Гърция разхлабва ковид мерките след Великден

От 1 май няма да се изискват зелени сертификати, а от 1 юни отпадат маските
13 апр 2022 13:05, Йоана Цонева
11
Гърция разхлабва ковид мерките след Великден
Снимка: БГНЕС

От 1 май няма да се изискват сертификати за ваксинация и възстановяване от COVID-19 за от клиентите и посетителите на всички предприятия в Гърция, съобщи гръцкият министър на здравеопазването Танос Плеврис на брифинг в сряда, предаде "Катимерини".

Обявявайки отмяната на редица мерки за безопасност на общественото здраве, Танос Плеврис заяви, че изискването за един самотест седмично отпада и за учениците и преподавателите в училищата, считано от края на великденската ваканция.

В същото време на работните места неваксинираните служители ще трябва да правят само един бърз тест седмично, вместо досегашните два, като тази мярка също ще започне да се прилага от 1 май.

Още по темата
Най-радикалната промяна обаче ще настъпи на 1 юни, когато маските вече няма да се изискват на закрити обществени места. Не е ясно дали това ще се отнася и за обществения транспорт и супермаркетите.

Накрая, но не на последно място, министърът заяви, че ограниченията за посещаемост на места като ресторанти, магазини и спортни обекти също се отменят до 31 август, когато всички мерки ще бъдат преразгледани. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
хм преди 2 години
Супер. На Бетономорието мутрите се препотяват!
6
1
 
9
 
! Отговори
Easter bunny преди 2 години
Много са разхлабени и назадничави в Гърция, ковида вече не е интересен. Актуалните теми са агресорът Путин и горките украинки с големите джипове.
5
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те така ги лъжат от 3 месеца.
4
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не им вярвакос на гръкос. Не знам засто. Има несто.
3
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не бързайте! Може и след Коледа. Аз също приключих с маляките, преди ходех редовно и си пазарувах, сега съм ги забравил. Като им дойде акълът да не ми бъркат из дупките, може да си помисля.
2
4
 
15
 
! Отговори
Приключих преди 2 години
с гърция, на вилата, и по-евтино излиза, селски доматки и чист въздух!
1
2
 
21
 
! Отговори
Hoho_Boho преди 2 години
Тия, ваксинираните, се превърнаха в ковид гетото на Европа. Всеки ден в Гърция от Ковид умират по 65 души, а новозаразените ежедневно са около 10-15000 души.