
! Отговори
Русенец преди 2 години
Тука положенето наисина е много зле. Защо се бавят още с тоя локдаун, не знам. Всеки втори е болен
35
0
 
5
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 2 години
Достатъчно разделени сме, за да си помогнем!
34
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като в София сме на нулев етап, защо спряхте плановите операции? Да ви е... плана