Сербезова: Важно е да не спираме да говорим за ваксините

Вирусът не си е тръгнал, предупреди здравният министър
19 апр 2022 15:48, Красимир Ангелов
75
Сербезова: Важно е да не спираме да говорим за ваксините
Снимка: МЗ

"Важно е да не спираме да говорим по темата за ваксините срещу COVID-19, защото вирусът не си е тръгнал. Въпреки че от първи април вече не живеем в ситуация на извънредна епидемична обстановка, коронавирусната инфекция е все още тук. Сега е времето да сме отговорни". Това заяви министърът на здравеопазването проф. Асена Сербезова по време на откриването на програма на Българския Червен кръст за разширяване на ваксинационния обхват в страната и подпомагане на най-засегнатите от вируса общности.

Тя подчерта, че водещи експерти от цял свят предупреждават, че може би ще има нова вълна през есента.

"Независимо дали това ще се случи или не – ние сме длъжни да направим всичко възможно за уязвимите групи, така че те да бъдат ваксинирани", заяви министърът на здравеопазването.

Проф. Сербезова припомни, че преди по-малко от месец Министерството на здравеопазването стартира кампанията "+ мен" за ползите от ваксините и ваксинацията срещу COVID-19.

"Това, върху което ние поставихме акцент, е да съберем на едно място цялата налична информация за ваксините, поднесена на българските граждани на разбираем език. Чрез кампанията популяризираме мненията на водещи медицински специалисти за приложението на ваксините при хора с различни видове заболявания", посочи здравният министър.

Министър Сербезова подчерта, че БЧК винаги има партньор в лицето на МЗ и изрази надежда съвместните усилия за насърчаване на ваксинационния процес срещу COVID-19 в страната да дадат добър резултат.

Проф. Сербезова припомни, че Министерството на здравеопазването разработи Национална програма за ваксиниране на украински граждани срещу COVID-19, на които е предоставена временна закрила в Република България и подчерта: "Това е изключително важно, тъй като непредприемането на подходящи мерки в подходящия момент представлява проблем и заплаха за общественото здраве, които ние сме длъжни да намалим".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сербезова може би те сърбят ръчичките за пари. Защо нищо не говориш за мизерните заплатите на медиците?
32
1
 
28
 
! Отговори
ЦИРК КОВИД преди 2 години
АМА ТЕ НЕ ПРАВЯТ НИЩО БЕ!! Кога ще говорим за това? не предпазват от заразяване! Не предпазват от разпространяване на болестта! Не предпазват от тежко боледумане! Не предпазват от смърт! Имат купища ужасни странични ефекти! Имат нищожно кратък период на ужким-някакво-действие! Изобщо нямат никакъв дори измислен ефект срещу нови варианти на вируса! Кога ще говорим за изброеното? А не да си говорим за точките от рекламната кампания?
31
1
 
20
 
! Отговори
Асоциален Примитив преди 2 години
Говорете си, не ми пречите.
30
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз вече не знам в каква матрица живеем :) Хванали са ни здраво от всички страни и редуват - локдаун, инфлация, безработица, фалити, инфлация, помощи, пенсии, инфлация, война, инфлация, горива, ядрени бомби, инфлация. Май инфлацията остана единственото сигурно нещо на този свят.
29
16
 
4
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
от лабораториите в украина не се знае какво ще излезе не се успокояваите и несваляите маските оправете електронната рецепта да не се ходи на 3 месеца приличните лекари отново повтарям тази институция личен лекар е излишна тя ниразболява 2 часа висиш в мръсния задушен коридор и накрая няма направлениес книжката да се ходи при специалистите и те да променят лекарствата ако се налага
28
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Уважаема другарко Сербезова, позволете ни да се обидим от факта, че ни подценявате и твърдите, че българите сме бавно развиващи и не схващаме така набиваната ни в главите полза от ваксините. Разбираме, че ни лъжете нагло и безочливо като престаряла жителка на столипиново, което ще доведе до вкарването ви в затвора.
27
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да, обаче е важно да говорим само одобрените от Вакс-Църквата неща, нали? И да популяризираме мнението само на удобните експерти. Всякакви неудобни изследвания, всякакви експерти-еретици трябва да се заглушават. Но то това в името на Обществената Безопасност.
26
0
 
15
 
! Отговори
Ъъъ преди 2 години
притоплена манджа, липсваше ми няколко седмици
25
0
 
39
 
! Отговори
Пфу преди 2 години
Изгонете гадната аптекарка любителка на мерцедеси... Иначе наесен ще ви го начу.кат с новата ваксинка... В Германия при 85% ваксани са с по 200 000 случая на ден, а ние сме с по 200... Ама сега никой не говори за тая работа и защо така?
24
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
$$$$$$$
23
0
 
39
 
! Отговори
Късно е чадо преди 2 години
Войната тотално иззе медийното време на вируса по новините..А без медийна подкрепа ковидчето си е обикновен сезонен вирус както всички с акъла си вече отдавна разбраха..
22
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Първо трябва да говорим за биолабораториите в Украйна,от където идват зарази,и корона вируса явно. В БГ има ли такива? За това трябва да се говори.
21
0
 
14
 
! Отговори
Товори си Пенке преди 2 години
то кой ли те и слуша..В главата ти е истинска ментална суша
20
0
 
27
 
! Отговори
Отвратен преди 2 години
Да не спирате? И ЗАЩО?
19
2
 
16
 
! Отговори
АНонимен преди 2 години
30% се излъгаха с 2, 10% с 3, с 4 дози колко ще се излъжат??
18
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама дудни си само не ме задължавай да ползвам бъркочите.
17
0
 
40
 
! Отговори
Сербезка преди 2 години
Колкото и да говорите няма да се ваксинирам. Или на вас ви плащат за говоренето?
16
1
 
17
 
! Отговори
Хемус преди 2 години
Како търсиш ли петата жертва!?
15
0
 
29
 
! Отговори
Говорете си преди 2 години
дума дупка не прави. Само не се опитвайте пак насила, че народа няма ви изтрае повече.
14
0
 
32
 
! Отговори
Ken преди 2 години
На 28 януари 2022 професор Огнян Кунчев беше казал: Пикът ще дойде идната седмица със 70 000 новозаразени дневно. Що така се покри този човек ?