Красотата на старостта - модел на 93!

Една кампания за оптимизма
28 апр 2013 19:32,
33
Красотата на старостта - модел на 93!
Илона Ройс Смиткин. Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Илона Ройс Смиткин е на 93 години и не е очаквала, че на тази възраст ще стане модел.

През 2008 година млад фотограф от Ню Йорк решава да си направи блог за мода. Той чул за екстравагантно обличаща се дама в края на осмото си десетилетие, гримирала в синьо очите си с яркочервена коса.

Ари Коен, сега на 31, веднага се заинтригувал и започва да дири въпросната дама.

„Просто си знаех, че трябва да я срещна“, заявява той и допълва: „Ти изглеждаше точно като тези възрастни дами, които си представях и рисувах като дете“.

„И тогава един ден видях жена в светло резедаво облекло, с прекрасна червена коса, носеща се от вятъра. Тя вървеше по улицата и аз просто си знаех, че това е Тя“, разказва фотографът.

Пет години след първата им среща двамата са близки приятели.

Дамата е живяла през последните 60 години в жилището си, заобиколена от рисунките и ръчно изработените й бижута. Тя няма кухня, а само баня.

Признава, че понякога стълбите, които всеки ден изкачва до дома си, изморяват краката й. Но само малко.

„Като бях млада, винаги се притеснявах как изглеждам и дали хората ме харесват. Сега просто знам, че съм хубава“, разказва Илона.

„Обожавам експресивността й! Илона е забелязвана навсякъде, но не по начина, по който се опитват да го постигнат по-младите ми приятели – при нея просто идва отвътре“, допълва младият фотограф.

Последната кампания на Коен показва в неговия блог снимки на възрастни дами – между 80 и 93-годишни.
Снимките не са обработвани по никакъв начин – нито за да скрият някоя и друга бръчка, нито за да прикрият някоя и друга годинка. Моделите са представени такива, каквито са.

„С кампанията не искахме да оставим послание, относно възрастта. Искахме да оставим послание относно оптимизма“, разказва фотографът

Друга от участничките в кампанията – 80-годишната Джойс Карпати, също показва свои снимки от кампанията. Тя е бивш директор в списание "Космополитън".

„Всичко, освен тази кампания, е маркетирано за по-младите. Но дори, когато рекламистите решат да покажат по-възрастни хора, това става през идеята „против стареенето“. О, как ги мразя тези думи“, споделя тя.

Това е една от най-успешните кампании за младия фотограф. Акцентът в нея е върху красотата на възрастните жени такива, каквито всъщност са.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още по темата: староствъзрастни дами
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
3
 
26
 
! Отговори
Мила преди 11 години
Старостта е красива с три момента, но без да ги изброявам са ясни. И сега има жени на по- 80-90г, мъже на тази възраст, които рисуват, плетат, колекционират разни неща, шият, работят на компютър. Така, че наистина духа е важен. А може да си красив са себепоодбният.
8
16
 
8
 
! Отговори
Ташунко Сапа преди 11 години
В България е фрашкано с реститутки изкарващи 5 цифрени суми от наеми всеки месец.Пият си капучиното по виенските сладкарници всеки ден и си чешат шушумигите с млади тъпкачи защото могат да си го позволят.Иначе свят широк кукумицини има навсякъде.
7
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Красота!? Предпочитам Румито Павлова.
6
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Илона Смиткин, Ари Коен, тинтири-минтири, отъвратителна дърта еврейка с крив нос....
5
1
 
53
 
! Отговори
Обективен преди 11 години
Всяка възраст е красива ако човека е добронамерен и позитивен. Има и млади хора които са намусени или надути и с това не печели младостта и красотата.И старостта не е грозна, тя си е нормален етап от човешкия живот, защо да се правим че не съществува............ това е изкривяване на живота.А баба с къса пола или дядо с боядисана коса са смешни
4
5
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
им подтекст и той е ,че смо в *** хората се дискриминират по възраст.
3
25
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Жено, ти не си у ред!
2
58
 
23
 
! Отговори
Даола преди 11 години
Много съжалявам, но старостта не е красива, затова стремежът е човек да се държи в границите на приличното и да не шуми около себе си с външността си ,а с мъдростта и съветите / само ако му ги искат/. Всъщност това е най-тъжното време, защото човек тогава няма бъдеще, а само минало.
1
6
 
72
 
! Отговори
дедо на 120 преди 11 години
я, агнешко!

Спонсорирани публикации