Симидчиев убеден: Ще има нов пик на COVID-19

Въпросът бил кога ще се случи
58
Симидчиев убеден: Ще има нов пик на COVID-19
Снимка: БГНЕС

„Сигурен съм, че ще има нов пик на заразени с COVID-19 у нас. Въпросът е кога това ще се случи”. Това заяви д-р Александър Симидчиев, зам.-председател на Комисията по здравеопазване в парламента пред Нова телевизия.
„Във всички държави в Европа – и във Франция, Германия, Англия и Гърция имат много новозарадени. Така че ако много хора отидат в Гърция например има голям риск там да се получи заразяване и това да се пренесе и при нас”, каза още той.

Той е категоричен, че след като мерките бяха прекратени, бдителността на всеки един от нас трябва да остане. „Нека хората използват сегашния момент, за да се ваксинират”, призова Симидчиев.

Относно обсъжданите промени да се премахне ролята на личния лекар, а при здравен проблем да търсим помощ от специалисти по обща медицина, той коментира: „За да може да се обясни една реформа, трябва да има достатъчно време, за да бъде разяснена както трябва. Това, което се предлага, не е едно кратко нещо, а има своя задълбочен смисъл. Въпросът е да се разясни адекватно”.

„Един общопрактуващ лекар получава пари на базата на това колко души са записани при него. Първоначално се каза, че това ще отпадне, но се оказа, че това не е така и аз се успокоих. Двата компонента на средствата, които получават, са средства за записани при тях и средства за всяка една дейност, която се извършва конкретно.

Средствата за записаните се използват, за да се реализира нещото, наречено „обществено здраве” – дейности, които могат да се прилагат към здрави хора. Няма как те да се случат, без да има списък на записани при даден лекар”, категоричен бе Александър Симидчиев.

По думите му има сериозен кадрови проблем с общопрактикуващите лекари. „Ако те имат възможността да реализират по-сериозни приходи, ще има по-сериозен интерес към специалността и това е част от решението”, посочи зам.-председателят на Комисията по здравеопазване в парламента.

Той коментира и избора на шеф на БНБ и предложението на Христо Иванов „Продължаваме промяната” и „Има такъв народ” да оттеглят кандидатурите си. „В неделя ще има коалиционен съвет, където голяма част от различните гледни точки по темата ще бъдат изгладени. Това не е основание да има трусове в коалицията, но е основание хората да се да се замислят кои са големите проблеми пред България в момента”, каза още той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още по темата: коронавирусСимидчиев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
За какво ни е гръцко море?-нашето си е бетон.
43
2
 
8
 
! Отговори
Възмутен преди 2 години
Стига си плашил хората.Протокола за лечение си виж,че убихте много хора с него.НЕАДЕКВАТНО ЛЕЧЕНИЕ... и броене на жертвите,това е страшното.Дори лекари съветват да не ходи човек в болница.На крака да идеш,без да се задушаваш и след две седмици да те довършат с неадекватно лечение... и за много пари обаче.И без документи...пито-платено!Ноо....Бог ще съди!
42
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То ще има нов пик на СПИН от украинските урви дето надойдоха ти за някакъв грип се тревожиш
41
1
 
8
 
! Отговори
Делтавръхнасладоледа преди 2 години
Мустакатият цирей вече изпитва остър глад за тлъстите хонорари на Биг Фарма които лапаше в продължение на две години за популяризиране на многоигления и ненужен пенкилер. Пожелавам му да подобри рекорда на жалкия антидоктор Кунчев, който изкара два месеца на кислородна тръба след две игли на Пфайзер.
40
0
 
12
 
! Отговори
Любо преди 2 години
Свършиха парите и започнаха да мечтаят за нови вълни.....еле пък тоя е хептен смешен..../доктор/??????
39
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
чакаме новите тестове, за да се докаже пикът
38
0
 
0
 
! Отговори
viarvasht преди 2 години
vie neste po viarata i niama da poviarvate na napisanoto ot men (da prez mai ito v nacaloto) se vrushta pandemiata kovid ;
37
0
 
8
 
! Отговори
Ауу! преди 2 години
Интересно кой и с какви средства го е убедил, че ще има нов пик?
36
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На симита не му стигат парите и се напъва за далавери. Как се не наядахте и накрадахте?
35
2
 
13
 
! Отговори
Питбула преди 2 години
Ще ИМА нови ПРЕДСРОЧНИ избори скоро. В България ще се появи и Украинска партия в парламента на България не може така само турска партия требе да има и на Укрите също.
34
4
 
3
 
! Отговори
Бустура преди 2 години
Така че още от сега да се ПОЧВА с БУСТЕР след БУСТЕР започнете и ДЕЦАТА те са НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ЗАРАЗИТЕЛИ и преносители на всякакви вируси, бактерии и микроби.
33
1
 
16
 
! Отговори
До 34 преди 2 години
Простия си ти, като си мислиш, че някой вярва на тая измама. Със същия успех можеш да твърдиш, че са умрели и десет пъти по 37000. Ковидарите фашисти ще си получите заслуженото, всичко се връща !
32
1
 
21
 
! Отговори
До 34 преди 2 години
Къде са тези 37000 умрели бе му.хльо, ти лично ли ги брои и им прави аутопсиите?
31
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
37 000 умряха от " измамата". Колко трябва да си прст за да продължаваш да твърдиш , че е измама.
30
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма нужда да ходим до Гърция или другаде. Ковид си върлува у нас на воля. Ниска ваксинация, нетестване, статистиката показва само върха на айсберга. Само броят починали от ковид и лежащи в интензивните е верен. И ясно показва мащаба на заразата. На глава от населението имаме най-висок брой в интензивните в Европа. И няма нищо чудно в това. 30% ваксинирани, от които доста фалшиви. Нищо добро не ни чака.
29
1
 
16
 
! Отговори
само питам преди 2 години
Това ЦРУ ли му го е казал?
28
1
 
16
 
! Отговори
моето мнение преди 2 години
Ами щом Викито Нюланд му го е казала, значи е верно! Тя знае с какво са се занимавали лаболаториите на ЦРУ в украйна!
27
2
 
16
 
! Отговори
според мен преди 2 години
Чакайте сега! На ред е войната! Всичко по реда си! След войната идва новата пандемия и после пак война и така до ликвидиране и последния човек!
26
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Свърши далаверата с Ковид, Симидчиев! Ако още си се усетил, питай твоите ортаци, с които 2г. бяхте окупирали всички медии да всява те паника. Повечето от тях се преориентираха към други печеливши неща. Кантарджиев стана жури в онова изпростяващо ТВ шоу и търси таланти, Витанов пише математически прогнози за войната в Украйна... Само ген. Годжи излезе най умен и се оттегли от ТВ екрана от 1г., останалите от Ковид-шайката още не могат да преживеят факта, че вече никой не се интересува от тях
25
1
 
12
 
! Отговори
Нане преди 2 години
Тоя, още ли не е при бай Ставри...)))