Бенетон изтегли шокиращ фотомонтаж с папата

Компанията обяви, че изтегля и други монтажи с любовни целувки
Обновена: 17 ное 2011 06:24 | 16 ное 2011 22:55,
59

 

Италианската компания Бенетон изтегли днес шокиращ фотомонтаж, показващ папа Бенедикт XVI да целува в устата имама на египетския университет "Ал Азхар" Ахмад ал Таиб, в името на борбата "срещу омразата", съобщи Франс прес.

Тя изрази съжаление, че използването на образа на главата на Римокатолическата църква е засегнало толкова много вярващите. "Припомняме, че смисълът на тази кампания е изключително да се бори срещу културата на омраза във всичките ѝ форми", подчерта Бенетон в комюнике.

Италианската компания уточни, че изтегля и други шокиращи фотомонтажи с любовни целувки между френския президент Никола Саркози и германския канцлер Ангела Меркел, между израелския премиер Бенямин Нетаняху и палестинския президент Махмуд Абас и между президента на САЩ Барак Обама и китайския му колега Ху Цзинтао.

Предвидено бе колажите да бъдат представени официално тази вечер в Париж. Скандалният фотомонтаж с папата обаче вече започна да се разпространява в интернет и дори бе показан за кратко на огромен плакат край замъка Сант Анджело в Рим.

Това предизвика недоволството на много католици. Ватиканът протестира пред Бенетон, предаде Ройтерс. Образът на Бенедикт XVI бе използван без разрешение по манипулативен и напълно неприемлив начин, коментира говорителят на папата Федерико Ломбарди.

Той заплаши, цитиран от АФП, че Ватиканът е готов да сезира компетентните власти, ако фотомонтажът не бъде изтеглен, допълва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Можеше да е смешно, ако не идваше от чифутската Бенетон известни с пропагандатата си на извращения.
37
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Случаят показва колко "квадратна" може да бъде църквата! Ще ги пита някой дали да им прави колаж? Да не са ставали президенти, папи и пр.
36
3
 
13
 
! Отговори
eko72 преди 12 години
Целуват се ама дали пускат език?
35
3
 
0
 
! Отговори
neyznavaem преди 12 години
ami zowto nese ebat i pokolenieto da raste
34
3
 
40
 
! Отговори
Да, да преди 12 години
Бенетон просто знаят как да си направят реклама. Предположи ли са, че най-малко един от монтажите ще предизвика скандал. От там целият свят ще ги разнася и *** като нас ще ги коментират по форумите. След време като отидем до мола и хоп: "Я, да си купя едно Бенетонче..!"
33
4
 
17
 
! Отговори
turbosmile преди 12 години
Бря! На снимка 6 имамът май .... още малко и-и-и... ще му го тури на Бенедикито. Хе-хе!
32
1
 
23
 
! Отговори
turbosmile преди 12 години
А къде е снимката на която Станишев целува Догановия?
31
1
 
17
 
! Отговори
ха..ха..ха..ааа преди 12 години
Има още такива фотоси:предизборната брачна целувка Доган/Станишефф!
30
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сериозните хора гледат на това откъм веселата му странз. От друга страна ликът на всеки си е частна собственост и не е редно да бъде използван от други с комерсиална цел.
29
9
 
35
 
! Отговори
Пич преди 12 години
Очаквайте снимка как Б.Б. целува АЗИС с език!!!!
28
7
 
18
 
! Отговори
TP преди 12 години
Повечето от монтажите са добри. Не стоят нагласено и са направени с вкус, така че емоцията, която предизвикват е по-скоро развеселяване, отколкото нещо неприятно. Все пак не виждам как това начинание се бори срещу културата на омразата. У мен предизвиква лека насмешка, не знам у вас какво извиква.
27
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"вярващите" ха! Ако един човек е вярващ не му е нужден папата за да му покаже как да вярва. Религията е за слабите ... а и човек обикновено има въображаеми приятели като е дете а не като е възрастен. Предпочитам науката да му обяснява света около мен не религията!
26
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Точно така,явно навсякъде има хора,които разбират демокрацията като слободия.Нищо,тях хората ги наказват по най-естествения начин-портфейлът им(кредитната карта) стоят максимално далеч от техните стоки.хахахаха
25
3
 
10
 
! Отговори
набуко преди 12 години
Ами да си ги изтеглят и да си теглят по един. много комании по света разбират демокрацията по много инфантилен и алчен начин и после демонстрират лицемерно поведение срещу общоприетата и адекватна реакция на обществото. едва ли не, обществото е недоазвито и не може да им разбере посланието. съжалявам, но има много по-нормални послания, пък и не мисля, че фотосите са много приятни за гледане. по-скоро е антиреклама на Бенетон. аз поне не видях никаква естетика.
24
2
 
5
 
! Отговори
Анчо преди 12 години
Само Меркел и Саркози са се целунали хубаво!
23
10
 
35
 
! Отговори
Иван преди 12 години
Рекламно послание от *** за ***.*** вън от Православна национална България.
22
2
 
12
 
! Отговори
СС преди 12 години
E що, тая с Меркел да си остане
21
2
 
6
 
! Отговори
fck преди 12 години
Яко са цаливаттттттттт и са цаливат и то не беше целувки и прегръдки.. и тва са хора който са виновни за случващото се по света в момента! :D
20
8
 
7
 
! Отговори
католик преди 12 години
и след това защо имало Света Инквизиция !май че скоро на западняците не им е парило под петичките !
19
9
 
36
 
! Отговори
алооо преди 12 години
Нали Бог е любов, какъв е проблема на Църквата и Ватикана?

Спонсорирани публикации