Доц. Кунчев: България вече навлезе в нова COVID вълна

Той призова здравните власти да вземат мерки
8 юли 2022 09:24, Петя Славова
80
Доц. Кунчев: България вече навлезе в нова COVID вълна
Снимка: БГНЕС

Въпреки топлото време се наблюдава скок на регистрираните случаи с коронавирус в страната. В момента ги няма и безплатните тестове, така че малко хора дават пари за тестове, а безплатните вече ги няма. Затова и експерти вярват, че заразяването е на по-високи нива.

"Очевидно започна вълната. Има значителен процент скрита заболеваемост. Здравните власти трябва да вземат мерки за разпространението на коронавируса сега, за да не се стигне отново до препълнени болници. Това каза пред Нова тв доц. Ангел Кунчев, главен държавен здравен инспектор.

Още по темата

По думите му е важно тестването да стане по-достъпно за да имат властите по-добър надзор над процента заболели.

"Апелирам Здравната осигурителна каса също да прояви разбиране и да позволи на личните лекари да правят тестове. Новозаразените са поне 4-5 пъти над официалната бройка. Виждате какво става във Франция, Гърция. Очаква се, че в средата и края на август да достигнем максимални стойности на заразените за тази вълна", допълни Кунчев.

По думите му засега вирусът протича по-леко отпреди, но и ние сме в началото на вълната, докато в други страни като Гърция и Франция случаите са много повече. По негова прогноза в средата или в края на август ще има най-много новозаразени.

"Мерките трябва да се заемат, за да не напълним пак болниците", допълни лекарят. Той обясни, че в момента са много по-малко интензивните легла, както и персоналът, който обслужва болните, защото няма COVID отделения.

"Фактът, че ЕК удължи срока на зелените сертификати с още една година обаче, показва, че и те са притеснени. Строги мерки засега не се налагат", каза още доцентът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Наистина имаше дни с по 30 000 направени теста. Когато тестовете станаха платени едвам стигат 5 000. Кой знае колко фалшиви теста са били подадени до здравната каса
22
3
 
42
 
! Отговори
Tенгри кан преди 1 година
Една от най-вредните личности в България - изключително грозна и продажна мутра, нагла въшка, която след като оживя от третата ваксина, взе, че пак огладня. Тоз, абсолютен *** създаде проблеми на милиони българи. Не се ли намери един, който да реши въпроса?
21
3
 
33
 
! Отговори
Вакси преди 1 година
Боцнатите няма да разберат те вече са в ситуацията "ама ако пак не се боцна" и "за всичко са виновни неваксинираните", но за останалите - в "най-пазилите" се и "най-наваксани" държави в момента наистина има сериозен пик и смъртността им расте - може да проверите на сайта Worldometer където пазят пълни статистики от началото на пландемията...
20
3
 
27
 
! Отговори
adventurer преди 1 година
ковида е химически агент, който така активно разпръскват от небето, а овцете вече доброволно си слагат намордниците...
19
3
 
26
 
! Отговори
доц.Маймунчев преди 1 година
Какъв беше здравния контрол по границите, по време на бежанската криза? Какви нови мЯрки ще въвеждате при това положение? Ммм???
18
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво разбира по строги мерки и не толкова строги мерки? От сега да си знае, че върне ли маските и затвори ли моловете излизаме на бунт!
17
4
 
47
 
! Отговори
Янко Антивакс преди 1 година
Лекарската мафия уверено подготвя почвата за връщане на далаверата със златната Ковид пътека, когато доказани гербаджийски измамници като Балтов откраднаха стотици милиони пари на данъкоплатците. Искат също така връщане на тестовете поети от Здравна каса. Помните ли как се правеха по 30 000 теста дневно (!?), средно по 100 лв. парчето? Няма да минете този път, престъпници!!!
16
50
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С усмивка на лице ще гледам как простият бачкатор ще се разболее за 6ти път от КОВИД и ще си вярва на аутсайдера Мангъров за естествения имунитет. Защо казвам бачкатор? Защото те са най-бедните у нас, логично, вярват на всяка конспирация и мемета из ФБ, но не и на науката. Това е и целта- малко да понамалеят бачкаторите, че за склададжия в Лидл за едно място ще се избият 1000 души, докато в ИТ сектора за 1 място има 0.6 души.
15
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трибуналът предстои.
14
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По думите му е важно тестването да стане по-достъпно за да имат властите по-добър надзор над процента заболели. "Апелирам Здравната осигурителна каса също да прояви разбиране и да позволи на личните лекари да правят тестове" ------ ахаааа, ето защо в бюджета има заделени нови над 600 милиона лева за вълшебни сиропи и тестове.
13
4
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кунчев внимавай гражданите да не вземат мерки и да се окажеш в ролята на японския премиер Шиндзо Абе ,който беше застрелян като куче на улицата вчера !!!
12
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Кунчев спокойно "могат да го ползват за полит-исторически идеолог във ФИРОМ. Дебелокож, подкупен , лицемерен и прилично изглеждащ" ------ на "прилично изглеждащ" ме загуби... явно са ти много ниски стандартите.
11
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дойде време за вдигане на пенсиите и Ковида се разбуди от зимния сън. Случайност. Фалиралата държава ще жъне нова порция пенсионери. Не правете грешката да водите възрастните си родители, баби и дядовци в ръцете на умъртвителите им - фалшивите докторчета/стажанти/статисти на граждански договори.
10
4
 
20
 
! Отговори
Бай Илийчо преди 1 година
Мълчи бре !
9
5
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вече нема кой да участва в тоя цирк, кунеее...
8
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 7 Карах така наречения Ковид (което си приличаше на отравяне с пестициди) декемри 2020г с пневмония. От тогава и хрема не ме е ловила, антителата ми IgG са си все същата бройка. Не съм ваксиниран и никога няма да се ваксинирам с фалшивата религия Ковид.
7
6
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кунчо, имам усещането, че тази вълна ще ви отнесе вас, марионетките.
6
5
 
38
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Кунчо игленикът е за бой. Пак е огладнял за ковид парички. То в БГ не остана не преболедувал, тоя вълни сънува...
5
32
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още приз април писах, че лятото ще сме в нова вълна. На всеки 3 месеца идва новата вълна. Такъв е вируса. Такъв е имунитета -кратък.
4
5
 
25
 
! Отговори
Кунчев спокойно преди 1 година
могат да го ползват за полит-исторически идеолог във ФИРОМ. Дебелокож, подкупен , лицемерен и прилично изглеждащ