Какви са мостовете между политиката и обществото?

Коментар на актьора Валентин Танев и PR експерта Любомир Аламанов
27 окт 2019 16:34, Анисия Иванова
3
Какви са мостовете между политиката и обществото?
Снимка: Bulgaria ON AIR

Ако сложиш първо своите проблеми, няма да издържиш дълго като кмет, каза в специалното предизборно студио на Bulgaria ON AIR "Голямото наместване" актьорът Валентин Танев.

"Невъзможно е един кмет да не прави нищо 4 години. Дребните битови проблеми изобщо не са малки всъщност", смята PR експертът Любомир Аламанов.

"Непременно човек трябва да се информира преди да стане от дивана и да отиде да даде своя глас. Задачата, в която аз живея, се казва София. Трябва да си отговоря кой предлага най-доброто решение на тази задача, а и важно е реално да може да я реши, а не само да обещава", коментира актьорът Валентин Танев

Според него най-трудно е да се върши всекидневната работа. Той твърди, че хората вече започват да искат конкретни неща, което е част от западното мислене.

"Хората започнаха да не вярват на политическите послания, а искат кандидатите за кметове да отидат на място и да покажат решенията си. Това се забеляза много силно през тази кампания. Хората имат гражданско самосъзнание", обясни Любомир Аламанов в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите му демокрацията е процес, в който всеки израства по-малко с всеки ден.

"Все още сме една заспала група, в психологията на народа е това. Неслучайно преди толкова години е създадена и песента "Стани, стани, юнак балкански, от сън дълбок се събуди". Важно е да се събудим и да почнем да реагираме", каза още Валентин Танев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Политическата каста и бизнес олигархията управляват народа.Живеем в капитализъм и олигокрация.
2
0
 
3
 
! Отговори
Boko bo преди 4 години
Няма сборна точка между Обществото и политиката. Няма защото няма политика. Има една самозабравила се олигархична класа, която прави всичко друго,НО не и политики.
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мостовете между политиците и обществото са пропаднали. Обществото мрази политиците. Избирателната активност е ярко доказателство. Хич не си правя труда да гласувам. Политиците се усмихват, приказват каквото им дойде на ума. После си гледат кефа. Ако съм политик просто ще си гледам кефа, хич не ми трябва да крада. Заплатата е достатъчна.