Проф. Александрова: Най-добрият имунитет е след три дози

Вирусът продължава да се изменя, не бива да го подценяваме
178

"Самият факт, че вирусът произвежда варианти, които набират скорост, показва, че той продължава да се изменя. Както предупреди СЗО, не бива да го подценяваме в никакъв случай. Ние във всички случаи имаме някакъв имунитет", подчерта вирусологът проф. Радостина Александрова в "Денят ON AIR".

По думите ѝ най-добър имунитет се получава, когато хората са ваксинирани и имат три дози.

"Хората, които са ваксинирани или които са боледували и ваксинирани, във всички случаи имат една доста по-висока степен на защита срещу едно по-сериозно боледуване и хоспитализация. Да, защитата не е 100% във всички случаи. По отношение на Омикрон - има данни, че само две дози дават срещу симптоматична инфекция 9 - 13% защита. Но когато се постави трета доза, две седмици след това защитата се качва на 63 - 70%. Защитата срещу тежко боледуване е доста по-висока", обясни проф. Александрова пред Bulgaria ON AIR.

Тя добави, че Ковид-19 ще си остане с нас. Вирусологът каза още, че хората са много уморени от мерките.

"Стандартната схема за ваксиниране ще бъде с три дози. Ако трябва да си представим еволюцията на вируса, не трябва да си представяме, че върви по една линия. По-скоро трябва да си представим триизмерна система като вируса от Ухан е в центъра. Омикрон и Делта са доста раздалечени варианти. Създавайки една ваксина целенасочено срещу Омикрон, тя може да се окаже, че няма да помага срещу други варианти. Идеята е да се търсят решения, при които се атакува не една мишена на вируса, а няколко. Другият вариант е да се атакуват по-консервативни мишени", поясни проф. Александрова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-добрият имунитет е чист въздух, добра храна, спокойствие и сън.Ако искате да пробваме това ли се се отрази по-добре на човек или ваксини?
79
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На три водки и чао вироса
78
1
 
17
 
! Отговори
ЦАРЯТ Е ГОЛ преди 2 години
За Израел - който има нормален интелект и способност да разсъждава, може да сравни Израел сега с Израел преди, сега с по 3-4 инжекции имат повече заболели и повече починали отколкото преди, когато бяха с НУЛА инжекции. Това е от значение за действието на псевдоваксините - и масово да изнасилиш и изнудиш хората, и с по три и по четири инжекции да ги набодеш, ПОЛЗАТА НЕ СЕ ОТКРИВА в никаква посока. ИЗМАМА СА! И се вижда по всякакъв начин!
77
0
 
21
 
! Отговори
ЦАРЯТ Е ГОЛ преди 2 години
Малий а пък от четири инжекции колко е хубав имунитета. Тая още би не е разбрала че пропадна измамата, само тук-там някой ваксизависим ще си инжектира доживот да се пази от хрема. "Стандартната схема за ваксиниране ще бъде с три дози" хее хехе и откога почва тоя стандарт бе, купчина?
76
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-добрият имунитет е изобщо да не слушаме такива като тази!
75
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А четвърта за късмет. Нали синьо.
74
2
 
31
 
! Отговори
НОМЕР2 преди 2 години
Израел блъска четвърта доза, а омикрона ги "гази като прасе люцерна"!
73
11
 
4
 
! Отговори
До 115 преди 2 години
Над 33000 човека си мислеха също като теб .
72
31
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз съм съм с три дози, а жена ми с две. Заразихме се с ковид19. При мен премина за три дни с лека хрема без други симптоми, а жена ми 10дни отново само с хрема. Мое мнение е, че който не е карал ковид и е над 35-40г възраст трябва да се ваксинира и да не си играе на руска рулетка с живота си.
71
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абсолютна лъжа. В болницата в момента се лекуват само ваксинирани с три дози. Един от пациентите е интубиран вече трета седмица. Вече трета година не сме виждали преболедували в болницата.
70
0
 
19
 
! Отговори
Bond преди 2 години
Най-добрият имунитет е след три дози гроздова...ежедневно!
69
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След третата всеки е болен с положителен тест . Факт!
68
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абсолютно съм сигурен че само до 3-4 месеца ще ни обясняват че най-добрия имунитет е след 4 дози...
67
0
 
18
 
! Отговори
Я гле преди 2 години
Само като я видиш и разбираш , че е много добър специалист .... хахахахахах
66
0
 
20
 
! Отговори
Баси кефа преди 2 години
На тая в наркосредите щяха да й викат Дебелата Шиши Дилърката...
65
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Професорке...като те гледам твоят имунитет е след 3 дози сланина постигнат. Директно се е наслоила в главата ти .
64
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рано сутрин плашите хората още с брачедката на баба Яга,никой не спира никой ако иска 16 бустерни дози да си слага,но и никой да не ми налага да го правя.
63
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-добрият имунитет е след 3 дози, ама затова хората с 3 да не забравят да си бият 4та. Смешни станаха тия "експерти". Говорят пълни глупости и явно си вярват, че никой не чете новини.
62
0
 
16
 
! Отговори
oz преди 2 години
Тая дебела професорка нищо не разбира.........................Люк Монтание-голям учен от Франция, откривателя на вируса на СПИН, Нобелов лауреат, скоро си отиде от тоя свят беше против ваксините!!
61
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тая бабушка не извади ли вече достатъчно пари от ТВ пропагандата, че да иде на фризьор?! Плаши децата направо, трябва да им леем куршум