Битката за София нерешена: Фандъкова - 34,7%, Мая Манолова - 24,6%

Двете ще определят бъдещия кмет следващата неделя
Обновена: 27 окт 2019 22:03 | 27 окт 2019 20:01, Александър Попов
433
Битката за София нерешена: Фандъкова - 34,7%, Мая Манолова - 24,6%
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Битката за кмет на София ще се реши на балотаж, след като никой от кандидатите не успя да да спечели необходимите гласове, сочат финалните данни от Exit Poll на "Gallup International"

Кандидатът на ГЕРБ Йорданка Фандъкова побеждава на първия тур с 34,6% от гласовете, а след нея се нарежда независимият кандидат Мая Манолова с 24,6%. Двете ще решат кметската битка следващата неделя.

Въпреки заканите, кандидатите на десницата не успяха да стигнат до балотаж. Трети се нареди представителят на "Демократична България" Борислав Игнатов с 14,8%, а четвъртото място остана за независимия Борис Бонев с 13,7%. Неговият резултат нарастваше през целия ден, но в крайна сметка не успя да се нареди в тройката.

В подреждането следват Ангел Джамбазки с 4%, а Волен Сидеров, който се закани мъж да управлява София, събира едва 1,6%.

Избирателната активност е била 42,2%, а 3,2% от избирателите са отбелязали в бюлетината "Не подкрепям никого".

ГЕРБ печели убедително и надпреварата за общински съветници. За тях са гласували 32,7% от столичани, а ДБ и БСП ще водят битка до последно за второто място. ДБ са със 17%, а "червените" имат 15,8%.

Борис Бонев си гарантира място в общинския съвет със спечелените 10,9% от вота. Интересното е, че ако той бе регистрирал листа можеше да вкара още 4-5 човека в СОС.

Ето какво сочат данните от Exit Poll на "Gallup International" към 19:00 часа:

Избор на кмет

Йорданка Фандъкова - ГЕРБ,СДС - 34,6%
Мая Манолова - независим - 24,6%
Борислав Игнатов - ДБ - 14,8%
Борис Бонев - независим - 13,7%
Ангел Джамбазки - ВМРО - 4%
Волен Сидеров - Атака - 1,6%
Тончо Токмакчиев - Партия на Зелените - 1%
Десислава Иванчева - ХДП - 0,9%
Минчо Христов - Алтернативата на гражданите - 0,6%

Пламен Христов - Воля - 0,6%
Николай Дренчев - Възраждане - 0,5%
Стефан Иванов - НФСБ и др. - 0,4%
Георги Кадиев - Свобода - 0,4%
други (общо) - 2,4%
Гласували "Не подкрепям никого" - 2,3%

Избор на Общински съвет на София

ГЕРБ, СДС - 32,7%
ДБ - 17%
БСП - 15,8%
Борис Бонев - независим - 10,9%
ВМРО - 5%
Атака - 2%
Гергин Борисов - независим - 2%
Партия на Зелените - 1,5%
АБВ - 1,2%
Глас народен - 0,9%
ДБГ, ЗНС, НДСВ - 0,9%
Алтернативата на гражданите - 0,9%

Възраждане - 0,8%
Движение 21 - 0,8%
ДПС - 0,5%
НФСБ и др. - 0,5%
ХДП - 0,5%
МИР - 0,4%
Свобода - 0,3%

други (общо) - 5,5%

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


433
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
302
1
 
3
 
! Отговори
Шоколад преди 4 години
Най- много гласове от ромите за Фандъкова???Те не бяха ли най-купувани гласове?Ужас! 5 години ще танцуваме кючеци от 22 до 07 часа и после на работа, за да има социални жилища за тях.Няма кой да ги пипне. Те не живеят в общински и незаконни жилища, не слушат силна музика нощно време, не пребиват възрастни хора и не крадат.Но гласуват за Фандъкова, защото тя не говори а работи?За кого работи? Познай?
301
5
 
8
 
! Отговори
Мая има силен коз преди 4 години
Ако пусне онова клипче, където прави тройка с братя Галеви във вилата им, всички чикибойци ще гласуват за нея. Победата и е вкърпа вързана!
300
5
 
8
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
Мая Костинбродска-Галева няма шанс на балотажа.
299
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Народа каза бсп са лузарски ***
298
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако Мая Манолова стане кмет, тя ще осигури прозрачно управление. Няма да спира проекти, но ще дава гласност на нагласени конкурси за обществени поръчки, за които предварително се знае кой трябв ада спечели----------Защо? Какво ще я накара да спира проекти, от какъв зор? Защо досега не е спряла някой проект, щом има информация за такива проекти? А няма ли да почне да спира проекти просто така, за да блокира София? Или да набеждава ГЕРБ,за да се включи в предизборните манипулации на БСП?
297
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
София: Искаме промяна!Също София: Ще гласуваме за същите!
296
2
 
4
 
! Отговори
Чочо до 302 преди 4 години
Вярно е ,че съм плосък ,имам плочки под гърдите , а ти сигурно си шкембелия мазен и облъчен завинаги от червен вятър . Навярно около няколко стотин хиляди поддръжници на ГЕРБ в София са *** в едно болно съзнание , но истината е , че виждаме добрите резултати от управлението - *** в партията постоянно се изчистват , а *** в БСП постоянно се множат . Е какво ще кажете - за кого да гласуваме ????????
295
4
 
0
 
! Отговори
ognyanz преди 4 години
До Чочо: Стараеш се, Чочо, дума няма, ама си много п'лосък. Нормално за гербаджийски ***. Ако искаш да те и'злъжат, слушай какво приказва бат'ти Бойко.
294
6
 
4
 
! Отговори
Чочо преди 4 години
Ще гласувам за Мая Манолова ако и залепят тиксо на устата , белезници на ръцете и пранги на краката . Обяснявам защо- за не ръси невероятни лъжи , за да не пипа нищо , защото ако пипне тежко ни и накрая да не се разхожда из софийските улици ,защото предизвиква разстройство на софиянци . Ако има сделка да ни информира .
293
5
 
10
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
До Анонимен 315: Ако Мая Манолова стане кмет, тя ще осигури прозрачно управление. Няма да спира проекти, но ще дава гласност на нагласени конкурси за обществени поръчки, за които предварително се знае кой трябв ада спечели.Разбира се общинските съветници на ГЕРБ ще се стараят да и пречат по всякакъв начин. Но ако гласуват за нагласени схеми ще трябва да обясняват защо. Точно това Фандъкова не може да направи защото е параван за едно корумпирано управление.
292
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
време е народа да измете г.рбераската крадлива ***
291
12
 
12
 
! Отговори
Ушен лекар преди 4 години
- Софиянци, изберете промяната! Изберете истеричното червено кречетало и заповядайте при мен!
290
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Време за промянаАко Манолова стане кмет няма да направи абсолютно нищо освен да спре всички проекти, по които се работи в момента и София я чака само един голям застой и нищо друго.
289
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 278Който гласува за *** ГРОБ е родоотстъпник, който подкрепя мафиотите - рекетьори, а е против българския бизнес.Абе Банев, Арабаджиев, Гергов, Ковачки, Бенчев, Галеви и т.н. са все спонсори на БСП...
288
19
 
18
 
! Отговори
Време за промяна преди 4 години
Нищо не е решено. Ако на балотажа половината от тези, които не са гласували за Фандъкова подкрепят Мая Манолова, София ще има нов кмет. Промяната трябва да започне от София. Гласувайте!
287
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 311Има нещо ненормално в изборите напоследък. Всички недоволстват от това, което правят управляващите поне 12-на години ГЕРБ, а на изборите излиза,че имат подкрепа.Червенотиквениците, проруските сайтчета и телевизийки не са всички
286
10
 
16
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Има-няма. Тая неделя - Мая има, другата неделя - Мая няма...
285
9
 
7
 
! Отговори
до 312 преди 4 години
Не се страхувяам от ГЕРБ, не ми пука за БСП, не гласувам, защото пътят до София и обратно ми струва 100 лв. Гласува се в едно училище, до което трябва да катеря баири с моите болни крака. На електронно гласуване не вярвам. Повече от изчерпателно посочих в долните си постове защо живеем извън София. Подкрепям Фандъкова, но нямам пари и сили да се додтътря до избирателната секция.
284
1
 
9
 
! Отговори
мерси преди 4 години
Пак за София. Като не гласувах, понеже не живеем в София, ето кой ни изгони от столицата. Изгони ни ниският доход - 700 лв. заплата на трима души семейство. Изгони ни лично госпожа Саша Радева, директор на ЧСОУ "Яворов", която не дава на сина ни документите за завършени гимназиални класове, няма документ за образование, няма и работа. Обадим ли и се, потърсим ли я, вдига скандяали, нагрубява и заплашва. И така, ние артисахме от София. Да ви гласува Саша Радева.
283
7
 
18
 
! Отговори
1 преди 4 години
Има нещо ненормално в изборите напоследък. Всички недоволстват от това, което правят управляващите поне 12-на години ГЕРБ, а на изборите излиза,че имат подкрепа. Това очевидно не е така, но пък и никой не протестира. Значи има два варианта - или хората ги е страх от ГЕРБ или - просто няма хора, емигрирали са. Изглежда на никого не му пука какво ще стане тук, всеки се е 'уредил' по Франция, Германия , Канада и пет пари не дава за родната страна. Това е позорно, да се отречеш от рода си..