COVID-19 не създава имунитет срещу него

Възможно е човек да се разболее втори път
Обновена: 16 апр 2020 19:27 | 16 апр 2020 19:15, Камелия Цветанова
52
COVID-19 не създава имунитет срещу него
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Революционен обрат в теорията за COVID-19.

Вирусът не предизвиква двустранна пневмония, както се смяташе, а прогресираща хипоксия.

Той блокира важен протеин в кръвните клетки и така отнема тяхната възможност да се свързват с кислорода, който постъпва в белите дробове. Останали без кислород, органите загиват.

За съжаление заразяването с коварния вирус не създава имунитет. Според пулмолога доктор Александър Симидчиев е възможно човек да се разболее втори път, но тогава клиничната картина е по-благоприятна.

Ключът от загадката може да се окаже клетъчният имунитет. В момента екип български учени интензивно изучава неговата роля и изграждането на антитела.

На този етап учените не разполагат с доказателства за лабораторeн произход на COVID-19.

Вижте още в репортажа на Bulgaria ON AIR!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
2
 
! Отговори
Иван преди 4 години
"На този етап учените не разполагат с доказателства за лабораторeн произход на COVID-19." - повЕрвахме ви.
42
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вирус без имунитет, е чиста манипулация.
41
1
 
8
 
! Отговори
Един българин преди 4 години
Много умен тоя вирус излезе. Не знам защо се отрича,че е създаден в лаборатория и е биохимично оръжие.
40
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много ме кефи последното изречение вмъкнато ни в клин, ни в ръкав. Явно има нещо, за да ни унеждават постоянно, че няма.
39
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще се мре.
38
1
 
1
 
! Отговори
аффдгж преди 4 години
За какво ни е тогава ваксина.Тоя мустакат пулмолог, ще развали плановете на из р8 да с прозорците за ваксинация на цялото човечество и намаляването му до максимум 2 млрд.Не че планът е негов де, той е само подизпълнител.
37
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
убужавам такива новини
36
1
 
3
 
! Отговори
KamKam преди 4 години
Това е вярно,но изглежда повторно заразилите се го изкарват много по-леко.Не трябва да е или/или.Възможно е и двете: и да предизвиква пневмония(както се вижда от радиологичните промени) и да предизвиква хипоксия поради разрушаване на хемоглобин и затова се повлиява от хлороквин(маларията също разрушава черв кръвни телца).
35
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Южна Корея докладва над 100 случая на повторно боледувдане на вече излекувани пациенти.
34
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Наличието на антитела нито дава 100% гаранция за предпазване от бъдещо заразяване, а още по-малко дава каквато и да е информация дали си вирусоносител.
33
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен - Аз лично мисля, че британците са гол х&й, супер *** и тестовете за ковид са порнография.По пощата са ти изпратили тест, който проверява наличието на антитела в кръвта. Този тест показва, че си боледувал в обозримо минало от нещо, което е предизвикало имунна реакция на организма ти.Тези тестове са достатъчно достоверни за това, за което са предвидени да определят. Свързването им с COVID-19 е донякъде неуместно, но хората напират нещо да им се прави. Бизнесът отговаря.
32
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хора, аз го изкарах без симптоми и без да съм напускала дома си в Англия от 14/03. Измивах си доставените пратки и храна с Грей Гуус водка, щото тук няма дезинфектант в радиус от 670 км. Като се замисля единственото, което може би имах беше усещане все едно не съм си чистила филтъра на климатика 19 години. Пратиха ми тест по пощата, който преди два дни се оказа положителен. Аз лично мисля, че британците са гол х&й, супер *** и тестовете за ковид са порнография.
31
4
 
7
 
! Отговори
АбдулСаламБинФурми преди 4 години
Ша ни затретва или да са загащваме?...Понеже хората вече излязоха от първоначалния шок от ИП и разнородните психоатаки, с все повече страшни случки ще ни атакуват. Прочетете статията за одобрение/неодобрение на мерките, тук в Днес.бг. Резултатите са по-мъгляви от сводките на ГенГоджи.Който ИМ вярва - негов проблем
30
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До РачкоМалко те объркаха. Антителата унищожават болните клетки (променените от вируса). Имуноглобулин G и имуноглобулин M са тези антитела. Те убиват цялата клетка, не я чистят. Представи си, че върви една надпревара между чистачи и мърлячи. Ако размножаването на дефектните клетки + увреждането на нови е по-бързо от убиването на дефектните, то лигавицата набъбва, задушаваш се умираш. При обратното - оцеляваш. Има и проблем при свръхсилен имунен отговор. Тогава се "самоубиваш".
29
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ядосанТи май не разбра, че всеки човек различно се справя или реагира на заразяване и разболяване от този вирус... Това е проблема. Не се знае как ще се справи всеки човешки организъм или защо няма да може.
28
0
 
2
 
! Отговори
Рачко преди 4 години
Как Антителата унищожават вирус, който сам по себе си е аминокиселина?? И ако антителата унищожават РНК то на Корона вируса.. тогава от какво се притесняваме?
27
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
глупости, това може да се случи в много редки случаи, или след много дългъг период след пребуледуването
26
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как така немогат да създадете лекарство срещу вирус, който се унищожава от *** или спирт!!Унищожава се докато е навън. Когато влезе в тялото, прониква вътре в собствените клетки на гостоприемника и ги кара да копират генетичната му информация. Убива се с антитела, ако имунната система успее да ги произведе навреме. Вирусите не са като бактериите, които са чужди едноклетъчни организми и могат да се убият с антибиотик.
25
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До РачковВирусът е обвит с мастна обвивка. Топчето на картинката. Рогчетата са пипалца, които се припознават от ACE2 рецептора на клетката и тя приобщава участъка RNA на вируса към своя геном. Спиртът разрушава обвивката и вирусът се "разсипва" на съставните си части. Няма как да направиш така, че в жив организъм селективно да разградиш обвивките само на някои компоненти.Все още няма лекарствени средства ACE2 инхибитори, но те и няма да помогнат много, защото ще спрат и други процеси.
24
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама то и от другите щамове човек може да се разболее втори път!

Спонсорирани публикации