5 дни и 8% интензивни легла делят Северен Централен район до локдаун

Това сочи прогнозната карта на Министерския съвет
Обновена: 17 яну 2022 13:05 | 17 яну 2022 12:53, Александър Попов
173
5 дни и 8% интензивни легла делят Северен Централен район до локдаун
Снимка: МС

Само 8% делят Северен Централен район да влезе в Етап 4 по заетост на интензивните легла, показва картата за 17 януари, публикувана от Министерския съвет.

По новия План за справяне с пандемията при Етап 4 (над 80% заетост на интензивните легла) ще работят само магазините за хранителни стоки, дрогериите, аптеките, оптиките, зоомагазините, банките, пощите и куриерските фирми, застрахователите, доставчиците на платежни услуги, телекомуникационните оператори. Учениците пък минават на онлайн обучение. Предвижда се да работят детските градини.

Северен Централен район ще влезе в етап 4 след 5 дни, сочат прогнозите.

В плана страната е разделена на шест клъстера. Противоепидемични мерки ще бъдат въвеждани на регионално ниво в зависимост от натовареността на интензивните отделения и на медиците в конкретния клъстер.

Южен Централен регион се очаква да влезе в Етап 2 след пет дни, при който има между 60% и 70% заетост на интензивните легла. При него се предвижда по-строг контрол на документите за ваксинация, учиениците преустановят заниманията по интереси, с изключение на тези, в рамките на целодневната организация на обучението, които се провеждат без смесване на ученици от различни паралелки.

Североизточен, Северозападен и Югоизточен регион са на прага на Етап 1 със заетост на интензивните легла между 50% и 60%. Няма да се въвеждат допълнителни ограничения, но ще бъде засилен контролът по спазване на вече съществуващите противоепидемични мерки – носене на маски, дистанция, зелен сертификат и тестване в училище.

Най-много са свободните интензивни легла в Югозападен регион – 37,4% са заетите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
7
 
2
 
! Отговори
сертификатът работи преди 2 години
Няма как да пусна дълги данни. Последните 14 дни (от 2.1.20222) на 100000 ваксинирани или неваксинирани броят заразени, т.е. заразяемостта, в България е ЕДНАКЪВ. Само един пример- 20-29 годишни: заразени ваксинирани 2578 - 1455:100000, заразени неваксинирани 7403 - 1450:100000. Ваксинираните са СЪС ЗАВЪРШЕН ЦИКЪЛ, т.е. поне две дози и минали 14 дни, неваксинираните са всички останали.
32
18
 
6
 
! Отговори
Г-н Прост преди 2 години
До Дан санНе разбра ли от безкрайните кампании, текстове, новини, становища и каквото се сетиш вече втора година. Ваксините НЕ предпазват напълно, ваксините помагат на ваксинирания да изкара болестта леко и да не заеме легло в болницата или пък да не пукне директно ако има някакви заболявания. Може да заразява няма проблеми. Но когато и другия е ваксинирам кой х*я му ще зарази ? Разбра ли сега лейко? Знам отговора - не и пак ще започнеш със ставата плоча понеже на антиваксъра му е толкова акъла
31
0
 
6
 
! Отговори
тъй де преди 2 години
Боре Способния закри много болници по време на неговото царуване, сега как да има легла?!
30
0
 
5
 
! Отговори
лежпром виркрак преди 2 години
Купете легла ей, не се подбъзиквайте........нЕма къде да се лежи!
29
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами аз да кажа, че навсякъде където виждате липса на легла се затвориха половината общински болници защото не печелели пари. Никой не затвори полициите защото не печелят пари, ама болниците беше крайно необходимо да бъдат закрити. Сега трябва локдауни защото няма кой да лекува. Междувременно всичките лични лекари са напълно способни да работят и имат по 1 сестра при тях назначена, да отворят отделения за КОВИД и да ги пратят да работят. На издръжка на държавата са какво са се покрили в "кризата"
28
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако не си ваксиниран, не те приемат в интензивно. Оставят те на естествения имунитет. Той, нали бил най силен.Ако оцелевш, ок. Ако не, ее...жив и здрав.
27
4
 
22
 
! Отговори
ха ха преди 2 години
Пак пълнят болниците с хремави..Ковид пътеките трябва да се експлоатират!
26
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 19 "Вирус няма никъде не е изолиран няма никаква микроскопска снимка на вируса защото такъв несъществува правят ви на маймуни" Невероятно е какви плоскоземни индивиди има в България.
25
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Токо Токов, не е въпросът просто в броя легла в интензивните отделения. За да са там е нужно да има мед. персонал и съответната апаратура. Баща ми брат душа без кислород 4 дена, докато се освободи място в стая с кислород.
24
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С тоя темп на разпространение до две седмици всички така наречени райони ще са в тъмно червената зона или етап четири!
23
2
 
9
 
! Отговори
Идея преди 2 години
Супермаркетите, аптеките и банките не са затваряни до момента. Просто вземете мерките от тях, очевидно това, което правят сработва.
22
11
 
7
 
! Отговори
До 19 преди 2 години
Хаха...пред компа много лесно се пише. Хайде заведи фамилията неваксинирани в някое ковид отделение без маски...и след това да видим има ли вирус или не?
21
6
 
20
 
! Отговори
ОМГ преди 2 години
Хремата е тук! Затворете малкия и средния бизнес! Изкъртете пейките!
20
6
 
1
 
! Отговори
радомир преди 2 години
Изписввайте ги болните от интезивните, като минат 5 дни в интензивното ги изписвайте и ако са добре да си ходят, а ако не се оправят по направлението на моргата да ходят. Така няма да стигнем до другите зони и всичко ще е наред.
19
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кога ще има томбола със Смърт часовници?
18
3
 
4
 
! Отговори
Въй въй въй преди 2 години
Въй мари бре! Ко ши праими ся! Мале мале! Помош! Ниакои да напреи нешто
17
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вирус няма никъде не е изолиран няма никаква микроскопска снимка на вируса защото такъв несъществува правят ви на маймуни
16
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Циркаджии, какво са нашарили само тая карта?
15
8
 
11
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
До Проклети сатани: Защо просто не отидеш на гробищата да занесеш цвете на някой дядо/баба и виж истината. Питай и някой ром там дето копае как е положението. После ела пак тук :) Най е лесно когато си на 20-30 не виждаш нищо живееш си безгрижно дори и в болница не си стъпвал... Всъщност положението не е добро. Можеш сам да провериш това казах ти как.
14
4
 
3
 
! Отговори
Театър Сълза и Смях преди 2 години
УжасТ!Всички шЪ умрем.......