Прекалено съм красива, за да си платя сметката

Впрочем и добре изглеждащите мъже са на същото мнение
Обновена: 24 мар 2011 15:04 | 24 мар 2011 15:04,
187
Прекалено съм красива, за да си платя сметката
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Тя е прекарала часове пред огледалото, за да си направи прическа и грим. Купила си е нова рокля и се е погрижила да изглежда зашеметяващо. Поради тази причина красивата жена смята, че е редно партньорът, който я е извел на среща, да плати сметката в заведението.

Това сочат резултатите от проучване на специалисти от университета "Сейнт Андрюс" в Шотландия, съобщи Дейли мейл.

Данните от изследването показват, че дамите с привлекателна външност не са особено склонни да участват в плащането на сметката на първа среща. Красавиците смятат, че човекът, който ги е извел, трябва да си плати за удоволствието да споделя тяхната компания.

За целите на проучването 416 мъже и жени е трябвало да оценят привлекателността си, преди да "отидат" на поредица от хипотетични срещи. На участниците били показвани снимки на хора, с които ще се срещнат за първи път. Изследваните лица трябвало да си представят как би протекла срещата с показания на снимката партньор и да решат кой от двамата трябва да плати сметката или дали тя трябва да бъде поделена.

Специалистите са установили, че красивите жени не са особено склонни да платят сметката. Същото се оказало валидно и за привлекателните мъже.

Нещата обаче могат да се променят, ако мъжът иска да направи впечатление. Представителите на силния пол с по-голямо желание плащат, ако дамата, която са извели на среща е красива.

"Когато един мъж предложи да плати, той иска да покаже, чe проявява интерес и желае да види жената отново", обясняват изследователите. При дамите важи обратното. Те очакват хубавият мъж да плати сметката като един вид инвестиция в съвместното им бъдеще.

"Когато жените оставят мъжете да плащат сметката, те показват, че желаят втора среща", допълват специалистите. Ако дамата не настоява да плати сметката или поне да се включи в нея, това може да означава също, че срещата не е преминала добре.

Авторите на проучването са установили, че 45% от жените и 30% от мъжете очакват човекът, с когото са на среща, да плати сметката. Предпочитаният сценарий за първа среща и от двата пола обаче си остава поделянето на сметката.

 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


187
Още по темата: мъжеженикрасиви
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
168
0
 
0
 
! Отговори
gusfyjugzv преди 11 години
vPr2Jb , [url=fqarfqageflw/]fqarfqageflw[/url], [link=slqgsgjfxhlh/]slqgsgjfxhlh[/link], btvpkxjhmeld/
167
0
 
0
 
! Отговори
Jeanne преди 11 години
Dag nabbit good stuff you whipeprsapnpers!
166
0
 
0
 
! Отговори
mpanpf преди 11 години
qXErNx , [url=itkgvpomwifj/]itkgvpomwifj[/url], [link=gyyqmmycjhgu/]gyyqmmycjhgu[/link], itiymmgnzhxl/
165
0
 
0
 
! Отговори
Mostapha преди 11 години
If time is money you've made me a weatliher woman.
164
0
 
0
 
! Отговори
Ioan преди 13 години
Не зная дали сте чели последната ,, Галерия " , но вътре има отговор за вашите въпроси.Заглавието на статията е ,,Котараците на Бойко Окупираха София".Вътре са изброени всичките му приближени анонимни приятели, които той закриля и подготвя за новите избори. Има и класация в която на Първо място е Д-р Ангел Енчев с клиниката му ,,Симетрия", след него Емил Кошлуков с предаването -Факторът Кошлуков,следва Петко Димитров-собственикът на ,,Найт Флайт" и не на последно място Вили Сечкова с предаването и по националния ефир, а тартор на кръга на ,,Котараците'' е съпругът и Сашо Сталийски. Подготовката за изборите вече е започнала с популяризирането на Нови Лица по нетрадиционнен начин, а вие сте се замислили за промената на ценностната ни система, а Д-р Енчев точно преди един месец беше във всички ежедневници в гореща прегръдка с Бойко Борисов- без коментар. Гледайте малко по- далеч от видимото с просто око.
163
1
 
3
 
! Отговори
Джулиян Мантъл преди 13 години
Никога не съм имал против да платя сметката на дамата с която съм излязъл. Смятам го за нещо напълно нормално.
162
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Както казаха и преди мен, жената поне трябва да си извади парите. Само, че ако мъже пукне от кеф, че ти си си платила кафенцето и той не се е прецакал като даде 2 лв. това показва една стиснатост и егоизъм. С какви очи този човек после ще те моли за нещо, като му се свидят 2 лв.! Не говорим за случаите, в които мъжа просто няма пари - а точно за онези богаташки синчета, които цепят стотинката на две.
161
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе вижте - етикета си е етикет! Който може да си позволи да глези жената до себе си и да й плаща сметката добре. Отново казвам - аз не бих избрала някой само по това дали ми е платил сметката - той може да е абсолютен ***, ама нали ми е платил сметката... ще му пусна кво толкоз?! А някакво супер добро и скромно момче с не чак толкова големи финанси трябва да го отсвиря понеже не ми е платил кафето! Чуйте се какво говорите! Звучи абсурдно!
160
0
 
2
 
! Отговори
фрезата преди 13 години
до @фрезатаКогато изказвате собствена мисъл,излесте с името си,не плагиатствайте с чуждото.Без да се познаваме, това говори красноречиво за вас.
159
11
 
1
 
! Отговори
Рая преди 13 години
Аз като ще си плащам ще отида с приятелка,за какво ми е тоя дръвник и мухлю.Никога не съм ходила в заведение с такива мухлювци.
158
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Пепи съгласна съм, че ако не може нейният дял да плати поне своят да плати. То е невероятна смешка, мъжа да чака жената да плати и неговата половина. Що за мъж си?! Че тя по-добре жиголо да си наеме - като ще те издържа.
157
0
 
3
 
! Отговори
pepi преди 13 години
Roki,kvo pravi6 oste tuka be?Sto ne si v chujbina niakoia chujdenka da te isdarsa?Sto sa maj si kato nemoje6 edno pitie da si plati6,ami 4akah niakoi da doide ot chjbina da ti go plati.
156
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Според етикета мъжът е длъжен да плати - само, че да не забравяме къде живеем. С 250-300 лв. заплата малко трудно можеш да се правиш на ерген и кавалер. Разбира се, ако господина знае как може да завърти главата на дамата и без една стотинка. Както го казаха преди мен: "Който го може, го може и без пари. Който не го може-врещи, че всички жени били меркантилни ***..."
155
0
 
14
 
! Отговори
На дедо дедовия преди 13 години
Не съм си и помислял, че трябва да искам от дамите ми да си плащат сметките. Това е егати и тъпотията. Когато я видя какво поръчва и веднага ми става ясно каква е. Прави ли поръчка като за световно това ни е единствената среща. Така си избрах жена, беше супер скромна, въпреки, че знаеше, че плащам аз. Вече сме 20 години заедно и сме супер. Един мъж винаги трябва да може да си плати сметката. Но основното е поръчвай винаги след дамата защото винаги се поръчва толкова колкото можеш да платиш.
154
0
 
3
 
! Отговори
До 168 преди 13 години
Роки! Ами то за такива момченца като теб си има определено название :)
153
7
 
13
 
! Отговори
Интересен случай преди 13 години
Аз пък ще ви кажа друго за тия дето ме оплюха... Когато ме заряза развивах своя бизнес и нямах толкова колкото имам в момента на пук на кризата. Но тя вместо да ме подкрепя в нещата, които правех ми казваше, че се занимавам с глупости. Обаче бизнеса тръгна перфектно, но вече други лапат паламарката. Сега девойката си живее в Обеля с некъв *** и *** *** кочани. Трябваше един хубав бой рда и тегля... За това също ме е яд. Въх...
152
0
 
12
 
! Отговори
:) преди 13 години
Рядко пиша, ама ...толкова глупости не бях чел отдавна, та нека се включа...Защо всички мислят, че има правило за сметката? Излизаш на среща, виждаш човека, трябва да можеш да прецениш....може дамата да се обиди, ако и платят сметката, може да се обиди, ако не я платят, може да се обиди, ако не и позволят тя да плати...мислите, преценявате и това е.
151
1
 
29
 
! Отговори
Жена с житейски опит преди 13 години
Нали се досещате,че никога вече не видях това портмоне?Просто очилатото *** прие С РАДОСТ да се прибере с такси за моя сметка.Други такива експерименти не съм си правила - просто тези и двамата ме предизвикваха с лигавото си държание и претенциите си,а аз бях още твърде млада и любопитна.Сега ще споделя нещо,което може да ядоса някои:Забелязала съм,че по-скромните момчета,дори да са с малки парични възможности,никога не позволяват да плащаш,ако са те поканили на среща.Другите са лигльовци
150
9
 
5
 
! Отговори
roki преди 13 години
rabotil sam voden spasitel na slanchev briag bil sam s mnogo jeni.chujdenkite vinagi plashtat te smetkata za tiah tova e normalno neshto,dokato balgarkite chakat da im platish smetkata do stotinka,i poradi tazi prichina vsichki spasiteli hodeha samo s chujdenki nikoi ne iskashe da hodi s balgarka...
149
1
 
12
 
! Отговори
Жена с житейски опит преди 13 години
Другият ми беше състудент.Ухажваше ме открито.Покани ме на кино.Пред касата имаше няколко човека.Когато ни дойде редът,аз си извадих портмонето и попитах:"Имаш ли точно?"и му подадох портмонето.И той се зарадва,взе го порови вътре,плати И ГО ПУСНА В СВОЯ ДЖОБ!След филма се разхождахме.Когато наближихме моя дом го подсетих за портомонето.Възкликна:"Ау,случайно съм го направил!"Попитах:"Имаш ли пари за такси?"Отговори:"Не,ще се прибера с автобус."Казах:"Ама,моля те,после ще ми ги върнеш!" Продълж