"Скрит" Омикрон, как да го познаете?

Експерти описват симптомите
9 фев 2022 10:57, Петя Славова
49
"Скрит" Омикрон, как да го познаете?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Замайването и постоянната умора могат да бъдат признаци на „скрития” вариант на Омикрон, пише британският вестник "Mirror", като се позовава на Националната здравна служба (NHS) на Англия, предава БГНЕС.

Още по темата


Както посочва д-р Анжелика Коетзи, умората, болките в мускулите често са индикатори за този вид на SARS-CoV-2. Замайването също е сред често срещаните симптоми на мутацията BA.2.

Някои от тези признаци могат да се появяват и изчезват през деня, твърдят медици. Ако те са постоянни или много интензивни, трябва да се обърнете към специалист.

Агенцията за здравни услуги на Обединеното кралство (UKHSA) вече е идентифицирала BA.2, нов тип Омикрон, като регистриран вариант. BA.2 се нарича "скрит", тъй като в лабораторията е трудно да се различи от оригиналния BA.1. Въпреки това PCR тестовете и бързите антигенни тестове са безспорно положителни при заразените с този вариант на SARS-CoV-2.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още по темата: симптомиОмикрон
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ех колко много още 'скрити' вируси има. А какви пари има скрити в скритите вируси, бедна ви е фантазията. Скрито в скрито му е майката и бащата.
41
2
 
4
 
! Отговори
Джендю преди 2 години
Като усетя скрития Омикрон, и право у Южния Парк да ми сложат няколко бустера, тия здрави и корави момци... От началото на Пандемията, не мога да спра да се усмихвам щастливо... Толкоз боцкане, като за 20 години преди това-Благодаря ви, приятели учени! Опитайте и вие-бъдете солидарни! Ммммххххххх....
40
1
 
9
 
! Отговори
Вуте преди 2 години
А на мене кога ми се доработи най-много, легам си у кревата и чекам да ми мине! А на шефа ми обяснявам: "Шефе, фанал ме е скрития Омикрон - нищо ми нема, само дека не моем да работим, колкото и да сакам!"
39
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хич няма да си правя туда и да търся, скрити омикрон, ща си почина седмица две пък ще мине
38
0
 
4
 
! Отговори
Алибег Наркомански преди 2 години
Не ми дреме важното е увеселителният и кръчмарски бизнес да е на печалба без данъци на черно на бело пари да текат сладки като мед с дрога. Да ни дават и помощи от държавата и нулеви ДДС-та ох кеф ох голем кефф ми става.
37
0
 
7
 
! Отговори
омакарона идва преди 2 години
беж да бегаме , развинтвай пейките и се заключвай в панелката с 2 ремаркета тоалетна хартия, решетки на прозореца, да не мой да влей пущянтъ и се скрий под кревата ако ти е малък гардероба
36
0
 
3
 
! Отговори
По децата е Омито преди 2 години
Как къде скрито върви по децата и учениците с глупавите тестове за милиони левове дето само едно изплакване с вода на устата и детето вече е с 100% гаранция за ОТРИЦАТЕЛЕН резултат.
35
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
22. Ти викаш, при теб няма да дойде. Защото си ваксиниран. Ми ако не познае ваксината.???При някой с 3 бустера идва. Или ти си с повече?
34
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоз омикрон къдет се е скрил ако барна, директно ш го изплюя в някой ваксиниран.
33
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ха ха ха ха... Скрит мозък, как да го познаете?
32
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преди бе по известно като ,,пролетна умора,,
31
3
 
16
 
! Отговори
До 31 Стипендиант преди 2 години
Едва сега ли разбра ! Те това го правят от самото начало до сега. Има съмнения , че вирусът в Китайския град Ухан е пуснат от Казахстансаката американска военна биолаборатория и после разпространен и из Европа
30
2
 
21
 
! Отговори
хипохондрик преди 2 години
Тоест, ако ми няма нищо то това е от Омикрона?
29
0
 
8
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
Научихме се да разпознаваме побързай експерти !
28
1
 
26
 
! Отговори
Стипендиант преди 2 години
С тези милиарди отчетени свръх печалби производителите на суспензии, могат да си позволят във всяка държава поне по хиляда "стипендианта", които да им пропагандират производството навсякъде и да им удесеторяват печалбите ... А никой захапал сладка "стипендия" не му се иска да я загуби ....;-)
27
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отчаяните ваксопропагандисти се чудят вече как да поддържат удвоените продажби на Файзер.
26
1
 
30
 
! Отговори
$лекар$ преди 2 години
Ще го познаете по това, че нищо ви няма, чувствате се добре и сте в прекрасно здраве. Но не! Щом сте добре, значи спешно трябва да ви лекуваме от страшната смъртоносна настинка с поне 6 антибиотика и ако оцелеете ще е изцяло благодарение на нас.
25
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никоя вирусна инфекция не е безобидна. Това значи ли да тормозим целия свят с личните си проблеми? Или е по-добре да се грижим за себе си преди, а не след инфекцията. И нямам предвид ковидвакси.
24
1
 
24
 
! Отговори
тъй де преди 2 години
Как да го познаем ли?!Като кихнеш, ако пуснеш и малко отдолу, значи излиза скрития оМикрон.
23
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И новия грип не е безобиден, демек не е майтап работа!Който не е изкарал грипа нека да не се обажда, само вредите на останалите и то доста сериозно!!!