Седмица преди вота Фандъкова води пред Манолова

Това показва проучване на "Медиана"
20 окт 2019 20:45, Нели Христова
94
Седмица преди вота Фандъкова води пред Манолова
Снимка: Булфото

Седмица преди местния вот столичният кмет Йорданка Фандъкова води с 3,5 процента пред основния си опонент Мая Манолова. Това показва социологическо проучване на агенция "Медиана", реализирано със собствени средства.

Изследването е направено от 14 до 19 октомври. В него са участвали 551 пълнолетни жители на община София и е представително за общината.

47 процента от анкетираните искат нов кмет, 28 на сто желаят Фандъкова да остане на поста, а на 25 процента им е безразлично, пишат от Bulgaria ON AIR. Почти сигурно, според социолозите от "Медиана", кметските избори в София ще се решат на балотажа на 3 ноември.

Данните към 20 октомври показват леко преимущество за Йорданка Фандъкова - 27,8 процента, пред основния ѝ опонент Мая Манолова - 24 3. Борислав Игнатов е трети с 9,4 на сто. Така нареченият патриотичен вот е практически поделен почти поравно между Ангел Джамбазки - 5,1 на сто и Волен Сидеров - 4,3 процента - съответно четвърти и пети в кметската надпревара. Прави впечатление, че Георги Кадиев успява да отцепи близо два процента от симпатизантите на БСП, които заявяват, че биха гласували за него.

Засега изглежда, че местният парламент ще бъде съставен от много широк спектър политически формации. Според проучването на "Медиана" -ГЕРБ ще имат най-голяма група в общинския съвет - 25,8 процента, но ще бъдат далеч от формиране на мнозинство и възможност за доминация в общинския съвет. "БСП за България" ще държат 20,3 процента, Демократична България - 9,6 на сто, ВМРО - 5,2 на сто, Атака - 3,5 на сто, а останалите - под 2 процента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С ЦЕЛ ДА СЕ ПРЕДОТВРАТИ ЧУЖДА НАМЕСА В ИЗБОРИТЕ, ЦЕНТРАЛНАТА ИЗБИРАТЕЛНА КОМИСИЯ РЕШИЛА ДА ПУБЛИКУВА РЕЗУЛТАТИТЕ ОЩЕ В СЪБОТА.
81
6
 
6
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Как пък не разбрахте след толкова много избори, че тези статии, в които се обяснява как всичко виси на косъм, се пускат с цел да активизират електората на ГЕРБ. Винаги 1-2-3 процента разлика, а на изборите 10-15%. Тъжно е колко много хора си въобразяват, че червените имат някакъв реален шанс срещу Фандъкова...
80
1
 
4
 
! Отговори
Активист на БКП преди 4 години
Значи добре са и платили на Медиана...
79
4
 
14
 
! Отговори
Ицо нии преди 4 години
Тази дива *** съсипа София
78
1
 
12
 
! Отговори
Дзъ преди 4 години
До вчера през ден водеше или Фандъкова или Манолева. Тази последна седмица ще четем през час взаимноизключващи се проучвания. Запазете търпение в неделя ще разберем всички...е някои апартаментчици и вече знаят точните проценти, но нали уж не са в играта....
77
2
 
5
 
! Отговори
ogin преди 4 години
За мая то е ясно
76
1
 
7
 
! Отговори
Икомов преди 4 години
Пропагандната машина работи на пълни обороти . Внушават ни, че има състезание, но пропускат да споменат, че двете конили са на един собственик.
75
4
 
20
 
! Отговори
Миро: преди 4 години
Тази предстовща ппбеда на Манолова е начало на края на ерата ГЕРБ!!!ВСЯКО НЕЩО Е ВРЕМЕННО!!!
74
7
 
21
 
! Отговори
гербавата крадла преди 4 години
хубава новина, сега със сигурност ще гласуваме цялото семейство за Манолова
73
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
води ама друг път
72
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гербави лъжи! Тлъсти!
71
8
 
2
 
! Отговори
Уууууууу ..... преди 4 години
УУуууууууу...
70
4
 
26
 
! Отговори
Истината преди 4 години
Истината е , че двама от зам.кметовете на София, ГЕРБави КАЛИНКИ бушони са с обвинения за извършени престъпления. Фандъкова се наака, но и тя е бушон, началник и е Боко милярдера.Всички са комунисти, най -червени са ГЕРБерите, всичките са бивши комсомолски секретари, и Фандъкова също.
69
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Но агенция "Бисектриса" твърди, че Фъндъкова ще се сгромоляса с трясък, защото само се излага и е писнала на софиянци със самохвалството си и приятелските кръгове, които "печелят" всички проекти, с "Граф Игнатиев", площад "Славейков", с несъвместимостта на новите мотриси за третата линия на метрото с другите две и още много неща!Агенция "Медиана" някога да е познала нещо? Който си спомни, моля да ми припомни!Повече вярвам на "Ъглополовяща" и "Тъпоъгълник"!
68
5
 
16
 
! Отговори
някой преди 4 години
До: 67 (видинчанин)К'во ни плашиш бе??? Знам как живеят хората във Видин!Половината ми рода е от видинския край!Парцалкова е партизанка без паметник!Учительница русского - дошла от град от селски тип в големия град!Бай Тошо беше същия!Ще ни плаши, куче с кокал ще плаши!Фандъкова е пътничка. Ще си отпътува безславно, защото на софиянци им дойде до гуша от тая комунистка! Заради нея София заприлича на Видин - анадъмно?
67
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Призовавам софиянци да гласуват за Борис Бонев или Борислав Игнатов, но в никакъв случай за Фандъкова - селянката, съсипала София.
66
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това кой го казва - Тиквено-Прасешкото сайтче, което забранява коментарите под статиите за Фандъкова ли?И защо така - нали уж е любимката на народа и води уверено?
65
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Споко. Фандъкова няма да е на балотажа.
64
25
 
5
 
! Отговори
видинчанин преди 4 години
Изберете Манолова и ще разберете Как живеят хората във Видин.
63
16
 
2
 
! Отговори
Реалист преди 4 години
Ха-ха, червен колю усети, че пак ще му се смеят за фалшивите нагласени проучвания и реше да даде малко по-реалистични проценти.