Как се прелъстява милионер. Школи за "лов" в Китай

Броят на богаташите в света е нараснал през м.г. на 12 млн. и половина
6 яну 2012 07:34, Елка Василева
21
Как се прелъстява милионер. Школи за "лов" в Китай
Снимка: Архив Reuters

Скъпи дрехи, къща-дворец, много пари и никакви грижи: какво още й трябва на модерната Пепеляшка, освен Принца-милионер? Този стар женски ищах рядко се сбъдва, затова пък се насърчава от... школи за лов на богати женихи, пише Дойче веле.
 
Чисто статистически погледнато, шансовете на Пепеляшките днес стават все по-добри. Според Global Wealth Report броят на богаташите в света е нараснал през миналата година на 12 милиона и половина. Особено бързо според същия източник нараства броят на милионерите в Китай - с 1 милион милионери страната е на трето място в световната ранг-листа.

Курс по... омайване

Да се завърти главата на приказно богатия Принц обаче не е никак лесно, а най-често и сметката изобщо не излиза - това е известно на всяка днешна Пепеляшка. Точно по тази причина китайските Пепеляшки вземат мерки, така че шансът им да е гарантиран. Да омаеш Принца-милионер, разсъждават те, е изкуство, което изисква специални умения и подготовка.

И виж ти, същата мисъл е осенила основателката на един образователен институт в Пекин: т. н. Мoral Education Center предлага курсове по прелъстяване на милионери с цел женитба.

Срещу 2 300 евро кандидатките тренират в продължение на 30 учебни часа как най-ефикасно да завъртят главата на милионера. Те научават как да му поднасят подходящ чай, как да се гримират подходящо за него и как да го развличат с най-подходящи за него разговори.

Според основателката на института Шао Тонг така кандидатките получават "поощрение за постигането на цел, към която се стремят много жени от все повече разрастващото се средно съсловие в Китай".

Нищо против, казват милионерите

На лов за милионера Пепеляшка може, разбира се, да попадне на някой авантюрист и да изгуби големите пари, преди още да ги е помирисала. Какъв кошмар!

Точно по тази причина курсът на обучение включва усвояването на умения как от пръв поглед да се разпознават измамните женихи. Колко успешно курсистките прилагат придобитите умения в реалността е трудно да се каже.

Във всеки случай 3 000 китайки са завършили досега курсовете за омайване на милионери - повечето от тях са студентки и начинаещи в професията.

Милионерите пък (поне китайските) изглежда нямат нищо против да бъдат прелъстени и никак не се смущават, че невестата се жени за тях заради парите им: с посредничеството на Моралния институт досега са сключени 30 брака.

Жалко, че в Германия не се предлагат подобни курсове. Потенциалът тук е всъщност огромен: според Global Wealth Report с общо 400 хиляди милионери Германия е на пето място в списъка на страните с най-много богаташи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още по темата: милионериПепеляшка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И тия съвсем издухаха... После само в България сме били със сбъркан манталитет. Човек от 21ви век ли е...
18
5
 
1
 
! Отговори
Чак сега забелязах преди 12 години
"... с посредничеството на Моралния институт досега са сключени 30 брака"! А бе, за какъв вид посредничество става въпрос. И какви видове обучение се провеждат в рамките на тези 30 учебни часа? Чак сега обърнах внимание на това, как водещата е хванала микрофона!Да не се окаже,че ги обучават за ..., после ги предлагат на платежоспособни чичовци, които искат ... да е не само хубава и опитна в ..., но и да се държи изискано?Е, някои от запознанствата може и да доведат до брак, кой знае?
17
2
 
4
 
! Отговори
Бг лисана:Курсове с преди 12 години
дистанционно обучение провежда ли този институт?Според текста, 1% от курсистките в крайна сметка успяват "да си хванат" съпруг-милионер. Таксата от 2300 евро за обучение си струва. По-интересното е, че въпросните умения се придобиват в рамките на някакви си 30 учебни часа. А аз се блъсках 4 години в Софийския университет! И какво ми донесе високата диплома, доброто възпитание, миловидното лице и стройната фигура? Работа в уж престижно учреждение за смешна заплата, сред възрастни, женени колеги!
16
4
 
5
 
! Отговори
до 9 преди 12 години
"охи бохита от Китай" - според мен ти липсва жизнен опит и не си виждал как изглеждат хубавите китайки, да не говоря за китайските модели - такива жени в западния свят няма и това важи и за другите азиатски нации - ти за какво мислиш, че на Джейсън Бътън от F1, гаджето му е японски модел , а милиардера Мърдок е женен за китайка - тези жени са извън класата във всяко едно отношение на някой като теб - просто давам пример, за да видиш, че не само милионери, а даже милиардери са женени за азиатки.
15
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В Беларус вече всички са милионери. Минималната им заплата е 1 милион от местната им валута
14
3
 
14
 
! Отговори
Дана преди 12 години
У нас пък е много лесно само трябва да си чалгапевица и не ти трябват,маниери,колкото си по- разголенатолкова по- добре,е на някои гласът им е между краката,та още по голям успех.Няма какво да се харчат да се учат как да се държат,това изобщо не е от значение,нали?
13
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
е, и?
12
11
 
9
 
! Отговори
американец преди 12 години
ч**ал съм 3 китайки, 4 корейки и една виетнамка. Корейките бяха най-готини, но в секса не ги биваше, китайките са доста нагли и пресметливи, за сметка на това са най-тесни, лично най-много ми хареса виетнамката-пълна програма, без надувки и претенции, може би останал манталитет от соца.
11
3
 
7
 
! Отговори
wealth преди 12 години
по-добре да търсят милиардери, защото повечето жени след брака така започват да харчат вече семейните пари, че много от тези милионери бързо ще си останат без титла :)
10
2
 
10
 
! Отговори
Димитър преди 12 години
После ела ми разправяй, че парите нямали значение.
9
4
 
3
 
! Отговори
Хъм преди 12 години
Чудничко значи около 12.5 мил. ще изчезнат от земята в края на тази година и света ще стане едно по-добро място без тях. Не знаех, че се води точна статистика на обсебените от алчност и грандомания хора.
8
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хехехе. Ако съм милионер, точно ще се занимавам с охи бохита от Китай :) Тц, тц, тц. Събират само паричките на тъпите женски, дето искат да ги праскат чичковци с парички... Готина бизнес идея.
7
4
 
2
 
! Отговори
към милионера преди 12 години
пожелавам ти да се разориш и да слезеш на земята да си намериш булка като простосмъртенслед като парите ти носят такова страдание
6
11
 
17
 
! Отговори
галактика преди 12 години
Мисля, че статията е преиначена. Не вярвам в Китай да има понятие като лов на милионери, още повече, че самият институт се нарича МОРАЛЕН. Най-вероятно става дума за образоване на девойките относно изисканото им поведение в обществото. Вижте на каква възраст са девойките - студентки! /Хайде да не привеждам темата на местно ниво..../
5
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Става,става,онбашия:))Надеждата крепи човека.Е,може да не стане от първия път,че даже и от първите стотина пъти....
4
4
 
13
 
! Отговори
онбашията преди 12 години
то ако ставаше със ***, всяка щеше да е с милионер :)
3
2
 
9
 
! Отговори
до 3 преди 12 години
И е избрала правилния размер и форма ;)
2
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вижте водещата с тъмната рокля как правилно е хванала микрофона.
1
8
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нали беше криза. Как богатите се увеличиха?На гърба на бедните нали?