Алтернатива ли е Манолова на Фандъкова?

Според Тома Биков - не
17 окт 2019 22:50, Нели Христова
92

Изборите за местна власт са почти пред прага ни. Битката за София и вероятният балотаж между двете дами - Мая Манолова и Йорданка Фандъкова е може би една от най-интригуващите теми.

"Не смятам, че софиянци трябва да се превръщат в заложници на политически стратегии, свързани с друг тип избори и цели", заяви депутатът от ГЕРБ Тома Биков в студиото на Bulgaria ON AIR.

По думите му опозицията има право да иска управлението да падне, но когато става въпрос за местни избори, особено за град като София, би трябвало да има повече отговорност към тези хора и да се предложат алтернативни решения.

Биков коментира, че Манолова не предлага нищо по-различно от Фандъкова. Той беше категоричен, че няма гаранция, че бившият омбудсман ще работи по-прозрачно, нито че ще го прави по-добре.

"Не виждаме радикална алтернатива. В края на кампанията виждаме кандидатът на БСП да не е в състояние да отговори на основни въпроси", посочи Биков.

Според него кампанията на Манолова е била изначално погрешна.

"Не може да станеш кмет на София, само защото си се ядосал, само защото работата ти като омбудсман нещо е зациклила. Трябва да имаш друга мотивация. Истински полезното кандидатиране щеше да бъде, ако тя е очертала основни проблеми в столицата, които не са видени от другите", каза още депутатът от ГЕРБ.

Той бе категоричен, че Манолова дължи на софиянци конкретни мерки, каквито предлагала Фандъкова.

"Фандъкова е максимално искрена с избирателите. Тя ще формира политиката си, подкрепена от общинските съветници от ГЕРБ, СДС и коалиционни партньори. Има ясна програма", изтъкна Биков.

Депутатът от ГЕРБ коментира и прозрачността на обществените поръчки.

"Ако няма обществени поръчки, означава кметът директно да посочва някого, който ще извърши конкретен проект. Те по принцип са начин да осигуриш прозрачност и конкуренция", обясни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Червената мумия може да е независима ама не е алтернатива.
3
0
 
22
 
! Отговори
Смешко преди 4 години
Какво да каже накъкан гербер...
2
0
 
15
 
! Отговори
Боже мой преди 4 години
Кой по дяволите е този!?
1
10
 
8
 
! Отговори
odpo преди 4 години
В никакъв случай! И двете са продукт на БКП!! Трябват млади и нахъсани хора, който да градят, да търсят как да привличат инвестиции и как да оправят София... а не като тези кокошки къде само говорят... И моля ви НЕ на ВМРО кандидата, този човек е безполезен...