Как куче стана домашен помощник на жена в инвалидна количка

Лабрадорът Алусия изпразва пералнята, носи пощата ...
Обновена: 11 ное 2012 14:52 | 11 ное 2012 14:52,
55
Как куче стана домашен помощник на жена в инвалидна количка
Снимка: Reuters

Казват, че кучето е най-добрият приятел на човека. Дали това е вярно? Ако вземем за пример кафявия лабрадор Алусия, със сигурност ще се убедим в истинността на твърдението, пише "Дейли мейл".

Собственик на Алусия е прикованата към инвалидна количка Пам Куик. За нея кучето върши немалка част от домакинската работа - изпразва пералнята, след което поставя дрехите в коша, който пък носи до простора, за да може Пам да простре.

И всичко, което четириногият приятел иска в замяна, е любов и почесване зад ушите.  

“Тя е невероятно съкровище. Просто не знам как съм се оправяла преди без нея! Обичам, когато е около мен. Чудесна е”, споделя 57-годишната парализирана жена.

Кучето се е научило как да откопчава сложния затварящ механизъм на пералнята, а топка, завързана за коша за пране му помага да влачи дрехите от кухнята, където се намира пералнята, до простора.

А когато Пам даде команда, 2-годишната лабрадорка се втурва, за да донесе пощата.

Пам е прикована към инвалидната количка след инцидент през 2000 година.

“В момента я уча как да отваря съдомиялната”, споделя жената. “Проблемът е, че трябва да натисне с двете си лапи механизма за отваряне. Тя не обича допира до метал, но въпреки това продължава да опитва”, обяснява тя.

Кучето е дарение от организацията “Canine Partners”. От организацията викали Пам предварително, за да види какво кучето помощник може да направи за нея.

“Спомням си, че онзи ден излязох от сградата с голяма усмивка, усмивка, каквато не беше цъфвала върху лицето ми от много време насам. Неща, които са много трудни за мен, за кучетата се оказват детска игра”, спомня си с умиление Пам.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
3
 
17
 
! Отговори
Дани преди 11 години
Колкото по- вече опознавам хората, толкова по-вече заобиквам кучето си.Толкова злобни и завистливи хора не съм срещал никъде по света, освен в България,вместо да осъждат животните, че ги хапят, да помислят дали те не са ги предизвикали да го направят.
13
1
 
20
 
! Отговори
Месия преди 11 години
Сърца- спасители!
12
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Радвам се на всеки миг прекаран с моето куче.
11
3
 
29
 
! Отговори
Inna преди 11 години
Kato opoznah horata, obiknah zhivotnita !!!Opoznayte kuchetata i togava pluyte po tqh , no nqma da imate povod ! Te sa blagodarni, za razlika ot mnooogo hora !
10
3
 
63
 
! Отговори
Случаен преди 11 години
Къде отиваш, българино!!!!???? Толкова жлъч и злоба за куче!!!! Щом се е родило и то има същите права да живее под слънцето, както и ти! Няма държава в света, където да има такава омраза към всичко живо, както тука. Може би затова сме и на този хал.
9
3
 
41
 
! Отговори
Съдебна секретарка преди 11 години
Дълги години работя в съда и досега съм била свидетел на такива отношения между роднини, че съм безкрайно благодарна на родителите ми, че съм сама, без братя и сестри.Така се съдят за един метър нива или една порутена колиба и дават маса пари, ама само да не е на брата или сестрата. И хиляди пъти предпочитам да имам куче, отколкото близък роднина, който да ме бие и ми взима пенсията за алкохол и дроги, да ме гони от жилището и т.н. И - драги граматици - пише се ***, а не ***. Не е пума...
8
2
 
22
 
! Отговори
. преди 11 години
Кучето помага на Пам , не я е направило инвалид то , нито близките и , никъде не пише , че близките на Пам не се грижат за нея , знаете ли колко е скъп живота в Англия , ако роднините и работят по цял ден и не могат да бъдат край нея ??? Ама не Бай *** вижда нещо и почва да плюе и да чертае мрачни сценарии от собственото си жалко съществуване.
7
3
 
28
 
! Отговори
. преди 11 години
Ретривър и Лабрадор са невероятни кучета , имал съм удоволствието да се грижа за пясъчен лабрадор 6 месеца , няма толкова умно , красиво и благородно куче , пълно с енергия , без капчица лошотия.
6
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Първото животно, опитомено от човека е кучето. И то искрено ни обича. Въпросът е ние - уж хората с какво му се отплащаме. С отрязани лапи, отровни кренвирши, газене с коли...
5
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Инвалидна количка е трагедия,а че единственото,от което имало нужда горкото куче е почесване зад ухото ще знаем,ако то ни е казало така.Що се отнася за любов,тя се отразява във даване на кучето на възможност да тича,да играе като куче,това не става ясно от статията,дали на него се отвръща със заслужаващата за деянията му любов и отплата.
4
3
 
34
 
! Отговори
----------- преди 11 години
Кучето винаги е бил най-добрия приятел на човека
3
1
 
34
 
! Отговори
....... преди 11 години
Имам лабрадор и зная за какво говори жената,напълно е права
2
3
 
33
 
! Отговори
bez преди 11 години
Kuchetata sa bili s nas ot puvite ni dni. Obicham kuchetata .
1
3
 
56
 
! Отговори
Цвайнщайн преди 11 години
Добре че са кучетата, че хората да има приятели.